Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme takový problém…asi kolem dvou měsíců se nám udělala vyrážka na obličejíku, takové červené pupínky,ale nesvědilo ho to, paní doktorka nám dala lipobazi, zmizlo to ale tak po týdnu se objevilo zas…pak to zas zmizlo a teď se to zas objevilo po tělíčku na hrudníčku,trošku na zádíčkách, stále mažu ale už to moc nepomáhá,peru v Lovele, aviváž nepoužívám, z potravin to taky asi není (má to pořád stejně ovovce neovoce, mléko nemléko, mouka nemouka) už jsem z toho dost nešťastná, asi dva týdny už to má…vždycky ty pupínky zmizí, ale hned se objevují další,není jićh sice nějak moc,ale už vážně nevím…
máte někdo podobnou zkušenost? (teď máme 3 měsíce)h
Zkus mrknout tady: https://www.emimino.cz/…e-akne-8855/ Jinak nám se ve dvou měsících taky znovu vrátila vyrážka a mažeme kojeneckou vodou, potíráme odvarem z černýho čaje a jemňouce mažem bepanthenem. A jinak zabírá i dobře sudocrem, ale ten je se zinkem. Přeji úspěšný boj ![]()
Díky, zkusím ten černý čaj s tím bepanthenem. A jak ten odvar má být silný?Jako obyčejný čaj?
Jj, koupily jsme lepší pytlíkovej čaj. Paní doktorka nám doporučila ještě řepíkový, ale ten jsme teda nezkoušeli.
Tak řepíku jsem tohle léto nasbírala habaděj…vím že mi to hodně doporučoval pan veterinář pejskům na jakoukoliv ranku…no nic…vyzkouším pár možností a uvidíme. Každopádně díky za rady ![]()
To bude asi dětské akné a samo za nějakou dobu zmizí,nám taky dr.radila otírat černým čajem,jinak nic,můsí to zmizet samo. ![]()
Nám se výtečně osvědčilo poťupkat vatovým tamponkem namočeným v odvar z řepíku, osušit a namazat infadolanem.
Zdravím, dobrý večer ![]()
Obnovuji téma… nemáte některá zkušenost s touto vyrážkou? Nebo netušíte, co by to mohlo být? ![]()
Děkuji za případné reakce : -)
@Luciferda
Nesvědí to, teplotu nemá. Mimo nohy (viz foto), pravá strana bříška, ale tam má jen pár pupínků a jinak taktéž pravé předloktí.
Tak bych to viděla na nějaký exém. Nezměnila jsi prášek, mýdlo, krém… nějaké jídlo, ovoce, med, ořechy, nová přesnídávka… ![]()
Je to na omak suchý?
Mladší má teď takovy pupínky s hodně suchou kůží. V zimě to mám i já na nohách. Promazávám bambuckým máslem a excipialem s urinou.
@Nastys ještě mě napadlo, když to má takhle pěkně na pravé straně, nemůže to mít sedřené třeba o koberec? ![]()
Já už právě uvažovala nad vším. Žádné jídlo na které by nebyl zvyklý neměl. Prášek používáme stejný.. mýdlo, krém taky ![]()
Hlavně z kraje měl na tom stehýnku jen pár pupínků
Jsem zase myslela, že kdyby to byla alergická reakce, že se to takhle šířit nebude. Že zkrátka vyleze a basta
Ale to je jen domněnka, nemám s tím zkušenost.
Alergie se může přesouvat, slábnout, sílit… má víc variant.
Já měla reakci na broskve (asi postřik, protože domací mi nevadí) a to se přesouvalo záda, ruce, nohy… podle polohy těla.
Tak to jsem netušila. Pokud by to byla alergická reakce, jak dlouho mizí?
Já měla za to, že pokud by to byla alergie, že by to svědilo?
No uvidíme, co nám na to řekne dr. ![]()