Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn bude mít 2,5 roku a je schopný si o pití říct i sám. Ale samozřejmě taky připomínám. On tedy žádné sladké pití nemá, někdy si ráno řekne o caj, ale jakmile řekne pití, tak mysli vodu. Snažím se ovšem tekutiny hlídat.
Nejvíc se tedy rozpil, jakmile dostal flašky contigo ashland, baví ho to otvírání, takže nemá problém se napít.
Nutila jsem až do nástupu do školy, ale dcera byla opravdu schopná celý den nepít. Pak se to trochu upravilo, ale stále pije dost málo
Takže když je nemocná, tak připomínám i když už je jí skoro 15
Dceři je 18mesicu a pije krasne, sama si rekne, ze chce vodu, ma svuj hrnecek porad na ocich. Nejčastěji chce, kdyz me vidi pít, kdyz někde jsme, tolik na pití nemyslí, ale to ji nabízím a ona si vezme podle potreby. A taky ji davam vodu ke každému jidlu, at se napije podle potreby
Občas připomínám. Někdy si řeknou sami. Ale když pijí opravdu málo, tak trvám na tom, aby se alespoň trochu napili.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
měla jsem pro holky hrnky, místo lahviček a z toho mi pily mnohem ochotněji jak z pitíček. Prostě chtěly co mám já. Měly i pitíčka na ven a vždy měly i na stole pitíčko ale většinou sáhly po hrnku… A ani si nevybavuji, že bych aktivně nabízela, ale zase moje děti nikdy neměly problém s pitným režimem. Možná v léte více nabízím…
@chs.jasmin píše: Více
Je úplně jedno jestli hrnek než flaška, stejně, když se kousne tak prostě nevypije víc jak dva hrnky za den at se snažím sebevíc ![]()
@Anonymní píše: Více
však tekutiny jsou i v mléce, polévce, ovoci, zelenině, omáčce - není tekutina jen voda
Do 3 let dcera nepila skoro vůbec. Max 0,5l. Nenutila jsem. Občas jsem ji jen řekla, ať se napije, konkrétně v létě, ale jinak jsem to nehrotila.
Nicméně teď ve 4 letech ji pití spíše musím brát, protože to do sebe lije jak kačena ![]()
14m mladší dcera nevypije takřka nic. Kdyby si nedala svoji denní dávku 250ml mléka, tak vody dá pár doušků za den.
Nenutím, ale moje děti piji zas extrémně dost, dceři sem musela pití spíš i zakazovat, v roce a půl byla schopná vypít klidně 3 litry ![]()
@Markéta188 píše: Více
Tak to je nimlich to stejné jak náš mladej. Joo takovej Jupík nebo tyhle srajdy to by vypil, čas od času mu to koupíme to Joo ale zas to nevidím jako řešení
Každé dítě je jiné a má jinou potřebu tekutin. Nejstarší moje dcera vystačí tak s 500ml denně, výjimečně - ve vedru, po tréninku nebo třeba na kole o něco víc, ale spíš ji nutím. Prostřední vylemtá klidně 1,5 l a k tomu denně třeba kilo ovoce, zeleniny.. Dokonce jsem ji asi v roce a půl brala k pediatrovi na krev, jestli nemá cukrovku, jak byla bezedná.. No a nejmladší se nenapije klidně celý den, i když má pití k dispozici, a pak do sebe nalije půl litru naráz. Samozřejmě tomu se snažím předcházet ![]()
@Kriss Tina píše: Více
to mi normální nepřijde, může to i značit nemoc..
@Sadman píše: Více
Kdekoliv, ale v horku obzvlášť a několikrát denně.
Zdravím.

Poslední dobou mi čím dál více vrtá hlavou pitný režim tříletého syna. Od malička tomu moc nedal, kdybych mu aktivně nenabízela tekutiny tak věřím tomu že vypije půl hrnku mlíka ráno k snídani a pak si celý den nevzpomene. Sladký pitíčka samozřejmě může ale touhle cestou jít úplně nechci
Věřím tomu, že moje máma vůbec nehrotila kolik toho její děcka vypijí, mně to ale stejně nedá
Jak to máte vy?