Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj v pondělí nám přišly výsledky krevních testů a byla potvrzena ABKM měli jsme stále průjmy a ublinkávali jsme (syn 15 měsíců)a já jsem teď hotová z toho co mohu synovi dát koupila jsem kaši sinlac a mléko AL110 poraďte prosím co ještě mrňouskům dáváte
mohl by třeba Alpro sojový desert?jiná alergie se neprokázala jsem z něj nešťastná zbožňoval jogurty
je ještě jiná náhražka jogurtů?co vše se dá vařit ze sinlacu?co třeba kokos milk?nevím co zkusit a hlavně kde nakoupit DM?jsem z Berounska střední čechy takže asi beroun ,Příbram předem děkuji za všechny rady Petra
Ahojky,je milíto,že máte alergii.Nám to řekli kolem 1,5r.Naštěstí to byl zaměněný náběr,ale trvalo půl roku než nám to řekli
![]()
Kupoavala jsem ty Alpro puding,kozí jogurty,sýry.Kupovala jsem kozí mléko nebo sojové v DM drogérii a hlavně v Bille mají velký výběr kozích a sojových produktů.Taky jsem byla nešťastná,divím se že ti nikdo neřekl jaké proukty může a které ne.Nám teřba řekli,že může kysané výrobky-mléčné,ale že se to musí vyzkoušet,že někteří alergici to snesou
ahojky děkuji
no jsem z toho vedle ale tak nějak jsem to čekala
já jsem silný alergik sice pyly a trávy seno ale holt měl našlápnuto.
Starší syn 4,5 roku je zase laringitik takže má každý něco.
doktorku máme fajn jen se musím hodně ptát a já byla tak rozhozená že mi to vůbec nemyslelo jen mi řekla že zkusíme alespoň dva měsíce tvrdé diety a potom by jsme mohli zkusit pomalu zavést nějaké mléčné kysané výrobky a tak uvidím.
dnes jsem zjistila že je v hypernově Alpro desert v akci tak až nám dorazí taťka tak asi vyrazíme.
děkuji za všechny rady okouknu to a vyrazím na nákupy děkuji a hezký den Petra
Ahoj,
je otrava, ze ma malej alergii, ale zase je dobre, ze se na to prislo, a mate velkou nadeji, ze to prejde ![]()
Jen par poznamek: -dva mesice diety je malo, chce to aspon pul roku! Kdyztak nahledni do poradny pediatra na porodnice.cz, o tyhle problematice je tam hodne a on je na to odbornik.
Tak se drzte!
No super
děkuji moc přesně tohle jsem potřebovala asi dnes vyrazíme na nákup naštěstí je zlatej a sní skoro vše
zkusím ten beroun Dm je tam taky a ta zdravá výživa taktéž děkuji moc za rady snad do toho brzy proniknu
a získám přehled děkuji moc ahojky
Kaca007 píše:
Ahoj,
je otrava, ze ma malej alergii, ale zase je dobre, ze se na to prislo, a mate velkou nadeji, ze to prejde
Jen par poznamek: -dva mesice diety je malo, chce to aspon pul roku! Kdyztak nahledni do poradny pediatra na porodnice.cz, o tyhle problematice je tam hodne a on je na to odbornik.
- kozi mliko ani jogurty urcite nekupuj, stejne jako jiny zivocisny mlika (ovci apod.); bilkovina je hodne podobna, takze se to u alergie na BKM nedoporucuje
- v DM v Pribrami najdes spousty veci (taky tam kupujem
)- maji tam krabicovy ryzovy mliko s vapnikem, sojovy mliko, ovesny mliko, nejaky ochuceny sojovy v mensich krabickach… ty sojovy dezerty taky muzete a prohlidni nejakou prodejnu Zdravy vyzivy (u Berouna mate Country Life, ze jo?), existuji i ruzny ryzovy dezerty atd.; misto masla muzete Floru Light nebo nejaky margariny ze zdravy vyzivy…
- otravny je, ze musis cist slozeni vseho, co malej dostane, ale da se na to zvyknout
Tak se drzte!
To kozí ne?Proč nám to prve dr. řekl a i kolegyně co je alergik tak ty kozí produkty baští?
Ale super,že jsi dokázala poradit ![]()
Vereniko- no, oni ti dr., kdyz nejsou primo odbornici na tuhle problematiku, obcas rikaj ledacos
Ja jsem ty kozi veci konzultovala kvuli nasi maly s odbornikem (prave me to taky napadlo jako mozna nahrazka) a rikal, ze nedoporucuje- viz. vyse. Myslim, ze u malych deti je jednak potreba, aby mely traveni a imunitu v poradku, aby mohly v klidu rust a vyvijet se, jednak je taky dost pravdepodobny, ze telo casem na tenhle alergen zapomene, kdyz se dodrzi prisna dieta…z obou duvodu mi pripada lepsi to nepokouset a neexperimentovat, vzdyt tech par mesicu nebo i let se da klidne vydrzet. Kolegyne je asi uz velka,ne?
Tam je to jiny, navic dospelym vetsinou spis vadi mliko kvuli laktoze, ne ty bilkovine.
Díky za vysvětlení,naštěstí se u nás spletli tak už jsem to pak neštudovala
Ale ty to máš pěkně najetý.Malá je tedy alergik?To taky musí být naprd.všechno kontolovat a hlavně je to taky drahý tyto výrobky ![]()
no, je..a zatim to nepreslo, i kdyz uz je ji pres tri roky
Studovat slozeni uz jsem teda zvykla
A nakonec si rikam, ze jsou zeme (treba v Asii), kde se mliko prakticky nepoziva v zadnych podobach, a je tam myslim min osteoporozy nez na Zapade, takze nakonec co
Ale tak samozrejme je lepsi alergii nemit, to se vi, mate stesti, ze se to u vas takhle vysvetlilo ![]()
Díky moc, jsem na tom úplně stejně, že má malá ABKM vím asi dvě hodiny… Přesně tenhle soupis rad jsem potřebovala!
![]()