Jak levně zařídit dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10251
26.4.16 13:08

@Taciras Nechci se přít, ale já myslím kuchyňskou linku, kde se bočnice postaví z pálených cihel (případně i stojné sloupky mezi bočnicemi) a na to se dá kuchyňská deska. A dovnitř se dají police ze dřeva, a pokud nemá být na nádobí vidět, tak se před to šoupne záclona. Viděl jsem to, vypadá to super.
A cena cihel? Ideální je najít ve stavební bazaru nějaké (nové) krbové. A pak je to fakt levný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
26.4.16 13:12

Btw., místo cihel lze použít pětilitrovky nebo menší zavařovací sklenice. Viděl jsem a nevěřil. Vypadalo to totiž dobře (uvnitř byly nasypaný kamínky a paravda, mělo to kamennou desku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.4.16 13:17
@Taciras píše:
Z cihel má vyjít levněji 8o (Bavíme se o nových cihlách, ne nějakých z bouračky, po kterých lezou takový ty šediví brouci?)Jako sry, měla jsem za to, že jsem dala relevantní odpověď… kde sehnat levně. Teď mi ale přijde, že zakladatelce jde fakt víc o ten styl, než o peníze. To měl být ale dotaz potom konstruovaný trochu jinak.

Jo. Přesně tak. Mít honem stylový interiér za pár šupů. :-)
Já to chápu, právě natírám starý betonový spáry v koupelně, lepím trojúhelníčky tapety, abych dostala prvorepublikový look a prolézám půdy známých, abych našla ten ECHT rám na zrcadlo. Super má máma doma, ale má v něm Ježíše Krista a nechce ho dát. :,( :lol: :lol:

Já tenhle přístup chápu, je mi to z duše vlastní, ale pak ten dotaz skutečně formuluju jinak. :-)

Edit: Jenže zrovna tento postup je velmi časově náročný, ty věci se neobjeví hned, musí se čekat, renovace taky trvá.
POkud bych se stěhovala do holobytu, dovezla bych základní kusy nábytku někde za odvoz zdarma a postupně hledala a vyměňovala.
Když člověk nechce dělat velké kompromisy, není to hned.

Příspěvek upraven 26.04.16 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
26.4.16 13:18

Za mě teda lepší provizorium jako sedačka s palet s novou matrací, než jetý gauč po někom, koho neznám. To samé kuchyň, stačí dva obyč stoly a šetřit si na linku. V ložnici klidně jenom matrace + dva němé sluhy k tomu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
26.4.16 13:19

Nějakou inspiraci bys mohla objevit na creativelife.cz a potom na stránkách carujeme.cz. Jsou tam nápady, ale nevím, jestli to je přesně to, co by sis představovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
26.4.16 13:26

Ještě jsem mrknul na cenu cihel. Pro stojky (dvě boční stěny, jedna prostřední podpěrná noha) je potřeba 75 cihel o velikosti 30×15×6,5 cm. Červená cihla stojí 13 korun, za stojky tedy 975,– korun za cihly, cca 500,– spojovací materiál.
K tomu dřevotřísková deska 246cm z Ikea 1.490,– korun. Výřez na dřez 100,–. Dřez Ikea 799,–. Police 300,– Celkem: 4.164,– korun. V podstatě až na pracovní desku se vše dá koupit klidně nové, ale ve stavebním bazaru za zlomek.
Kuchyňské linky začínají na cca 4.990,– korun, ale že by vypadaly líp, nebo že by s jejich složením bylo méně práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.16 14:26

Díky moc za dopřesnění mého dotazu. @Talitha
@Taciras tvoje reakce byla relevantní a kolega s raftem fakt pobavil. Jako myslím, že mi nic není cizí, až teda na gauč z raftu. Při představě jak z něj leze můj poněkud obtloustlý muž jsem tu začala slzet.
@Premek_Orac kuchyň z cihel mají kamarádi, krásnýkousek, taky jsem nad ní přemýšlela. Ale ty zavařovačky by stály za hřích, to je super nápad.
@Vaal mrknu a uvidím, díky moc za odkazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
27.4.16 18:39

@poplašenka po cihlove kuchyni jsem toužila, no nakonec k ni vzhledem k dispozici nedošlo. Ale ty sklenice s kamínky 8o :think: normalne Mé to zaujalo na venkovní kuchyň :palec:
Jinak jak se tu režimy ty daně, tak stále plati prodávající není li ve smlouvě uvedeno jinak. Bohužel kupující je ručitel a tak muže FÚ nezaplacenou daň vymáhat i po kupujícím. Změna se mela schvalovat během dubna, zatím to je po staru. Včera jsem to resila kvůli koupi pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8244
28.4.16 19:11

@Premek_Orac prosím Tě zaujala mě ta kuchyň ze zavařovaček. Můžeš to víc rozepsat? čím to měli slepené?…jako představa hezká, ale ty cihly mi přijdou pevnější, praktičtější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.16 20:45
@Taciras píše:
Tak zkus klíčové slovo „DIY“ je to ustálená zkratka pro do it yourself. Na pinterestu třeba DIY home (https://cz.pinterest.com/search/pins/?…) nebo můžeš zkusit hledat totéž přes google obrázky.

Díky za tip na DIY, tohle jsem neznala. Už jsem nad tím proseděla hodiny a moje pinterestí zeď se plní velmi rychle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
29.4.16 10:48
@Adull píše:
@Premek_Orac prosím Tě zaujala mě ta kuchyň ze zavařovaček. Můžeš to víc rozepsat? čím to měli slepené?…jako představa hezká, ale ty cihly mi přijdou pevnější, praktičtější…

Normlně to měli spojené nějakou maltou, na stavební hmoty odborník nejsem. Ješte mi ukazovali na obrázcích, že někteří lidé si do toho napustí barevnou vodu, nebo dají plastové ovoce a zeleninu, to taky vypadalo zajímavě.
Z pětilitrovek se staví i skleníky apod. Určitě to půjde někde pohledat na webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8244
12.5.16 11:21

@poplašenka tak jak pokračuje zařizování? Našla jsi nějaké príma nápady, s nimiž by ses s námi mohla poděli? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.16 20:25

@Adull Tak momentálně moc nestíhám, protože jsou děti nemocné na přeskáčku. Našla jsem spoustu zajímavých typů na pinterestu. Už jsem se rozhodla pro lustr z lahví od piva do jídelny, v kuchyni bude lustr ze starého cedníku, kuchyň bude vyzděná, necháme si svařit jednoduchou železnou konstrukci, kterou zavěsíme ze stropu, která bude simulovat horní skříňky. Našla jsem tam i spoustu typů na dekorace. Dveře uděláme ze starých prken, která zrenovujeme a zavěsíme je na kolejnici. Bohužel nemám moc času se tomu věnovat, ale vidím, že to bude v pohodě. Než odjedou studenti, chci je ještě oslovit s nabídkou pomoci nám. Třeba je napadne ještě něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný