Máme alergii na ABKM

7
22.9.10 13:32

Máme alergii na ABKM

Ahoj v pondělí nám přišly výsledky krevních testů a byla potvrzena ABKM měli jsme stále průjmy a ublinkávali jsme (syn 15 měsíců)a já jsem teď hotová z toho co mohu synovi dát koupila jsem kaši sinlac a mléko AL110 poraďte prosím co ještě mrňouskům dáváte
mohl by třeba Alpro sojový desert?jiná alergie se neprokázala jsem z něj nešťastná zbožňoval jogurty
je ještě jiná náhražka jogurtů?co vše se dá vařit ze sinlacu?co třeba kokos milk?nevím co zkusit a hlavně kde nakoupit DM?jsem z Berounska střední čechy takže asi beroun ,Příbram předem děkuji za všechny rady Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
22.9.10 13:55

Ahojky,je milíto,že máte alergii.Nám to řekli kolem 1,5r.Naštěstí to byl zaměněný náběr,ale trvalo půl roku než nám to řekli :-x :pocitac:

Kupoavala jsem ty Alpro puding,kozí jogurty,sýry.Kupovala jsem kozí mléko nebo sojové v DM drogérii a hlavně v Bille mají velký výběr kozích a sojových produktů.Taky jsem byla nešťastná,divím se že ti nikdo neřekl jaké proukty může a které ne.Nám teřba řekli,že může kysané výrobky-mléčné,ale že se to musí vyzkoušet,že někteří alergici to snesou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.9.10 14:11

ahojky děkuji
no jsem z toho vedle ale tak nějak jsem to čekala
já jsem silný alergik sice pyly a trávy seno ale holt měl našlápnuto.
Starší syn 4,5 roku je zase laringitik takže má každý něco.
doktorku máme fajn jen se musím hodně ptát a já byla tak rozhozená že mi to vůbec nemyslelo jen mi řekla že zkusíme alespoň dva měsíce tvrdé diety a potom by jsme mohli zkusit pomalu zavést nějaké mléčné kysané výrobky a tak uvidím.
dnes jsem zjistila že je v hypernově Alpro desert v akci tak až nám dorazí taťka tak asi vyrazíme.
děkuji za všechny rady okouknu to a vyrazím na nákupy děkuji a hezký den Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
22.9.10 14:31

Ahoj,
je otrava, ze ma malej alergii, ale zase je dobre, ze se na to prislo, a mate velkou nadeji, ze to prejde :wink:
Jen par poznamek: -dva mesice diety je malo, chce to aspon pul roku! Kdyztak nahledni do poradny pediatra na porodnice.cz, o tyhle problematice je tam hodne a on je na to odbornik.

• kozi mliko ani jogurty urcite nekupuj, stejne jako jiny zivocisny mlika (ovci apod.); bilkovina je hodne podobna, takze se to u alergie na BKM nedoporucuje
  • v DM v Pribrami najdes spousty veci (taky tam kupujem :-) )- maji tam krabicovy ryzovy mliko s vapnikem, sojovy mliko, ovesny mliko, nejaky ochuceny sojovy v mensich krabickach… ty sojovy dezerty taky muzete a prohlidni nejakou prodejnu Zdravy vyzivy (u Berouna mate Country Life, ze jo?), existuji i ruzny ryzovy dezerty atd.; misto masla muzete Floru Light nebo nejaky margariny ze zdravy vyzivy…
  • otravny je, ze musis cist slozeni vseho, co malej dostane, ale da se na to zvyknout :wink:

Tak se drzte!

• Citovat
  • Upravit
7
22.9.10 14:45

No super
děkuji moc přesně tohle jsem potřebovala asi dnes vyrazíme na nákup naštěstí je zlatej a sní skoro vše
zkusím ten beroun Dm je tam taky a ta zdravá výživa taktéž děkuji moc za rady snad do toho brzy proniknu
a získám přehled děkuji moc ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.9.10 15:25
Kaca007 píše:
Ahoj,
je otrava, ze ma malej alergii, ale zase je dobre, ze se na to prislo, a mate velkou nadeji, ze to prejde :wink:
Jen par poznamek: -dva mesice diety je malo, chce to aspon pul roku! Kdyztak nahledni do poradny pediatra na porodnice.cz, o tyhle problematice je tam hodne a on je na to odbornik.
  • kozi mliko ani jogurty urcite nekupuj, stejne jako jiny zivocisny mlika (ovci apod.); bilkovina je hodne podobna, takze se to u alergie na BKM nedoporucuje
  • v DM v Pribrami najdes spousty veci (taky tam kupujem :-) )- maji tam krabicovy ryzovy mliko s vapnikem, sojovy mliko, ovesny mliko, nejaky ochuceny sojovy v mensich krabickach… ty sojovy dezerty taky muzete a prohlidni nejakou prodejnu Zdravy vyzivy (u Berouna mate Country Life, ze jo?), existuji i ruzny ryzovy dezerty atd.; misto masla muzete Floru Light nebo nejaky margariny ze zdravy vyzivy…
  • otravny je, ze musis cist slozeni vseho, co malej dostane, ale da se na to zvyknout :wink:

Tak se drzte!

To kozí ne?Proč nám to prve dr. řekl a i kolegyně co je alergik tak ty kozí produkty baští? 8-o Ale super,že jsi dokázala poradit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
22.9.10 15:44

Vereniko- no, oni ti dr., kdyz nejsou primo odbornici na tuhle problematiku, obcas rikaj ledacos :-? Ja jsem ty kozi veci konzultovala kvuli nasi maly s odbornikem (prave me to taky napadlo jako mozna nahrazka) a rikal, ze nedoporucuje- viz. vyse. Myslim, ze u malych deti je jednak potreba, aby mely traveni a imunitu v poradku, aby mohly v klidu rust a vyvijet se, jednak je taky dost pravdepodobny, ze telo casem na tenhle alergen zapomene, kdyz se dodrzi prisna dieta…z obou duvodu mi pripada lepsi to nepokouset a neexperimentovat, vzdyt tech par mesicu nebo i let se da klidne vydrzet. Kolegyne je asi uz velka,ne? :-) Tam je to jiny, navic dospelym vetsinou spis vadi mliko kvuli laktoze, ne ty bilkovine.

• Citovat
  • Upravit
17310
22.9.10 15:50

Díky za vysvětlení,naštěstí se u nás spletli tak už jsem to pak neštudovala :lol: Ale ty to máš pěkně najetý.Malá je tedy alergik?To taky musí být naprd.všechno kontolovat a hlavně je to taky drahý tyto výrobky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
22.9.10 19:14

no, je..a zatim to nepreslo, i kdyz uz je ji pres tri roky :-? Studovat slozeni uz jsem teda zvykla :wink: A nakonec si rikam, ze jsou zeme (treba v Asii), kde se mliko prakticky nepoziva v zadnych podobach, a je tam myslim min osteoporozy nez na Zapade, takze nakonec co :-) Ale tak samozrejme je lepsi alergii nemit, to se vi, mate stesti, ze se to u vas takhle vysvetlilo :-)

• Citovat
  • Upravit
13.10.10 11:04

Díky moc, jsem na tom úplně stejně, že má malá ABKM vím asi dvě hodiny… Přesně tenhle soupis rad jsem potřebovala! :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek