Společné vs. oddělené pokoje pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
519
9.11.19 12:44

Společné vs. oddělené pokoje

Krásnou sobotu, řeším už dlouho dané téma pro naše dvě děti (kluk 4, holka skoro 2). Dcera je s námi zatím v dětské postýlce v ložnici, syn ve svém pokoji. K ránu jsme všichni u nás v posteli :lol: Ve volném budoucím pokoji pro dceru vznikla herna s hračkami, kde mají děti svůj „bordýlek“, ale uklizený! U syna v ložnici klidova zona - postel, knížky a plyšáci. Vznikla otázka, zda rušit „hernu“ (kde si hrají, jen když jsem s nimi, jinak je herna tam, kde jsem já a hračky jsou všude. Večer se uklízejí do herny) a udělat pokoj pro dceru a pokoj pro syna. Nebo nechat hernu + oba ve společné ložnici. Manžel je pro společnou ložnici, společnou hernu. Já se nemůžu už strašně dlouho rozhodnout… Víc si myslím, že by měl mít každý svůj pokoj. Myšlenka herny a v ložnici jen klidová část se mi taky líbí… Tak neviiiiiim. Zkusíte mi poradit, prosím? :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2896
9.11.19 12:51

Pokud se nebudou v noci vzájemně rušit tak je pravděpodobné že ještě tak 6 let po samostatných pokojích toužit nebudou. A kdyžtak oddělit je můžete kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
9.11.19 12:52

@krukynka já bych je nechala spolu, ať se spolu naučí vycházet. Oddělené pokoje bych zvažovala, až nastoupí puberta, oni si řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
9.11.19 12:52

U malých dětí bych jednoznačně volila společnou ložnici a společnou hernu. Až vyrostou, tak je rozdělíte, každého do svého pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.11.19 12:53

Hele tak se zeptejte i dětí - obě varianty jsou dobré, žejo, není důvod proč je do rozhodování nezapojit.

Osobně bych preferovala variantu do puberty spí spolu v ložinic a učí se/hrajou v herně a až někdo z nich začne vyžadovat víc soukromí, tak oni si řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
9.11.19 12:54

Já bych řekla že dokud jsou malí je lepší společná ložnice a herna, mám taky holku a kluka a jako malí chtěli spát spolu, každý sám se v pokojíčku bál, rozdělené pokoje máme teprve chvíli kdy už syn chce mít svoje soukromí. Ale malým dětem bych určitě nechala možnost herny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
9.11.19 12:55

Společne obojí, takhle malé děti jsou stejně pořád spolu 👍 taky budeme dělat hernu a spací místnost.

• Citovat
  • Upravit
9.11.19 12:56

U nás jsme řešili také již otázku oddělených pokojů (7 a 4 roky) a sedmiletý rozhodně nechce spát sám. Tvé děti jsou ještě menší. Určitě nechat spinkat spolu. Spát jako jedináček sám v pokoji je pro dítě podle mě stresující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519

@BlaZenkaB děkuji za názor všem, ale tady bych chtěla jen poznamenat, že myslím dopředu z finančního hlediska - když teď nakoupim takový nábytek, nechce se mi „kdykoliv“ zase řešit nábytek jiný. Nicméně, synova ložnice už v neutrálních barvách je, takže tak trochu jsem se už k té variantě přikláněla…
Manžel říká, že rušit se sice budou (večer zlobit a tak) ale že si je (jako vždy), srovnám a že to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

Každý svůj pokoj. Herna je dle mého hloupost. Akorát se z toho stane odkladiště hraček se kterými si nikdo nehraje. Až dorostou do školního věku zájem o hernu rapidně klesne a poptávka po svém pokoji bude na místě. Jestli chceš vše stěhovat a předělávat směle do toho. Než jsme postavili dům, bydleli jsme v bytě, kde měly děti společný pokoj, při řešení jaké bude rozdělení v domě mě ani nenapadlo zaplácnout pokoj jen hračkami. Stěhovali jsme se když bylo dětem 9(kluk) a 6(holka) a těšili se na svoje pokojíky, žádné přání o společném pokoji nepadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
9.11.19 12:58
@BlaZenkaB děkuji za názor všem, ale tady bych chtěla jen poznamenat, že myslím dopředu z finančního hlediska - když teď nakoupim takový nábytek, nechce se mi „kdykoliv“ zase řešit nábytek jiný. Nicméně, synova ložnice už v neutrálních barvách je, takže tak trochu jsem se už k té variantě přikláněla…
Manžel říká, že rušit se sice budou (večer zlobit a tak) ale že si je (jako vždy), srovnám a že to bude dobré.
@lebambule píše:
Společne obojí, takhle malé děti jsou stejně pořád spolu 👍 taky budeme dělat hernu a spací místnost.

Super, už jsem si myslela, že jenom my jsme tak výstřední :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
9.11.19 13:00
@AstraG píše:
Každý svůj pokoj. Herna je dle mého hloupost. Akorát se z toho stane odkladiště hraček se kterými si nikdo nehraje. Až dorostou do školního věku zájem o hernu rapidně klesne a poptávka po svém pokoji bude na místě. Jestli chceš vše stěhovat a předělávat směle do toho. Než jsme postavili dům, bydleli jsme v bytě, kde měly děti společný pokoj, při řešení jaké bude rozdělení v domě mě ani nenapadlo zaplácnout pokoj jen hračkami. Stěhovali jsme se když bylo dětem 9(kluk) a 6(holka) a těšili se na svoje pokojíky, žádné přání o společném pokoji nepadlo ;)

No, a mám tady přesně ten můj druhý úhel pohledu, kvůli kterému se nemůžu rozhodnout… Jak jsem psala o příspěvek výše

Příspěvek upraven 09.11.19 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.11.19 13:01

Máme děti spolu, 8 a 4. Do budoucna se určitě oddělí, předběžně cca ve 13 a 10. To je takovový problém přemístit do druhého pokoje postel a pár skříněk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.11.19 13:01

Společnou hernu, společnou ložnici. On si ten starší později řekne, až bude na čase je oddělit. Je možné, že jeden z nich nebo i oba budou mít období bubáků a bát se každého stínu v pokoji. Pak je lepší, aby byli spolu a vzájemně se podpořili.
Vyrůstala jsem v pokoji, kde jsme byli minimálně tři děti, štvalo nás to, hádali jsme se, ale bylo to super, rádi na to vzpomínáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
9.11.19 13:03

Naše děti 9 a 11 let (mladší holčička, starší kluk) stále spí spolu a rozdělit se nechtějí. Nechala bych to na nich.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin