Jak moc "nutíte" děcka pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.3.26 18:40

Jak moc "nutíte" děcka pít?

Zdravím.
Poslední dobou mi čím dál více vrtá hlavou pitný režim tříletého syna. Od malička tomu moc nedal, kdybych mu aktivně nenabízela tekutiny tak věřím tomu že vypije půl hrnku mlíka ráno k snídani a pak si celý den nevzpomene. Sladký pitíčka samozřejmě může ale touhle cestou jít úplně nechci :think:
Věřím tomu, že moje máma vůbec nehrotila kolik toho její děcka vypijí, mně to ale stejně nedá :think:
Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
20.3.26 18:50

Syn bude mít 2,5 roku a je schopný si o pití říct i sám. Ale samozřejmě taky připomínám. On tedy žádné sladké pití nemá, někdy si ráno řekne o caj, ale jakmile řekne pití, tak mysli vodu. Snažím se ovšem tekutiny hlídat.
Nejvíc se tedy rozpil, jakmile dostal flašky contigo ashland, baví ho to otvírání, takže nemá problém se napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 19:12

Nutila jsem až do nástupu do školy, ale dcera byla opravdu schopná celý den nepít. Pak se to trochu upravilo, ale stále pije dost málo :nevim: Takže když je nemocná, tak připomínám i když už je jí skoro 15

• Citovat
  • Upravit
2648
20.3.26 19:24

Dceři je 18mesicu a pije krasne, sama si rekne, ze chce vodu, ma svuj hrnecek porad na ocich. Nejčastěji chce, kdyz me vidi pít, kdyz někde jsme, tolik na pití nemyslí, ale to ji nabízím a ona si vezme podle potreby. A taky ji davam vodu ke každému jidlu, at se napije podle potreby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4937
20.3.26 19:28

Občas připomínám. Někdy si řeknou sami. Ale když pijí opravdu málo, tak trvám na tom, aby se alespoň trochu napili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
20.3.26 19:37
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

měla jsem pro holky hrnky, místo lahviček a z toho mi pily mnohem ochotněji jak z pitíček. Prostě chtěly co mám já. Měly i pitíčka na ven a vždy měly i na stole pitíčko ale většinou sáhly po hrnku… A ani si nevybavuji, že bych aktivně nabízela, ale zase moje děti nikdy neměly problém s pitným režimem. Možná v léte více nabízím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 19:39
@chs.jasmin píše: Více

Je úplně jedno jestli hrnek než flaška, stejně, když se kousne tak prostě nevypije víc jak dva hrnky za den at se snažím sebevíc :cert:

• Citovat
  • Upravit
75941
20.3.26 19:42
@Anonymní píše: Více

však tekutiny jsou i v mléce, polévce, ovoci, zelenině, omáčce - není tekutina jen voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5878
20.3.26 20:04

Do 3 let dcera nepila skoro vůbec. Max 0,5l. Nenutila jsem. Občas jsem ji jen řekla, ať se napije, konkrétně v létě, ale jinak jsem to nehrotila.
Nicméně teď ve 4 letech ji pití spíše musím brát, protože to do sebe lije jak kačena :lol:

14m mladší dcera nevypije takřka nic. Kdyby si nedala svoji denní dávku 250ml mléka, tak vody dá pár doušků za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37118
20.3.26 20:46

Nenutím, ale moje děti piji zas extrémně dost, dceři sem musela pití spíš i zakazovat, v roce a půl byla schopná vypít klidně 3 litry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 20:52
@Markéta188 píše: Více

Tak to je nimlich to stejné jak náš mladej. Joo takovej Jupík nebo tyhle srajdy to by vypil, čas od času mu to koupíme to Joo ale zas to nevidím jako řešení

• Citovat
  • Upravit
3005
20.3.26 21:01

Každé dítě je jiné a má jinou potřebu tekutin. Nejstarší moje dcera vystačí tak s 500ml denně, výjimečně - ve vedru, po tréninku nebo třeba na kole o něco víc, ale spíš ji nutím. Prostřední vylemtá klidně 1,5 l a k tomu denně třeba kilo ovoce, zeleniny.. Dokonce jsem ji asi v roce a půl brala k pediatrovi na krev, jestli nemá cukrovku, jak byla bezedná.. No a nejmladší se nenapije klidně celý den, i když má pití k dispozici, a pak do sebe nalije půl litru naráz. Samozřejmě tomu se snažím předcházet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
21.3.26 07:47
@Kriss Tina píše: Více

to mi normální nepřijde, může to i značit nemoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.3.26 07:48
@Yasmina21 píše: Více

To jo, zvlášť na poušti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4937
21.3.26 08:03
@Sadman píše: Více

Kdekoliv, ale v horku obzvlášť a několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí