Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtela jsem se zeptat,jak resite myti vlasku?
U nas je vzdycky strasny rev. ![]()
Pry se prodavaji nejake chranice na hlavicku,aby sampon nestekal do oci.Mala totiz nechce zaklanet hlavicku a pak ji vse tece do ocicek. ![]()
Také vřeštíme a tak vlásky nemyju vůbec šampónem, jen občas je opláchnu čistou vodou. Chodíme jednou týdně plavat a tím je hlava umytá:))))
My myjeme vlásky od narození každý den čistou vodou, nejdřív jsme polívali z kelímku a teď sprchujem
. Šamponem jsme umývali asi 3× za těch 19 měsíců
(jen když je fakt mimořádně špinavá). A vlásky nejsou ani špinavé, ani nevoňavé. Připadá mi to jako zbytečná chemie. Určitě bych s šamponem dítě netrápila častěji jak 1× týdně.
Aaaach, před časem tady na totéž téma proběhla diskuse (najdi si ji, byly tam rady i ohledně nejakých chránítek obličeje), ve které jsem se přiznala, že vlásky nemyjem, maximálně někdy vodou. Byla jsem ihned zaškatulkovaná do kategorie špinavých asociálních matek. Jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Synáček má 25 měsíců a šampon v současné době v podstatě nepoužíváme, vlásky jsou v pohodě a nesmrdí, hlavička se nemastí. Večer ho většinou sprchuju a on sám si leckdy z legrace pustí vodu na vlásky. I vlasovou pokožku má čistou, takže nevidím důvod, proč jemné dětské vlásky zbavovat přirozené ochranné vrstvy.
My asi od 1,5-2měs.koupeme malého ve velké vaně většinou s taťkou,protože vanička mu byla malá a chtěl víc vody,jinak se vztekal.Ve velké vaně s ním manžel různě blbnul a teď se maličkej sám položí na zádíčka,takže má vlásky pod vodou,tím je umyto-jednou týdně myjeme dětským šamponem od Bübchen a to jen díky tomu,že je maličkej při papání tak aktivní,že si vlásky zpestřuje mrkvičkou,mlíkem a vším,co má v misce. Jinak tekoucí vodu na hlavičku také neměl rád,ale zajímala ho sprcha,tak si s ní ve vaně hrál,postupně jsme mu ji pomalu pouštěli,takže se sprchoval na tělíčku a teď už mu nevadí ani když mu ze sprchy teče na hlavičku-to snad jen malý návod,jak se pokusit docílit toho,aby mimískovi voda nevadila.Malej ve vaně hrozně rád hopsá-je tam lehčí,takže se snadno postaví a když ho přizvedáváme v podpaží,je blahem bez sebe a je mu jedno,že je mokrý v obličeji i na vláskách-toto dělá asi od4měs.A pokaždé když slyší,že se napouští vana,rozzáří se.
Lisa+Lukášek 7,5měs.
Dekuji vsem za odpovedi.Nejakou dobu zkusim vlasky myt jen vodou,ale myslim si,ze stejne bude rvat jak tygr. ![]()
Male se vlasky docela masteji,protoze jich ma hodne a je to raubir a tak je furt upocena. ![]()
Pa Sonka
Ahoj, my používáme na mytí vlásků dětskou konvičku. Nejprve vlásky zalejeme, poté naneseme šampon a poté opět polejeme konvičkou. Nejlepší je za asistence tatínka, který drží bradičku nahoru. Jeětě jsme k tomu přidali zpívání Prší, prší jen se leje a docela se nám to osvědčilo.
Danielko,
hlásím se do klubu matek-asociálek a špindírek k tomu : - )))! U nás bylo mytí hlavy fakt horor, což jsem nechápala, neboť na plavání se malej ochotně a bez problémů potápěl, ale běda, když mu stekla voda na obličej při mytí vlasů. Takže mytí hlavy bylo u nás sporadické. Je fakt, že když už bylo mytí nezbytné, byla jsem kruťas a moc se s tím nepárala. Nechtěl zaklánět hlavičku a nechat si poradit : - ), tak jsem ho prostě osprchovala v rychlosti seshora a bylo to. Zlom nastal ve chvíli, kdy s malým začal chodit tatínek do vany. Párkrát si za asistence malého pomocníka umyl hlavu a ten chtěl hned taky. Teď u toho dělá neskutečný blbiny a strach z mytí hlavy je tentam : - ))).
Ivča a Mojánek-2 roky
Ahoj maminky, jooo když já jsem byla malá, tak jsem neměla moc ráda mytí vlásků a hlavy, protože ten šampon vždycky hrozně štípal do očí. Ale mamka to vyřešila tak, že jsem si vždy držela žínku přes oči a šampon mi tak nenatekl do očí. Je pravda že už jsem byla trošku větší. No a já to teď praktikuju s malou obměnou na malém, když hrozí nalití vody či šamponku do očí, mám nachystanou žínku a preventivně dávám na čelíčko.
Alča