Jak moc nás změní 3. dítě?

122
12.11.19 14:47

jak moc nás změní 3. dítě?

Je mi 39, mam 2 děti- 6 a 7 let a s odbijejicimi biol. hodinami přemýšlím nad 3. dítkem- což je asi typická doba- teď anebo už nikdy. Obě těhotenství jsem si moc užívala i porody a moc mě bavilo a baví trávit čas s prckama. Jsme celkem akční rodina, často vyrážíme na víkendy pryč, v létě dovolené, v zimě lyže..děti mají kroužky, když po večer stíháme, hrajeme deskovky, nefrčí u nás televize ani tablety. Mně se rodiče moc nevěnovali, tak se to vědomě snažím u svých dětí dělat jinak a miluji čas strávený společně. babičky máme daleko, mám vcelku náročnou práci, kdy cca 1 noc přes týden a 1-2 víkendy za měsíc nejsem doma, manžel plně zastoupí, svou práci miluji (jsem lékařka a mimo jiné rodím miminka:))) Oba máme slušný příjem, bydlíme v domečku, synka si v pátek ze školky necháám doma a trávíme čas spolu, podnikáme výlety, hrajeme si, nebo něco spolu doma děláme..Hrozně moc bych ještě chtěla jedno miminko a celé si to prožít znovu, i dětem dát další perspektivu, pohled na život, myslím, že by je to naučilo být vnímavějšími, citlivějšími.. Paradoxně myslím, že bych 3. dítětem možná trošku spomalila, užila by jsem si ho, děti jsem měla brzy po sobě a doma se mě pořád kutálelo klubko těch dvou spolu dovádějící a nějak mám pocit, že jsem si je nestihla užít..Všichni 3 doma se vyptavají, jestli už jsem se rozhodla a na miminko se teší…ale…neochudobním tím svoje 2 děti, nebude konec času strávenému spolu, kdy jsou jakoby jednoho věku a dá se už s nimi podniknout spousta věcí? ´´Neutečou ´´ mi tyhle děti a nevzdálí se mi spíš? Stejně tak později- zajištění na školy, šetření si peněz pro sebe na důchod ( na pečovatelky:)) Máte někdo podobný věkový rozdíl?

Příspěvek upraven 12.11.19 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.11.19 14:52

Mamka má nas tři mě 26, ségra 22 a nejmladší 12 let. Nejmladší už je jedinacek, ale u vás by to nebylo tak hrozný 😊 sama mám děti 3 a téměř rok a uvažuju ze tak za 5-7 let bych chtěla ještě jedno 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
12.11.19 14:55

Mám více kamarádek ve vaší situaci a všechny jsou mega šťastné a nikdy by neměnily, že do třetího šly :srdce: :srdce: :srdce: říkají, že právě zpomalily, Konečně si Dítě opravdu užily, nemusely spěchat hned do práce… jste zajištění, je to ideální situace…
osobně jsou pro mě dvě děti max. ale u Vás myslím, že v pěti budete jako rodinka přesně kompletní :kytka: směle do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
12.11.19 15:01

Myslim, ze vic nez touha po diteti to bude syndrom ujizdejiciho vlaku.. Ne, ve 39 uz bych si dalsi dite cilene neporizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
12.11.19 15:03

@mmrk Spis zvaz to, ze s to male ( pokud teda nebudes mit dvojcata - coz je v tomto veku vice caste) si nebude mit s kym hrat. Deti jsi mela rychle po sobe, je ti velka uleva, kdyz jsou takhle dva. Mam ditko a je opravdu na me hodne navazane a veskerou zabavu zajistuju ja. Neni to snadne.-) Jinak ted cekam dvojcata, narodi se az budou dceri 4 roky a uz mi to tez prijde velky rozdil a prave o obavam toho, ze nebudu mit na ni cas. Ale zase jedno miminko je pohodicka, prvni rok hodne spi, v tvem pripade bych se tohohle konkretne moc nebala. Kazdopadne ale zvaz to, ze to dvojcata mohou byt, me neco podobneho tehdy rekla prodavacka v obchode a nakonec ty dvojcata fakt mam:D Tak preju, at to dopadne, jak si prejete :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.11.19 15:11

@Maminanamatersky No jasně, to musím v prvním řadě rozlišit, to si uvědomuji, že se může jednat mém věku o tyto pocity…Na druhou stranu, ale je pro mně příjemná myšlenka, že si na delší dobu pořídíme dítě v domě, až se nám rozutečou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.19 15:11

No já mám taky touhu mít 3 děti. je teda pravda že mladšímu synovi není ještě ani rok-ale je mi 34 a pořád se mi hlavou honí, že už je to dost a hlavně mě napadají myšlenky typu-máš 2 krásný, zdavý děti-nepokoušej osud…Ale ta touh mít dceru je obrovská :oops:

• Citovat
  • Upravit
32158
12.11.19 15:13
@Anonymní píše:
No já mám taky touhu mít 3 děti. je teda pravda že mladšímu synovi není ještě ani rok-ale je mi 34 a pořád se mi hlavou honí, že už je to dost a hlavně mě napadají myšlenky typu-máš 2 krásný, zdavý děti-nepokoušej osud…Ale ta touh mít dceru je obrovská :oops:

naprosto tě chápu :hug: a já jsem si to zkusila a i potřetí to byl kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
12.11.19 15:14

@mmrk my jsme taky řešili, jestli jako relativně mladí zůstaneme brzo sami a nebo si pořídíme ještě třetí a budeme se starat až do důchodu :D no pořídili jsme si a nelitujeme ani v nejmenším, ten poslední je navíc za odměnu, fakt moc hodnej a príma kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
12.11.19 15:28

Mamka mela brachu v 37 letech, ze zacatku pohoda, ale ted ji je neco pres 50, bracha 12 vstupuje do puberty a mamka rikala, ze uz to nedava, ze uz by chtela klid a pohodu :nevim: kdyz k ni prijedu s vnukama, tak to taky moc dlouho nevydrzi. Nesla bych do tretiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.19 15:28

Dětem bylo 6 a 7, když se nám narodil benjamínek v mých téměř 38. No a pak jsem se asi rouhala, když jsem všude vykládala, jak mě mrzí jediná věc, a to ta, že nebude mít parťáka blízko věkově, jako to mají ty dvě starší. Po dalsich třech letech se nám totiž narodilo neplánovaně ještě jedno. ;)

• Citovat
  • Upravit
32914
12.11.19 15:30

Já mám syny 7,5 a 9,5 a 9 měsíčního. Je mi 36. Rozdíl u nás je, že ti první dva jsou z prvního manželství a miminko z druhého. Jsem ráda, že mezi nimi byla pauza. Jsou od sebe 22 měsíců, takže už mi poněkud hrabalo na RD. Teď si to zas užívám. Starší ho milují, už jsou samostatnější, ale i tak se o ně ještě musím starat, úkoly, vyzvedávání ze školy, kroužky, chystání jídla, svačin..ale zvládám. Hodně pomáhá babička. Když se malý narodil, byla zima, kluci v 1 a 2 třídě, tak hodně mi s nima pomáhala, ať nemusím stresovat a honit se s mimcem. Takže fakt jsem si užila i ten prvního půlrok. Teď už je malý torpédo, už v kočárku nerve ale kouká, takže už toho víc zvládám sama. Snažím se i trávit se staršími čas zvlášť, když malého hlídá manžel. 39 je u mě už dost věk, takže bych do toho šla buď teď hned, nebo už ne. Já měla strop 35 a povedlo se. Už se zase těším, jak budu s malým chodit na hřiště, na písek, na různé akce, kam jsem chodila se staršími. Tatínek si malého též užívá. Je to náš benjamínek. Na hraní bude mít tady v domě dvě děti podobně staré. A kluci si s ním zase začínají hrát s auty, stavět koleje, házet s míčem.. :palec: Zrovna dneska mi mladší říkal, že se mi malý strašně moc povedl, a že je super že ho máme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
12.11.19 15:32
@Anonymní píše:
Dětem bylo 6 a 7, když se nám narodil benjamínek v mých téměř 38. No a pak jsem se asi rouhala, když jsem všude vykládala, jak mě mrzí jediná věc, a to ta, že nebude mít parťáka blízko věkově, jako to mají ty dvě starší. Po dalsich třech letech se nám totiž narodilo neplánovaně ještě jedno. ;)

Hustý. Taky mě to občas napadá. Ale my už dohromady máme 4, víc se nevejde. A pro mě teda dvě brzy po sobě byly hodně náročné. Jsem ráda za ten rozdíl mezi 2 a 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.11.19 15:34

ZAKLADATELKO, SOUROZENECKÉ KONSTALACE NEPŘEDJÍMEJ. Vše může být jinak a může si rozumět třeba první a a třetí. U nás si obvykle nejvíc rozumí děti, co jsou ob…Akorát to nenatahuj, věk máš už hraniční, nemusí se zadařit hned :kytka: Tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
12.11.19 15:35
@Anonymní píše:
No já mám taky touhu mít 3 děti. je teda pravda že mladšímu synovi není ještě ani rok-ale je mi 34 a pořád se mi hlavou honí, že už je to dost a hlavně mě napadají myšlenky typu-máš 2 krásný, zdavý děti-nepokoušej osud…Ale ta touh mít dceru je obrovská :oops:

Mně kromě toho, že jsem měla nového partnera, tak v těch 34 mi též začaly bít hodiny. U prvních ne, to bylo takové automatické, očekávané, žádné dlouhé toužení. Holčičku jsem též vždycky chtěla. Mám tři syny ( jako správná královna). Holčičku jsme čekali, ale přišli jsme o ní. Tak za třetího kluka, který se do roka narodil, jsem fakt vděčná. Je krásný, zdravý..co víc si přát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin