Alergie v rodině

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
3.10.10 12:05

Alergie v rodině

Ahoj maminky,potřebovala bych poradit ,můj přítel je alergik a já jsem jako dítě měla atopický exém.Teď máme 7 měsíčního chlapečka a nevím co mu dávat na papu ,aby se mu alergie a exém hned tak nevytvořil,boužel máme špatnou zkušenost i s kravským mlékem-jogurty a nevím čím je nahradit ,aby měl pořád nějaký ten příjem vápníku atd. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
3.10.10 12:50

No já teda nevim, ale nejlepší bude se zeptat pediatra. Jinak jsem slyšela o sojovém mléku i jogurtech, ale nevím jak to s nimi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
3.10.10 13:05

ahoj, ja mam celiakiu a tak sme sa drzali na bezlepkovej diete na radu lekarov.. teraz nedavno sme sa dostali na alergologiu k panovi doktorovi fuchsovi a jeho nazor bol ze aj ked su rodicia alergici tak sa ziadne potraviny nemaju odkladat a maju sa davat hned.. doporucujem poradit sa s alergologom , pretoze co lekar to nazor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
3.10.10 15:07

doporučuji probrat jídelníček s pediatrem a dětským alergologem. Jinak stálo by asi za to necvhat amlému udělat rozbory krve, aby se určilo, na co je alergický a podle toho jídelníček sestavit, aby neměl zbytečné problémy. POkud jsi ty i manžel alergik, je 70% pravděpodobnost, že dítě bude také. ale tady je opravdu potřeba odborná rada na základě vyšetření a odborné rodinné anamnézy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.10.10 17:13

Ahoj.Je velká pravděpodobnost,že to malý bude mít též.Mám oba kluky atopiky.Klasik.Kojit alespoň,samozřejmě pokud to půjde,alespoň 7 až 8 měsíců,pak H.A.mléko.A to i když se mrňouskovi nikde zatím nic neobjevilo.Je to prevence.Pokud kojíš,tak žádná jídla typu pomeranč,kořeněná jídla,skořici atd.Malej by pak měl najet na pododbný režim.Navíc žádné kakao,čokoláda.A pozor na mléčné výrobky.Alespoň zezačátku.Jo a pozor i na ty sojové věci.I na ty si člověk může udělat alergii.Je to těžké,ale ale dá se to.Dítěti se většinou mění ,teď nevím,jestli to správně označím, ve třech imunitní systém a je důležité,aby právě nastartoval díky tomu správně. :kytka: Bohužel k tomu pak patří i,pokud se to pak mrňouskovi(samozřejmě ti to nepřeji) vyraší v podobě pupínků,tak různé olejové koupele - předepisovala nám pediatrička Balneum Herbal-fakt super,a mazání.A samozřejmě kotrola jídla,skleniček,co obsahují a bohužel i kosmetiky pro mrňouska.. :kytka: Nám nechtěli dělat testy brzy,jelikož to prý do těch 3 let nemá moc cenu,protože se to pak jasně a přesně ukáže ve 3 letech. :-D A určitě se poradit s pediatrem,dá ti brožurku s tím,co má malej jíst a co ne.Atd.A pak klasika.To asi znáš. :kytka: Kožní a alergologie. :mrgreen: Držím pěstičky.A´t je malej v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.10.10 12:10

Já jsem kojila do 6tého měsíce, pak jsem najela na HA Nutrilon ,ze začátku mu nechutnal a pak si zvykl :-) .A byla jsem teda u dětské doktorky a ptala jsem se co mu můžu dávat a co bych neměla ,aby se mu ta alergie a exém tak rychle nerozjel a ona mi řekla ,že mu mám dávat všechno ,že i tak už v sobě tu alergii má ,takže mu propukne tak i tak :roll: .Ale já radši dám na sebe a nebudu mu dávat vše ,třeba se mu ta alergie a exém hned tak neukáže.Sama vím jak je to nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek