Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já to měla teď, když dcera nastupovala do školky poprvé. Brečela jsem týden předtím i pak
chápu jak se cítíš a vím, že čím děti budou starší, tím já na tom budu hůř, stejně jako ty. Ale co s tím, netuším.
Čas letí, máš pravdu. Já si taky říkám, jak Anička už vyrostla. Je z ní už velká slečna. Jen škoda, že to už nevidí její máma… ![]()
Mila zakladatelko. Bud vdecna, ze mas zdravy deti, ktery se o sebe jednou samy postaraj. Kazdej takovy stesti fakt nema. Moje prostredni dite ma tezkou formu mentalniho postizeni. Ja nebudu moct ani v klidu umrit.
Vzdyť je ti teprve 35!!!
Ve 35 mnoho žen zakládá teprve rodiny, takže za mne, ty stárnou s dětma. Ty „vyhodíš“ děti do světa a zbude ti ještě dost sil, aby si cestovala, plnila si své sny. ![]()
Taky je mi 35 mam tři děti
Prvorozený syn má 12 let. Tyhle pocity mam často. Obrecela jsem skolku školu a teď i to ze uz je na druhem stupni. Už to není ten malý chlapec ale roste mi z nej mladý muž. Moje nejmladší holčička má dva roky takze ji za chvíli čeká školka a myslim ze tohle budu prožívat i u ni. A čím budu starší tím to asi bude intenzivnější.
Mým dětem je 16 a 11, ale podobné pocity mě nějak nepřepadají. Život pořád přináší něco nového a hezkého.
Já mám teda malé děti, ale občas si taky říkám jak to hrozně utíká. Člověk se nestačí ani otočit a ono to chodí, mluví, jde do školky, školy… Ale nadruhou stranu já měla děti brzo a těším se až budou v tom věku 12+, snažím se mezi nama budovat pěkný vztah, aby z nich byli parťáci a těším se až budou řešit školy a holky a kdesi cosi co pubertaci resi a já přitom nebudu stařena nad hrobem ![]()
No jo, letí to, mám podobně staré dítě. Jen mi nesedí ten věk
, tvé dceři je 13 a je v devitce? Šla dřív do školy?
Také mi je 35, máme tři děti, nejstarší 12,nejmladší 2 a naopak se těším, až odrostou ![]()
Mně je 33, mám 13 měsíční a měsíční a jak já se těším až si zajdu aspoň v klidu na WC, kéž by jim bylo už tak 5 a 6 ![]()
@Zoe1 píše:
Mně je 33, mám 13 měsíční a měsíční a jak já se těším až si zajdu aspoň v klidu na WC, kéž by jim bylo už tak 5 a 6
tohle je smrtelný rozestup
![]()
@kve-tinka píše:
tohle je smrtelný rozestup![]()
Jojo, já vím
plánované to nebylo ![]()
Mne je 35 a mam 11 mesicni a kdyz jsem pytlovala stare novorozenecke obleceni tak jsem to obrecela. Uz ted si nepamatuju jak byla malicka.
Je mi 35let, mam tri deti. Nejstarsi dceri je 13let.
Letos je v 9.tride.
Vybirame skolu, resime ples..a ja s ni vsechno dost prozivam…strasne bych ji prala, aby nasla v zivote stesti, aby mely. vsechny nase deti hezky vztah i kdyz my s muzem budeme uz treba nekde jinde.
Brecim malokdy, ale vcera jsem z niceho nic…az jsem se zastydela…mozna ji v koutku duse zavidim.
lasky, budoucnost co ma pred sebou, i podminky, ktere ji davame.Je strasne sikovna, myslim, ze pokud se nic nestane, muze byt cimkoliv chce, muze cestovat…
Tak si nejak ted, posledni dobou zacinam uvedomovat, ze starnu.
Mam sice doma batole, ale zaroven slecnu, ktera se mi meni pred ocima na zenu.
Vidim, jak ten cas leti.
Jsem ted takova patetickay sentimentalni…tohle mne ceka jeste 2×…snad to nebude pokazde pro mne tak citlive.