Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:verenika píše:diky moc zkusim to
Já na to moc netrpím,já mám takový ty tečkyAle švára jo,jemu hodně pomáhá solárko
On to má právě taky na zádech a na puse,opravdu to zkkus.Nebo pak má taky nějaký vodičky od kožaře.Ale je fakt že přes léto se to vždy hezky srovná a pak chodí do solárka ![]()
Na doporučení kosmetičky (a ostatních pozitivních ohlasů) jsem koupila kosmetiku Bioderma (konkrétně Sébium - mastná pleť) a musím teda říct, že to fest zabírá! A to jsem teprve dodělala vzorečky, co mi poslali (asi 5 dní to používám) a změna je fakt znát. Je to teda docela pálka, ale za hezkej xichtík se to vyplatí
A teď budou ty Vánoce… já už mám objednáno ![]()
Pokud chceš, jukni sem, prohlídní tam to Sébium a můžes si jim napsat o vzorky, rychle a ochotně ti je pošlou… zkus a uvidíš ![]()
Btw, solárko mi taky zabírá na pleť suprově, ale to je asi jediný pozitivum, teď to pořád tak nedoporučujou :-/
AdelQa píše:
Na doporučení kosmetičky (a ostatních pozitivních ohlasů) jsem koupila kosmetiku Bioderma (konkrétně Sébium - mastná pleť) a musím teda říct, že to fest zabírá! A to jsem teprve dodělala vzorečky, co mi poslali (asi 5 dní to používám) a změna je fakt znát. Je to teda docela pálka, ale za hezkej xichtík se to vyplatíA teď budou ty Vánoce… já už mám objednáno
Pokud chceš, jukni sem, prohlídní tam to Sébium a můžes si jim napsat o vzorky, rychle a ochotně ti je pošlou… zkus a uvidíšBtw, solárko mi taky zabírá na pleť suprově, ale to je asi jediný pozitivum, teď to pořád tak nedoporučujou :-/
dekuji napisu tam
Tak mně rozhodně pomáhají olejíčky od Saloos, taky jsem zkoušela všechno možný, Vichy i Biodermu, ale nic mi nezabralo tak dobře jako ty olejíčky.Opravdu doporučuju, mají je třeba v DM.
Issabell28 píše:
Tak mně rozhodně pomáhají olejíčky od Saloos, taky jsem zkoušela všechno možný, Vichy i Biodermu, ale nic mi nezabralo tak dobře jako ty olejíčky.Opravdu doporučuju, mají je třeba v DM.
a v lekarne taky?
V lékárně nevim, já jsem je buď koupila v DM, taky ne v každym DM je mají nebo na mimibazaru, tam mají hodně velký výběr.Každopádně jestli chceš opravdu poradit, co nejlíp a nejvíc zabírá, tak zkus zajít na www.omlazeni.cz, tam jsou diskuze určené jen pro problematickou pleť, takže se tam toho dozvíš spousta, co zabírá atd.
Issabell28 píše:
V lékárně nevim, já jsem je buď koupila v DM, taky ne v každym DM je mají nebo na mimibazaru, tam mají hodně velký výběr.Každopádně jestli chceš opravdu poradit, co nejlíp a nejvíc zabírá, tak zkus zajít na www.omlazeni.cz, tam jsou diskuze určené jen pro problematickou pleť, takže se tam toho dozvíš spousta, co zabírá atd.
dekuju podivam se tam
Ahoj, tak mě jediný co pomohlo bylo těhotenství, to jsem měla krásnou pleť i vlasy a skoro vůbec mi nepadaly, jen jsem porodila, tak vlasy začaly padat a co jsem skočila šestinedělí, tak vyskákaly pupínky a už se jich nemůžu zbavit. Antiko mi nikdy nepomohla a to jsem vyzkoušela asi 5 druhů, i když teda ty z „levnějších“. Jinak nepomohly mi žádné krémy ani přípravky - ty drahý jsem nezkoušela vůbec, protože jsem o nich chválu teda neslyšela. Nevadilo by mi být těhotná pořád, tak ten 3. měsíc, ale pořád rodit by mě teda fakt nebavilo, takže se s tím budu muset smířit a doufat, že se to někdy zlepší.
Pettulle píše:
Ahoj, tak mě jediný co pomohlo bylo těhotenství, to jsem měla krásnou pleť i vlasy a skoro vůbec mi nepadaly, jen jsem porodila, tak vlasy začaly padat a co jsem skočila šestinedělí, tak vyskákaly pupínky a už se jich nemůžu zbavit. Antiko mi nikdy nepomohla a to jsem vyzkoušela asi 5 druhů, i když teda ty z „levnějších“. Jinak nepomohly mi žádné krémy ani přípravky - ty drahý jsem nezkoušela vůbec, protože jsem o nich chválu teda neslyšela. Nevadilo by mi být těhotná pořád, tak ten 3. měsíc, ale pořád rodit by mě teda fakt nebavilo, takže se s tím budu muset smířit a doufat, že se to někdy zlepší.
Petule jj to máš pravdu já teda v těhotenství plet pořád stejná někdy lepší a po porodu na pleti žádná známka akné asi do toho šestinedělí a už to zase je tak nějak stejné zase akné nevím taky jak se toho zbavit.ˇŘíká se i při kojení by to mělo být lepší a to je malý 4a půl měsíce a pořád kojím a žádná známka zlepšení hold se s tím musíme smířit ![]()
mně pomáhá pravidelná návštěva kosmetiky - kosmetička pleť odborně vyčistí a dá sklidňující masku. Masku na obličej a peeling používám i doma - pravidelně 1× týdně. Pleti to opravdu hodně pomáhá.
Krteček + linda píše:
mně pomáhá pravidelná návštěva kosmetiky - kosmetička pleť odborně vyčistí a dá sklidňující masku. Masku na obličej a peeling používám i doma - pravidelně 1× týdně. Pleti to opravdu hodně pomáhá.
To je sice možný, ale někdo na to nemá náladu, čas a ani peníze nevim teda kolik to stojí, ale mě stačí, když jdu jednou za půl roku ke kadeřnici. Někomu to pomůže, někomu vůbec.
Ahoj, já vyzkoušela kde co - kosmetiku obyčejnou, s tee tree oil, vichy, biodermu… Jsem navíc atopik, takže jsem si vše vždy akorát podráždila a vysušila, výsledek děsivý. Krom těhotenství (jak tu někdo radil) mi pomohla kosmetika La Roche Posay - čistící pěna a adstringentní voda Effaclar. Není to nejlevnější, ale nedám na ni dopustit
Prodává se jen v lékárnách.
Na výskyt akné má samozřejmě hodně vliv strava a životospráva, ale je to především důsledek nějaké vnitřní nerovnováhy ať už psychické nebo hormonální. Z vlastní zkušenosti vím, že tento problém může dobře řešit např. homeopatie, pomocí které se v organismu a mysli nastolí rovnováha a akné může postupně vymizet.
Samozřejmě, že do jisté míry to může být vyřešeno vhodnou kosmetikou, vynecháním některých potravin, ale já to spíše vidím jako prostředky, které udrží akné na uzdě, ale v momentě, kdy sníš tabulku čokolády, dostaneš se do stresu a nebo si zapomeneš na dovolenou vzít čistící vodu se akné znovu objeví.
Akné je problém, u kterého je potřeba zjistit příčinu a tu pak odstranit a ne pouze řešit důsledek onemocnění, tj pupínek.
Napsala bych ti SZ, ale jsi anonymní, tak to nejde..
Bubina
ahojky, tak na akné trpívám taky a zabírá mi na to antikoncepce, teď Logest. Nakoupila jsem si celou řadu od Vichy - Normaderm a s tou jsem taky spokojená. Každý den ráno a večer použiju čistící pěnu, tonikum a pak krém. Taky jsem si přestala kupovat normální make-up z drogerie. Teď mám Dior icone, který je určen přímo na mastnou pleť. Někde jsem četla, že ty levnější make-upy, idkyž jsou určeny pro mastnou pleť nebo takovýty matující, tak zanáší póry a tím se ty pupínky tvoří pořád dokola. Každý týden 2× používám masky od Oriflame. Teď se chystám pravidelně navštěvovat kosmetičku, aby mi tu pleť pořádně vyčitila, protože ty domácí masky nemají podle mě až takový efekt. Taky se snažím vypít tak 2 litry vody denně, ale to se mi poslední dobou moc nedaří
No a výsledkem tady toho všeho je, že mám konečně pěknou pleť
ale bojím se, co se mnou udělá případné vysazení prášků.
Co se týká toho solárka, taky mi to pomáhalo, ale jen zezačátku. Někde jsem dokonce četla, že solárko a slunění spíš pleti škodí, tak nevím. ![]()