Jak moc se bojíte o své dítě?

849
23.2.24 22:09

Jak moc se bojíte o své dítě?

Dobrý večer,
po dnešním dni stráveným s jednou známou si kladu otázku, jestli se přehnaně nebojím o svou dcerku. Rozhodla jsem se zeptat se tady na emiminu někoho, kdo to vidí „z venku“ a řekne mi jaký na to má názor.
Dnes jsme byli s dcerkou u jednoho velkého rybníku v Praze, chodí tam dost lidí, je tam i občerstvení atd.. a potkali jsme tam jednu známou s dcerkami. Jedna z nich je stejně stará jako moje dcera je jim 7 a má i mladší sestru. Známá si skočila pro kafe a já hlídala holky na hřišti. Pak přišla a já si také odskočila. Když jsem se vrátila obě 7 létě holky byli pryč a vysmátá známá hlídala jen tu mladší. Říkám kde jsou holky?! A ona jen, že šli oběhnout rybnik.. úplně jsem oněmněla a řekla jak to? Dcera je po nemoci po spálové angíně, nesmí běhat a do toho je vůbec nikde nevidím! Rybnik má přesně 1 km. A ta známá: „Hele klid.. ja je sice nevidim, ale oni se objeví..“ nemohla jsem uvěřit vlastním uším. Po chvíli jsem je uviděla, že jsou skoro na druhé straně rybníka. A ona na mě „Vždyť o nic nejde.. jsou spolu. A ta moje dcerka tohle chodí sama skoro pořád.. " a já tomu nemohla uvěřit. Najednou zmizeli a nebyli vidět nikde. "No jo, oni přijdou.. " řekla ta známá a já teda v klidu nebyla. "Já jsem ji to ale nedovolila. Nikde je nevidím tak jim jdu naproti..“ řekla jsem ji a šla je hledat. Když jsem je zahlédla konečně, nechtěla jsem tropit scénu před nimi, protože holky svítily jako sluníčka, ale té mojí dcerce jsem pořádně domluvila, že bez mého svolení a ohlášení kam jde se prostě příště nehne. Myslela jsem, že tohle už přeci ví.. Někdy si říkám, že možná zbytečně vyšiluji, ale co kdyby holky někdo odlákal, nebo by jim to sklouzlo do vody.. Byli pryč dlouho. Nevím. Bojíte se o své děti také tak? Máte dojem že byla moje reakce přehnaná? Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17027
23.2.24 22:17
@TeriiTerii píše:
Dobrý večer,
po dnešním dni stráveným s jednou známou si kladu otázku, jestli se přehnaně nebojím o svou dcerku. Rozhodla jsem se zeptat se tady na emiminu někoho, kdo to vidí „z venku“ a řekne mi jaký na to má názor.
Dnes jsme byli s dcerkou u jednoho velkého rybníku v Praze, chodí tam dost lidí, je tam i občerstvení atd.. a potkali jsme tam jednu známou s dcerkami. Jedna z nich je stejně stará jako moje dcera je jim 7 a má i mladší sestru. Známá si skočila pro kafe a já hlídala holky na hřišti. Pak přišla a já si také odskočila. Když jsem se vrátila obě 7 létě holky byli pryč a vysmátá známá hlídala jen tu mladší. Říkám kde jsou holky?! A ona jen, že šli oběhnout rybnik.. úplně jsem oněmněla a řekla jak to? Dcera je po nemoci po spálové angíně, nesmí běhat a do toho je vůbec nikde nevidím! Rybnik má přesně 1 km. A ta známá: „Hele klid.. ja je sice nevidim, ale oni se objeví..“ nemohla jsem uvěřit vlastním uším. Po chvíli jsem je uviděla, že jsou skoro na druhé straně rybníka. A ona na mě „Vždyť o nic nejde.. jsou spolu. A ta moje dcerka tohle chodí sama skoro pořád.. " a já tomu nemohla uvěřit. Najednou zmizeli a nebyli vidět nikde. "No jo, oni přijdou.. " řekla ta známá a já teda v klidu nebyla. "Já jsem ji to ale nedovolila. Nikde je nevidím tak jim jdu naproti..“ řekla jsem ji a šla je hledat. Když jsem je zahlédla konečně, nechtěla jsem tropit scénu před nimi, protože holky svítily jako sluníčka, ale té mojí dcerce jsem pořádně domluvila, že bez mého svolení a ohlášení kam jde se prostě příště nehne. Myslela jsem, že tohle už přeci ví.. Někdy si říkám, že možná zbytečně vyšiluji, ale co kdyby holky někdo odlákal, nebo by jim to sklouzlo do vody.. Byli pryč dlouho. Nevím. Bojíte se o své děti také tak? Máte dojem že byla moje reakce přehnaná? Děkuji..

Věčně za zadkem bych dítěti nestála, ale kolem velkého rybníku bych asi tak daleko nepustila - co kdybych pak měla v horším případě z rybníku dítě lovit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.2.24 22:22

@Dahlia0409 Děkuji za tvůj příspěvek. No známá se mi divila když jsem jí řekla, že by mohli přece spadnout do té vody.. že se budou pošťuchovat nebo tak.. a ona na mě koukala jako by ji tohle v životě nenapadlo a řekla mi, že věří, že padat nikam nebudou.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17027
23.2.24 22:24
@TeriiTerii píše:
@Dahlia0409 Děkuji za tvůj příspěvek. No známá se mi divila když jsem jí řekla, že by mohli přece spadnout do té vody.. že se budou pošťuchovat nebo tak.. a ona na mě koukala jako by ji tohle v životě nenapadlo a řekla mi, že věří, že padat nikam nebudou.. 8o

Asi jde celkové o povahu dětí a tak, jsou děti, co i starší je třeba raději hlídat, jsou schopní vymyslet kde co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.2.24 22:29

Zrovna z vody mám také respekt. K rybníku bych sama nepustila ani moje starší dítě.
Jinak kolem baráku, už mohly někde od 5,6 let, ale klidná nejsem do teď když někde lítají…ale držet je doma pořád nemůžu, že:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
23.2.24 22:34
@TeriiTerii píše:
Dobrý večer,

Myslím si, že mám děti hodně samostatné a zvyklé se o sebe starat, fungovat. Ale z vody mám respekt. Nedovolila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.2.24 22:39

Děkuji Vám za názory, jsem ráda že můj strach je oprávněný. Té známé jsem dala najevo že si příště nepřeji aby byli holky z dohledu.. Možná mě má za nějakého blázna co se bojí ale nebudu přeci dělat že je to v pořádku když to tak necitim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
23.2.24 22:42

Starší chodí ven sám od 1, třídy, má gps hodinky a teď už mobil, takže je na příjmu a vím případně i kde je. V tomhle jsme s manželem v pohodě. Bude mu teď 11 a doteď má zákaz chodit k přehradě s klukama bez DOSPĚLÉHO doprovodu. Jsou věci, které prostě jen tak nedovolím a to plavat umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
23.2.24 23:03

Zrovna kolem rybníka bych děti v tomhle věku samotné běhat nenechala, bála bych se, ze spadnou a utopí se. Jinak, ale takhle státě dite jsem neměla porad úplně na očích, šla třeba k sousedům na zahradu si hrát s kamarádkou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.2.24 23:10

@Alušáček no právě, tahle představa, že spadnou do rybníka mě hrozně vyděsila.. Když běhají po parku, a nelitají do silnice, jsem s tím v pohodě a stačí mi ji vidět kde je z dálky. Ale tohle je jiné. Vždyť bych ji nedokázala pomoci. Připadalo mi, jakoby to té mé známé bylo nějak jedno, kde je její starší dcera.. Ta moje dcera se mi ještě dnes večer svěřila, že ta jeji stejnoleta kamarádka dokonce říkala, že by si přála, aby mamince chyběla.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
23.2.24 23:11

Tak trochu jiné je to, když dítě jde ven ve známém prostředí.
Jednou jsem brala svoje dcery na víkend do lázeňského města blízko hranic, každé z dcer jsem vzala kamarádku. Jeli jsme na víkend za dcerou, která byla v ozdravovně. Dcerám bylo tenkrát 9 a 13 let, kamarádkám taky. Rodiče mladší dcery si nepřáli, aby se holky pohybovaly samy. Navíc jsme jeli do míst, kde oni sami nikdy nebyli. Prosili mě, aby byla holka na dohled. V našem prostředí běžně chodila sama.
Rodičům kamarádky starší dcery to nevadilo, protože hlavně tatínek to město bezpečně znal a i když jsme byli téměř na hranicích, nepřišlo mu to jako riziko. Jezdí tam se svými žáky, kteří mají v místě taky rozchod. Přišlo mu normální, že holky půjdou spolu ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.2.24 23:15

@bublifucekk no tak to naprosto chápu. Přehrada, z té mám děsivý pocit i já sama :mrgreen: prostě občas těm dětem něco proletí hlavou jako „skvělý napad“ a může to být osudové. Takže teď mám takové smíšené pocity jestli ta naše známá vůbec si uvědomuje co by se mohlo stát.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
24.2.24 00:20

Děti ještě nemám, ale zato mám respekt z vody a vlastně z neznámého prostředí taky. Popravdě by mě neuklidnilo ano, že holky jsou dvě. Protože právě ve dvou je může napadnout nějaká blbost jako třeba lézt na ztrouchnivělé molo, nebo děravou loďku spíš. Navíc neznám teda lokalitu, ale nějaký pochybný člověk se tam klidně objevit taky mohl.
Takže tvůj strach vidím i jako bezdětná oprávněným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
24.2.24 00:34

Okolo rybnika bych chtela mit pod dohledem. Decka budou klackem mlatit do vody, jednomu to uklouzne a uz to je. Uprimne i dospeli se navzajem u vody hlidavaj. Malé bych to ale nevycitala, na tohle jeste nema hlavu, hlavne kdyz mama se s „tetou“ tak kamosi.pro dite to byla moc narocna situace rict ze si to nedovolila a tak nejde, kdyz vse nasvedcovalo tomu ze je to v porsdku.

• Citovat
  • Upravit
2200
24.2.24 00:37

O děti mám přehnaný strach. A to jsou malé.
Ale je to tak, jelikož vím, co jsme s bratrem dokázali vymyslet. A popravde jsme měli párkrát dost velké štěstí. pro příklad třeba: chodili jsme si hrát do bývalého kina, kam chodili feťáci (my jako děti to neznaly) a hraly si tam a ještě jak se rozpadalo, tak jeden z děti hodil z balkonu cihlu mezi ostatní děti co byly dole. :nevim: Spadlo to mezi nás a ještě že se nikomu nic nestalo.
Bratr několikrát vyhodil pojistky že něco strčil do zásuvky. :roll:
Jednou ho napadlo se dívat že 7 patra v otevřeném okne a stal na vnitřním parapetu. :roll: Při jízdě na kole mě strčil a já spadla do škarpy mezi kopřivy a další a další a další story :mrgreen:

Takže když si vzpomenu co jsme dělaly my jako děti (hlavně tedy bratr), tak se o děti děsně bojím. Jelikož část takových hloupých genů mít budou. :mrgreen: :mrgreen:

Takže zakladatelko tvoji reakci chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati