Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím pomoc,
dcera má asi týden afty v puse a nemůže se toho zbavit.
Poradíte, co s tím? Je jí 15 let.
Děkuji moc.
Příspěvek upraven 17.10.10 v 21:30
Namazat mastí Kamisted, sice to není moc příjemné, ale zabírá. Na afty pozor, my jsme skončili kvůli aftám loni v nemocnici na kapačkách.
Sati píše:
Namazat mastí Kamisted, sice to není moc příjemné, ale zabírá. Na afty pozor, my jsme skončili kvůli aftám loni v nemocnici na kapačkách.
Je bez předpisu a kolik stojí?
Díky
jitus proc nejdes k dr.? julinka mela taky ted priserne afty, byla to hruza.. jinak vim ze na to zabira ta gencianka ne?
Právě jsem si jednu aftu vyléčila… ![]()
Měla jsem z lékárny za pár korun BOrax vodičku (celý název už si nepamatuji…) ![]()
Nebo s ní zajdi k dr. - jednou mi předepsala takovou míchanou vodičku a ta byla super!
Manželovi zase pomohl takový nějaký sprej z aloe vera.
Je toho hodně!
Přeji brzké uzdravení,afty jsou hnusnéééééé! ![]()
Asi si dojde k dr., nejdříve ve čtvrtek. Ono jí nic jiného není. Ale je to nepříjemný. ![]()
Ahoj, mě pomohlo vyplachovat pusu corsodylem( taková desinfekční ústní voda, dá se koupit v lékárně). Poradila mi ji zubařka, když mi léčila zánět dásně. A genciánka, ale ta je dobrá hned v počátcích než se afta zvětší. A taky je dobré doplnit vitamín B. Nesnáším afty ![]()
tak s tím běžte k doktorce .my to měli taky a vyklubala se z toho herpetická angína +v nemocnici byl s nama chlapeček co to měl pusu plnou aft a nakonec to byly taky opary -takže byl chudák na kapačkách .
Dnes jsem byla na glykémii, sestřička mi poradila šalvěj a ještě nějakou bylinku, co si nepamatuji.
Tak zkusíme.
Tak se Zuzka z toho dostala dříve, než mohla k doktorce. Ve čtvrtek to už neměla.
Hurá.
Ale stejně děkuji všem za rady.
Ahojky, já mám osobní zkušenost s afty. je to teda pěkně nepříjemne a bolestive. Mě zaručeně pomohla OK Alfa. Jeden večer jsem si tím vykloktala a ráno už to nebolelo. Pak jsem vykloktala ještě jednou a afty zmizely. Jestli chceš, napiš mi na mail ArrtepKa@seznam.cz a můžu ti říct jak to seženeš.