Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu,synovi 6 let se kolem nosu,od dírek postupně nahoru a do stran rozlézají suché pupínky.Přitom ani rýmu neměl,ani nikdy žádný ekzém nebo alergii.Už to má třetí týden,vyzkoušeli jsme od bepanthenu,přes kalciovku po nějaký hypoaler.promašťovač z lékárny,ale už ho to i svědí a nemizí.Na telef.radu lékaře jsme přestali používat papírové kapesníky,teď jen látkové,vyvařené,vyžehlené a vyprané v Lovele na program pro alergiky + 3 máchání navíc.Ale rýmu ani nemá…Asi budeme muset k lékaři,ale to tam zas něco chytneme…Nesetkaly jste se s tím mamky některá?
Co by mu tak mohlo pomoct? ![]()
Možná zajdi na kožní, to je lepší. A zkoušela jsi modrou indulonu? Moje kožařka mi to pro děti doporučila, zvlášť, jestli jsou to suché pupínky. Musím říct, že u našich dětí to zabírá. ![]()
Bohužel,po Induloně taky svědí.Asi už potřebuje něco hlavně proti svědění,kdyby do toho nesahal,možná by to zmizlo.Dobrého kožního zatím nemáme,ale náš pan doktor se vyzná,tak snad poradí… ![]()
Já mám už několik týdnů to samé. Odlupující se šupinky, začervenání, svědění. Snad je to seborhoická dermatitida. Doktor mi dal přípravek Ichtyo care. Zatím to docela funguje,ale nevim jestli je to i pro děti.
prosím, prosím…,jak to dopadlo??? Máme to samé už 3měsíce vždy to zmizí a zse se objeví. Od září to měla jen starší dcera 3,5let a teď to má i mladší . Rýmu mají každou chvilku. Měla jsem podezdření na papírové kapesníky. Teď již 14dní používám látkové a je to furt stejné.
K lékaři se mi s tím nechce…poradí někdo, prosím???
Je to samý paraben,ten Jarisch,na dlouhodobé používání pro děti nevhodné.
My s tím pořád bojujeme,sem tam se to vrací,hlavně když to syn matlá rukama.Někdy pomůže něco protiplísňového(clotrimazol),někdy ambiderman,někdy bepanthen,je to divné.Taky to hodně spojuji s papírovými kapesníky,ale kdoví,možná mu to kapesníky jen podráždí,nějakou dobu bral jen látkové,žehlené,vyvářené a stejně to měl,pak to bylo dlouho pryč i s papírovými
,kdo ví…Teď pomáhá hlavně na to na to nesahat a čekáme,že z toho vyroste
Možná by pomohly kortikoidy,ale to jsme se s koží dr.shodli,že se nám nechtějí používat.
Já používám krém Avène, stál 300 ale že by to pomáhalo..
Na jiné diskuzi je přímo doporučený krém! ![]()
Ahoj holky,
ma dcerka uz cca rok ma na nose 2 nekdy 3 miniaturni bile pupinky. Nejdou vymacknout a vubec nemizi.
Ke kozni jsme objednane-ale ta lhuta pulrocni je dlouha a me to trapi.
Ted ma jeden rozskrabnuty.
Prilozim fotku-jestli nemate nejaka zkusenost.
Dcerka ma v tom miste jizvu asi-neni hluboka nic-je divne, ze vubec nevim, nepamatuji si, ze by si s nosankem neco kdy udelala. V tom miste se nikdy neopali a ta jizva je zvlastni-je presna obloukova pres nos.
Ahoj, oživuji tímto diskusi a použiji obrázek nad mým příspěvkem, jestli n¨ěkdo neví co to je. Malaá to má přesně taky už tak cca rok, a teď se jí to začalo zvětšovat a červenat, díky ![]()
@Prdolinka86 dobrý den mohu se zeptat co to bylo? Syn má stejný problém