Léky na alergii v těhotenství

155
12.10.10 10:25

Zhoršená alergie

Ahoj všem maminkám a budoucím maminkám,
mam velký problém a žádam o radu. Jsem cca ve 3+2tt a před plánováním jsem navštívila alergoložku a ta mi doporučila na první trimestr vysadit léky. Poslední týden procházim peklem :cert: . Nemůžu dýchat, alergii se horší. Brala a nebo bere některá z vás po dobu těhotenství léky na alergii? Pokud ano jaké? Děkuji za radu :palec:

Příspěvek upraven 12.10.10 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
12.10.10 10:29

ahoj, mne v orl ambulancii tiez dokyna povedala, ze ako tehotna nesmiem nic. ale v 5 tt sa mi brutalne alergia zhorsila ( Ty budes asi tiez 5 tt, lebo sa to rata od poslednej ms), nemohla som v noci dychat, svrbeli ma oci, nos, usi, podnebie, no horor.

tak som si pozistovala nejake info na nete, aj v imunologicko alergickej poradni, aj od kamarata gynekologa a zistila som, ze zodac a claritin sa mozu- su volnopredajne- aspon u nas.

lebo ked sa citis Ty zle, aj babenko sa citi zle.

teraz som uz v tretom mesiaci a alergia sa stale zhorsuje, pernamentne mi tecie z nosa, napriek tomu, ze beriem kazdy den claritin, ale da sa to aspon vydrzat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.10.10 10:32

Ano jsem v 5tt - 2 jsem tam dopsala až chvilku po tom, co jsem to sem dala :-D . Moc děkuji za radu a začínam se bát zhoršení.. Držim moc palce, ať je líp. Pčíznaky mam stejné jako Ty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.10.10 10:35

gabi, nema zmysel sa trapit, tiez som tu podobnu temu zalozila a viacero dievcat mi napisalo, ze berie ten claritin a aj gynekolog mi to odsuhlasil, takze som si ho hned isla kupit.

niektori doktori neuznavaju ziadne lieky v tehotenstve, ale rada by som videla takeho doktora na nasom mieste - by asi rychlo zmenil nazor :lol:

je to odovodnene aj tym, ze ked mas opuchnute dychacie cesty, dostava sa Ti do tela mensie mnozstvo kyslika, tym padom ma menej kyslika aj babo.

tie lieky su mensie zlo.

po prvom trimestri by sa to mohlo zlepsit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.10.10 10:52

Právě, že jsem měla problémy s alergií málokdy, ale teď posledních 14 dní jsem chodící kýchanec :-? . Určitě se dneska zastavim v lékárně. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
12.10.10 11:00

Co zkusit přírodní produkty firmy OKG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.10.10 11:02

gabi, ja som lieky na alergiu nepotrebovala uz 6 rokov. 8-o
ale ako som otehotnela, tak potrebujem.
holt, mame oslabenu imunitu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
12.10.10 11:30

Gabi … než se takhle trápit, tak si vážně zajdi koupit Claritine. Jsem astmatik a mně teda alergoložka důrazně domlouvala abych rozhodně nevysazovala léky - ono, když máš problémy s dýcháním, tak málo kyslíku má i dítko. Jako vždy, co doktor, to názor. Přeju Ti aby Ti bylo brzo lépe :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
12.10.10 13:09

ahoj taky pridam radu-nazor.
me byl povolen zodak a nebo xyzal. je dulezity prave taky vzit v uvahu co je pro mimi horsi, maly prasek nebo trapeni maminky. zkus treba jen pulku prasku, treba taky zabere :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.10.10 13:21

Díky moc za názory a rady. Já brávala půlku Cerexu a byla jsem bez obtíží i když jsem přestala brát a najednou tohle. Určitě mi to pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.10.10 14:16

Mně na imunologii doktorka řekla, že je chyba léky v těhotenství vysadit, tudíž jsem celé těhotenství i během kojení brala Zyrtec kapky (je v nich prý méně chemie, než v tabletách), Pulmicort na astma a též elocom dle potřeby na ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
12.10.10 14:50

Ahoj, já brala po celou dobu těhotenství obden Zyrtec. Byla jsem kvůli tomu i na genetice v Motole a tam mi řekli, že Zyrtec je naprosto v pohodě. Hlavní je, abys byla v pořádku ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
12.10.10 16:31
Raduš.ka44 píše:
Mně na imunologii doktorka řekla, že je chyba léky v těhotenství vysadit, tudíž jsem celé těhotenství i během kojení brala Zyrtec kapky (je v nich prý méně chemie, než v tabletách), Pulmicort na astma a též elocom dle potřeby na ekzém.

jo jo na astma taky pulmicort bez problemu :palec: a na ekzem taky masti dle potreby a je to vse mnohem lepsi nez se trapit a nervovat a prenaset to na miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
14.10.10 20:38

Vyřešeno :)

Teda jsem v šoku, zjistila jsem čim byl muj stav vyvolaný. Vadí mi topení dřevem v kamnech :nevim: . Takže topíme plynem a jsem ok. Pomalu vše polevuje a já dýcham a užívam si klidu :dance: .
Díky všem za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.4.15 13:43

Alergie a léky

Ahoj,
jsem alergická na kovy(zinek měď apod.),ale taky včelí, vosí a sršní bodnutí. Jsem v 11týdnu těh. a na případnou alergii mám předeps. XADOS. Nemá prosím někdo zkušenost?

Předem díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek