Jak mluví batole v 16 měsících?

78489
3.3.19 11:28

vše rozumí, to je základ, a každé dítě mluví jindy, je to normální dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
352
3.3.19 11:29

Dejte ji čas, znám i starší děti, co nemluví. Naopak si myslím, že je dost šikovná, když umí ukázat oči, pusu, nos. A dost chapava, když si vyhodí plinku. Hodně na ni mluvte, ona se to naučí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
3.3.19 11:37

Nase byla sikovna na motoriku, celkove po fyzicky strance nekde uplne jinde, nez stejne stare deti. Mela par slov, zvuky zvirat a vnimala co rikame. Ve 2 letech najednou sama na nocnik, zacala mluvit a pusu od ty doby nezavrela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
3.3.19 11:37

@Studie Moje dcery v tomto věku nemluvil nic, jsou naprosto normalni :D Podstatně je, že rozumí, to že chce být v kočárku může být nějaký momentální rozmar který brzy přejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.3.19 11:38

Uplně v pohodě. Mě se dcera rozkecala tak nějak najednou kolem 18-20m. Tak nějak to přišlo. Do té doby taky jen něco žvatlala ale hlavní že rozumí, ví co se po ní chce. Je šikulka, umí ukázat oči, nos…super. Neboj ono to naskočí a až se budeš divit co všechno namluví… malá má teď 2,5 a říkala bože můj bože můj…a pak přidala „to jsem se naučila od maminky bože můj“… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
3.3.19 11:48

Buď ráda,moje děti mluví snad od roku a já mám každý den hlavu jak pátrací balón :lol:
Ne fakt moje sestřenice (8) nemluvila ještě v 3,5 letech rozmluvila se až ve školce a ve škole je teď nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
3.3.19 11:52

Neboj naše malá začla mluvit až teď a to jí je 3,5 let :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
3.3.19 11:55

Dcera 15 měsíců jediné co řekne je máma, táta, cici ( kočka) a taky mam ( pití), jinak žvatlá baba, nene, ale bez významu. Rozumí velmi dobře. Takže i tvé dítě je v pořádku, všek oni se rozmluví a pak tu pusu nezavřou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
3.3.19 12:18

Syn se rozpovidal az po 20m. Do te doby zvladal silene moc zvuku zvirat,traktor ze dela drrrr atd. Po tom 20m zacal z niceho nic opakovat slova jak papousek. Ted ma 2 roky a 3 mesice a pusu nezavre ani u jidla. Mam k tomu novorozene,ktere hodne krici,takze hlavu jak patraci balon a kazdej den se tesim,az vsichni zalehnem a nikdo tu nemluvi :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.3.19 12:22

Dcera v roce mluvila krásně, syn 2 roky a 2 měsíce nemluví - tedy mluví, ale ani já tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
3.3.19 12:25

Náš stejně starý mluví hodně, ale rozumí tomu asi jen on sám :lol: :lol: :lol:. Říká máma, táta, Papa(německy táta, manžel je Němec), děju(děkuji), pápá a ňami, teď začal svoje jméno, ale bez první slabiky :lol: to opakuje pořád dokola. Mňouká jako kočka a štěká. A to opakuje pořád celý den. Občas žvatlá pořád dokola to samé a není mu rozumět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.3.19 12:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat