Vyrážka, pupínky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1433
21.10.10 20:21

Vyrážka, pupínky

Ahoj, máme takový problém…asi kolem dvou měsíců se nám udělala vyrážka na obličejíku, takové červené pupínky,ale nesvědilo ho to, paní doktorka nám dala lipobazi, zmizlo to ale tak po týdnu se objevilo zas…pak to zas zmizlo a teď se to zas objevilo po tělíčku na hrudníčku,trošku na zádíčkách, stále mažu ale už to moc nepomáhá,peru v Lovele, aviváž nepoužívám, z potravin to taky asi není (má to pořád stejně ovovce neovoce, mléko nemléko, mouka nemouka) už jsem z toho dost nešťastná, asi dva týdny už to má…vždycky ty pupínky zmizí, ale hned se objevují další,není jićh sice nějak moc,ale už vážně nevím… :nevim: máte někdo podobnou zkušenost? (teď máme 3 měsíce)h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
57
21.10.10 20:31

Zkus mrknout tady: https://www.emimino.cz/…e-akne-8855/ Jinak nám se ve dvou měsících taky znovu vrátila vyrážka a mažeme kojeneckou vodou, potíráme odvarem z černýho čaje a jemňouce mažem bepanthenem. A jinak zabírá i dobře sudocrem, ale ten je se zinkem. Přeji úspěšný boj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.10.10 20:35

Díky, zkusím ten černý čaj s tím bepanthenem. A jak ten odvar má být silný?Jako obyčejný čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.10.10 20:40

Jj, koupily jsme lepší pytlíkovej čaj. Paní doktorka nám doporučila ještě řepíkový, ale ten jsme teda nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
21.10.10 21:11

Tak řepíku jsem tohle léto nasbírala habaděj…vím že mi to hodně doporučoval pan veterinář pejskům na jakoukoliv ranku…no nic…vyzkouším pár možností a uvidíme. Každopádně díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
21.10.10 21:58

To bude asi dětské akné a samo za nějakou dobu zmizí,nám taky dr.radila otírat černým čajem,jinak nic,můsí to zmizet samo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
21.10.10 22:13

Nám se výtečně osvědčilo poťupkat vatovým tamponkem namočeným v odvar z řepíku, osušit a namazat infadolanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
4.1.15 20:34

Vyrážka?

Zdravím, dobrý večer :mavam:
Obnovuji téma… nemáte některá zkušenost s touto vyrážkou? Nebo netušíte, co by to mohlo být? :think:
Děkuji za případné reakce : -)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
4.1.15 20:56

@Nastys jiný problémy má? Teplota, svědění…
Kde všude to má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
4.1.15 21:04

@Luciferda
Nesvědí to, teplotu nemá. Mimo nohy (viz foto), pravá strana bříška, ale tam má jen pár pupínků a jinak taktéž pravé předloktí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
4.1.15 21:20

Tak bych to viděla na nějaký exém. Nezměnila jsi prášek, mýdlo, krém… nějaké jídlo, ovoce, med, ořechy, nová přesnídávka… :think:
Je to na omak suchý?
Mladší má teď takovy pupínky s hodně suchou kůží. V zimě to mám i já na nohách. Promazávám bambuckým máslem a excipialem s urinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
4.1.15 21:38

@Nastys ještě mě napadlo, když to má takhle pěkně na pravé straně, nemůže to mít sedřené třeba o koberec? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
4.1.15 21:47

Já už právě uvažovala nad vším. Žádné jídlo na které by nebyl zvyklý neměl. Prášek používáme stejný.. mýdlo, krém taky :nevim:
Hlavně z kraje měl na tom stehýnku jen pár pupínků :think: Jsem zase myslela, že kdyby to byla alergická reakce, že se to takhle šířit nebude. Že zkrátka vyleze a basta :) Ale to je jen domněnka, nemám s tím zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
4.1.15 22:21

Alergie se může přesouvat, slábnout, sílit… má víc variant.
Já měla reakci na broskve (asi postřik, protože domací mi nevadí) a to se přesouvalo záda, ruce, nohy… podle polohy těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
4.1.15 22:36

Tak to jsem netušila. Pokud by to byla alergická reakce, jak dlouho mizí? :think: Já měla za to, že pokud by to byla alergie, že by to svědilo? :mrgreen: No uvidíme, co nám na to řekne dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek