Jak moc vadí poděděné botičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2183
2.9.11 11:46

no právě, že názory se velmi liší. jeden doktor tvrdí doma bos a když už jen chodí a skoro vubec neleze tak pak teprve boty ale kotníkové a druhý doktor řekne uplný opak, ale to je bohužel se vším i s příkrmy jsem bojovala na koho tedy dát a čím se řídit. vubec nám to neulehčujou a když nemáte v blízkosti někoho pro radu a zkušenosti tak jste pak v pasti.

ty botičky jsou fakt jako nové. ti co jsme zdědily po mé sestře tak jsou bud v koši a nebo v krabici a to jen pak na písek na zahradě. ale ted když bude mít botky na dva měsíce páč mu roste fakt noha tak bude mít ty zděděný.

a ještě otázka pro rok a pul dítě byste na zimu koupily sněhule ( netvarovaná bota ) nebo spíše jako kozačky s tvarováním. díky všem za názory. nemám v okolí s kým bych toto řešila moje máma ani náhodou a tchýně už vuuuubec ne. chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.11 11:48

Tak vzhledem k tomu, že ty zimní botky budou v zimě jediné, co vezme, tak asi nějaké „lepší“. Letos to budeme taky řešit poprvé a ještě nemám úplně jasno. Možná Elefantheny? Za 1200,–, ale co se dá dělat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.9.11 12:11

Tak oblečení z druhé ruky dám klidně. Ale botičky zásadně nové. Ani já bych po někom boty na nohy nevzala a to to může být má nejlepší kamarádka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.9.11 12:15

Boticky by podle meho nazoru mely byt nove a nebo „vypadat jako nove“ - my jsme ted treba dostaly na zimu boticky po neteri, ktera je mela opravdu 2× na noze - na stelce neni vubec nic videt a vypada jako nova. V takovem pripade bych je klidne davala. Botky, kde je videt noseni, bych davala vyjimecne - taky jedny mame ve skrini, ze kdyby byly nahodou nase mokre, tak by se vyjimecne obuly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.11 12:40
KPKristy píše:
Tak vzhledem k tomu, že ty zimní botky budou v zimě jediné, co vezme, tak asi nějaké „lepší“. Letos to budeme taky řešit poprvé a ještě nemám úplně jasno. Možná Elefantheny? Za 1200,–, ale co se dá dělat… :roll:

TY jo, takoá pálka a navíc nemaj certifikaci. Poohlédni se po Pegresech, ty nás vyšly zimní kožené s kožíškem uvnitř, na 800 a maj „žirafu“. Ale zas každému asi nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.11 12:44
Gina108 píše:
KPKristy píše:
Tak vzhledem k tomu, že ty zimní botky budou v zimě jediné, co vezme, tak asi nějaké „lepší“. Letos to budeme taky řešit poprvé a ještě nemám úplně jasno. Možná Elefantheny? Za 1200,–, ale co se dá dělat… :roll:
TY jo, takoá pálka a navíc nemaj certifikaci. Poohlédni se po Pegresech, ty nás vyšly zimní kožené s kožíškem uvnitř, na 800 a maj „žirafu“. Ale zas každému asi nesedí.

Možná mrknu i na Esii, pokud dělají zimní. Měli jsme od nich celoročky i sandálky a super. Dokonce tu máme mini obuv, kde je prodávají cca o 150,– levněji, než na netu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.11 12:45

Já jen, že jsem teď viděla leták Deichmanu a tam měli moc hezký Elefantheny. Ale samo, že na nich netrvám, poohlídnu se i po jiných!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
2.9.11 12:48

já znám pravidlo, že první botky by měly být nové, pak už by to tak vadit nemělo. Já teda rozhodně nebudu pro všechny svoje děti (až jich bude víc) kupovat všechny boty nové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.9.11 12:54

Botky máme tak i tak. Dostala jsem od sestřenice celou tašku různých botiček a bačkůrek. Bačkůrky šly skoro všecky do kopru, však nové jsou za pakatel. Do botiček sáhnu vždycky dovnitř, jestli je tam nějaká vyšláplá nerovnost, tak, kde není, ty si necháváme. Ono je nošené a nošené. Dítě může ťapat každodenně týden způsobně po cestě a boty zvenčí vypadají stejně, jako když je má na noze jednou a prolítne kaluží, pískem, blátem, odře je..Proto koukám dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.9.11 13:17

Když jsou ty botky jako nové, tak není co řešit..Nejsou vyšláplé ani vyšmajdané, tak je v podstatě jedno, že je nějaké dítě mělo..
Já jsem první zimní boty také koupila jeté, a byly právě jako nové, páč minulé dítě v nich jelo párkrát v kočárku a nestačilo je unosit - stav tomu dokonale odpovídal..
Myslím, že kolem velikosti 19 -22 je velká šance , že i po jednom dítěti bude bota jako nová..Větší velikosti již vydrží dítěti déle a jsou tedy více jeté..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
2.9.11 13:38

Já zastávám boty vždy nové. Boty po dceři rovnou vyhaziju do popelnice jen ty první jsem si schovala na památku :wink: . Každý člověk chodí jinak dcera nař. zezačátku chodila po vnější straně nohy já jsem si toho ani nevšimla. Bylo to patrné jen když byla bosa a upozornila mně na to DR. Na svých nohách bude moje dcera chodit celý život tak proč jí mám ničit klembu nohy vyšláplou botou po někom . Maminky říkají vždyť v té botě chodilo dítě dva měsíce jsou skoro nové. Dámy jak dlouho vám trvá než si vyšlápnete novou botu týden? Za mně spodní prádlo a boty jedině nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.9.11 13:41
Blanka S píše:
Já zastávám boty vždy nové. Boty po dceři rovnou vyhaziju do popelnice jen ty první jsem si schovala na památku :wink: . Každý člověk chodí jinak dcera nař. zezačátku chodila po vnější straně nohy já jsem si toho ani nevšimla. Bylo to patrné jen když byla bosa a upozornila mně na to DR. Na svých nohách bude moje dcera chodit celý život tak proč jí mám ničit klembu nohy vyšláplou botou po někom . Maminky říkají vždyť v té botě chodilo dítě dva měsíce jsou skoro nové. Dámy jak dlouho vám trvá než si vyšlápnete novou botu týden? Za mně spodní prádlo a boty jedině nové.

Pokud se budeme bavit o těch nejmenších velikostech , kdy dítě začíná chodit ( jak psala zakladatelka), tak je jistě rozdíl v tom, kdy vyšlápne dospělý člověk botu v které chodí celý den v práci, nebo batole, které jde dvakrát na procházku a polovinu času tráví v kočárku..
Jsem také pro nové boty, ale některé jsou prostě nenosené, protože rychle vyrostla noha a podobně..Neznamená to automaticky, že jsou jsou zničené a nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.9.11 19:58

Souhlas s Lizbeth, ja jsem ted vyrazovala po nasi Zuzce plne boticky (ted ji skokove vyrostla nozicka) a zjistila jsem, ze je za cele leto na sobe tak 5krat dve hodiny, nosila stale sandalky. Vlozka je uplne jako nova, ze je nekdo nosil se da poznat jen podle zrnek pisku uvnitr :lol: Takze nechavam pro dalsiho prcka, i kdyz jinak vsecky nosene boticky striktne davam pryc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
znojemačka
2.9.11 20:30

Já jsem taky zastáncem nových bot,ale usoudila jsem,že na zimu do kočárku budou stačit opradu z druhé ruky. BUde v listopadu dceři rok a nevypadá to,že by nějak aktivně chodila venku. A spíše koupím nové na doma,které víc vynosí.

• Citovat
  • Upravit
27305
2.9.11 20:51

nečetla jsem ostatní, ale jsem zastáncem toho, že pro díte boty a matraci vždy jedině nové. Jiné dítě zanechá „otisk“, když to tak nazvu a nikdy nevíš, jak je to doopravdy, původní majitel si může vymýšlet. A vše má pak vliv na tělo mého dítěte.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková