Společné vs. oddělené pokoje pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16944
9.11.19 13:04

@krukynka

Ahoj,

já jsem měla s bráchou oddělené pokoje a hodně nám to narušilo společné vztahy, nerozuměli jsme si. Muj muž měl se segrou společný pokoj až skoro do 18ti a mají skvělý vztah, daleko blíže k sobě.
Netvrdím, že to je dané jen tím pokojem, ale je to u mě docela silná váha. Nechala bych je spolu co to jen jde.
Taky máme společný pokoj a druhý jako hernu. Ačkoli já mám holky, ale ono je to u malých dětí jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
9.11.19 13:05

@AstraG no dobře, ale 9 a 6 je něco trochu jiného, než 4 a 2.

Minimálně do školních let jsem pro společný pokojíček a hernu. Však zas tolik nábytek řešit nemusíš, ne? Koupíš dceři postel, kterou pak přestěhuješ a je to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
9.11.19 13:06
@dedrichov píše:
Máme děti spolu, 8 a 4. Do budoucna se určitě oddělí, předběžně cca ve 13 a 10. To je takovový problém přemístit do druhého pokoje postel a pár skříněk?

Není, ale chtěla bych aby mi to aspoň trochu ladilo- koberec, závěsy… Pokud bych dělala oddělené pokoje, my by jsme měli ložnici ve stávající herně plus by se z půdy udělala šatna a dcera by zůstala kde je teď - ve stávající ložnici (herna je o patro výš než ložnice, tak aby měli děti ložnice naproti sobě). Tzn. že v ložnici už by nemohl být koberec s autíčky… Do herny bych dala barevné zásuvky, k dceři do pokoje bych si ale představovala kupovat vše do bíla…apod apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.19 13:07
@krukynka píše:
Krásnou sobotu, řeším už dlouho dané téma pro naše dvě děti (kluk 4, holka skoro 2). Dcera je s námi zatím v dětské postýlce v ložnici, syn ve svém pokoji. K ránu jsme všichni u nás v posteli :lol: Ve volném budoucím pokoji pro dceru vznikla herna s hračkami, kde mají děti svůj „bordýlek“, ale uklizený! U syna v ložnici klidova zona - postel, knížky a plyšáci. Vznikla otázka, zda rušit „hernu“ (kde si hrají, jen když jsem s nimi, jinak je herna tam, kde jsem já a hračky jsou všude. Večer se uklízejí do herny) a udělat pokoj pro dceru a pokoj pro syna. Nebo nechat hernu + oba ve společné ložnici. Manžel je pro společnou ložnici, společnou hernu. Já se nemůžu už strašně dlouho rozhodnout… Víc si myslím, že by měl mít každý svůj pokoj. Myšlenka herny a v ložnici jen klidová část se mi taky líbí… Tak neviiiiiim. Zkusíte mi poradit, prosím? :* :srdce:

Společná herna, společně spaní a oddělit až po tom ty dva budou fakt toužit. U nás jsem myslela, že to bude ve chvíli, kdy půjde starší do školy, nakonec to bylo v 10ti.
Do té doby je výhoda velkého prostoru pro hry. Snaž se zabaví. Beztak ti tydle prtata sami v pokoji nebudou. Můžeš společne uspavat, číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
9.11.19 13:08

Taky bych je dala spolu, tak mali si stejne porad budou hrat spolu a s tebou. Tak ty hracky pak uklidis aspon jen do jednoho pokoje a nebudes je muset tridit do dvou. Az budou starsi tak je rozdelite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
9.11.19 13:11

@krukynka Varianta herny je vhodná tak pro předškolní děti Školáci, když je možnost, rádi využijou svůj prostor, hlavně při dětech kluk/holka, kdy má každý jiné záliby atd. My dětem pořizovali stejný nábytek a o zbytek se postarali už sami. Dcera má všude nějaké koníky, plyšáky a holčičí bordýlek. Syn má v pokojí velký fotbálek, všude lego a na stole roztahané pájení, nářadí atd. O to dcera nestojí. Když chtějí být spolu, tak jsou, když ne, každý si zaleze a kutí něco svého ve svém. Za dcerou chodí i kámošky a to je syn rád, že se může zavřít a neúčastnit se holčičího řádění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.19 13:12
@katyna1984 píše:
@AstraG no dobře, ale 9 a 6 je něco trochu jiného, než 4 a 2.Minimálně do školních let jsem pro společný pokojíček a hernu. Však zas tolik nábytek řešit nemusíš, ne? Koupíš dceři postel, kterou pak přestěhuješ a je to..

Přesně. Dyt tam teď budou beztak jen spát. Koupila bych dřevěnou univerzál postel, skříň, neutrální barvy, ideál dřevo. A ladit jen doplňky, teď dětské, pak už podle preference prepubertaka. Vyměnit obrázek, plakát a hodiny vyjde na pár stovek, max tisíc. Když teď uděláš pokoje, tak stejnak nebudou mít vše stejné od 2 let do dospelosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923

Pokud jsou takhle malincí a neruší se, tak je nechte klidně spolu, jak budou krapet vetší, budou chtít rozdělit. Já mám bráchu takhle nějak mladšího, měli jsme jen jeden pokojík, jako malá si nepamatuju, že by mi to vadilo, kolem těch 9-10 let jsem chtěla mát své soukromí a toužila po svém pokijíku, v 15 to bylo úplně peklo, to nesoukromí. Já mám děti oddělené od mala, mají každá svůj pokoj. Teď, co jsou starší, tak starší vyloženě je šťastná, že má svůj pokoj, ani nechce, aby jí tam ta mladší chodila, když není doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

@krukynka hele jsou to jejich pokoje a jejich prostor, tak to spíš nech na nich, než na své představě toho, jak to musí vypadat. Vážně to není důležitější, než to, jak se jim v tom žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
9.11.19 13:13

A máte někdo zkušenost s přesunem k sobě? Já už to jednou zkoušela… Oba z toho byli tak nadšení, že začali poskakovat po posteli a dělat na sebe opice. Malá oči 8o, syna toho si srovnam ale miminu se to ještě vysvětlit nedá… :roll: Tak dlouho mě zlobili až postýlka s dcerou letěla zpátky do ložnice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.19 13:13
@AstraG píše:
@krukynka Varianta herny je vhodná tak pro předškolní děti Školáci, když je možnost, rádi využijou svůj prostor, hlavně při dětech kluk/holka, kdy má každý jiné záliby atd. My dětem pořizovali stejný nábytek a o zbytek se postarali už sami. Dcera má všude nějaké koníky, plyšáky a holčičí bordýlek. Syn má v pokojí velký fotbálek, všude lego a na stole roztahané pájení, nářadí atd. O to dcera nestojí. Když chtějí být spolu, tak jsou, když ne, každý si zaleze a kutí něco svého ve svém. Za dcerou chodí i kámošky a to je syn rád, že se může zavřít a neúčastnit se holčičího řádění ;)

A co má zakladatelka? 2 a 4 není snad předškolák?
Ono i ti malí školáci to spolu ještě vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.11.19 13:14
@Ou píše:
@krukynka hele jsou to jejich pokoje a jejich prostor, tak to spíš nech na nich, než na své představě toho, jak to musí vypadat. Vážně to není důležitější, než to, jak se jim v tom žije.

Jako ptát se douletaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
9.11.19 13:15
@krukynka píše:
Není, ale chtěla bych aby mi to aspoň trochu ladilo- koberec, závěsy… Pokud bych dělala oddělené pokoje, my by jsme měli ložnici ve stávající herně plus by se z půdy udělala šatna a dcera by zůstala kde je teď - ve stávající ložnici (herna je o patro výš než ložnice, tak aby měli děti ložnice naproti sobě). Tzn. že v ložnici už by nemohl být koberec s autíčky… Do herny bych dala barevné zásuvky, k dceři do pokoje bych si ale představovala kupovat vše do bíla…apod apod

pokud je to varianta rozdělit teď nebo nikdy, tak rozhodně každý svůj pokoj. Ale přijde mi to teď zbytečný, jen dokupte postel pro dceru a nechte to tak, dělit je můžete za tři roky třeba, pak můžeš začít ladit zásuvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
9.11.19 13:16

Máme kluka 5 a holku 2 roky a jsou každý zvlášť a jsem max spokojena :) syn si chce občas už hrát sám, třeba si stavět dráhu s autíčky a mala ho rusila. Navíc každý usina jinak. A dcera spí hodně přes den a syn by si neměl kde hrát. Jsem rada ze každý má to svoje, ráno se rozhodují zda si hrát u dcerky nebo syna a aspoň mají změnu i co se hraček tyče. Jinak vzah mají moc hezky, mají se moc radi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
9.11.19 13:17
@Šáruší píše:
pokud je to varianta rozdělit teď nebo nikdy, tak rozhodně každý svůj pokoj. Ale přijde mi to teď zbytečný, jen dokupte postel pro dceru a nechte to tak, dělit je můžete za tři roky třeba, pak můžeš začít ladit zásuvky.

Není to teď nebo nikdy… Pravdu máš :palec: děkuji za názor se zásuvkama - pobavilo :potlesk:

Příspěvek upraven 09.11.19 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin