Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
vo štvrtok som dostala malého(2,5roka)výsledky z alergológie - potvrdena alergia na mlieko a vajíčka ma neprekvapila,ale alergia na zemiaky ma dostala.Som teraz bezradná čo sa týka varenia(máme teraz na 3mesiace všetky alergény striktne vylúčit) - malý moc ryžu nemusí a byť iba na cestovinách je hrozné…
Tak to já bych byla taktéž v háji. Brambory jíme skoro denně, já i malá je zbožňujeme.
Napadají mě bezpřílohové jídla, nebo nekynuté knedlíky, kuskus, chleba.. ![]()
ahoj, my taky máme alergii na brambory. Náš Dr alergolog ale tvrdí, že se alergen obsažený v bramboře tepelnou úpravou ničí. Takže by to nemělo vadit. Ale já mám bohužel odzkoušeno, že i po bramboře se 3.den osype. Chce to odzkoušet.
Dobrý den, já sama mám alergii na brambory, ale pouze na syrové. Vadí mi, když je loupu a nebo jím neuvařené, potom už je to v pořádku. ![]()
Dobrý den, já sama mám alergii na brambory, ale pouze na syrové. Vadí mi, když je loupu a nebo jím neuvařené, potom už je to v pořádku. ![]()
Brambory jsou jen priloha a vyzivova hodnota krome kalorii skoro zadna, nevidela bych to tak cerne. Krome testovin (existuji ruzne druhy ne jen psenicne, ja mam rada napr. kukuricne), ryze, jahly, pecivo, ale asi jen upeceneho doma (protoze nekdy i v pecivu je mleko, syrovatka ci brambory!!!)…muzes vyzkouset i kukuricnou polentu, kuskus, dle stari ditka i pohanku. Vse navic chutne a zdravejsi nez brambory´.
Ja kojim a ditko ma alergii na mleko a vejce - takze jsem je musela vyradit z jidelnicku i ja…celkem dost mi pomaha makrobioticka kucharka, makrobiotiku nedodrzuji zcela, ale je to navod, jak varit bez mleka, vajec a brambor.
Hodne stesti, uvidis zvyknes si ![]()