Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, jen jsem chtěla zveřejnit malý poznatek…Dcera měla od narození malý stroupek na hlavě ve vláskách, který doktorka řekla, jen mazat mastným krémem. Po čase se to rozšířilo do poloviny hlavy, už jsem na rady nedala a řešila. Koupila jsem konopnou mast SEBOREA, krém naopak má matový efekt, což mazovým stroupkům prospívá, a já za dva dny zjistila, že to začíná miznout. dělím se o tuto zkušenost, protože vím, že to miminka často mívají. Takže konopnou mast za 150kč velice doporučuju…kdyžtak se časem podělím, jak to dál zabralo
![]()
Jen se zeptám, mažeš do suchých vlásků a necháš působit, nevyčesáváš?
Katka
Další výborná mastička - Excipial U Lipolotio. ![]()
Každému může zabírat něco jiného, někomu prý obyčejný olejíček stačí, u nás nezabral vůbec.
Titty píše:
Další výborná mastička - Excipial U Lipolotio.Každému může zabírat něco jiného, někomu prý obyčejný olejíček stačí, u nás nezabral vůbec.
Ten jsme vyzkoušeli mi a zabral úžasně. Napatlala jsem to do vlásků a nechala chvíli působit a vyčesala. Dělala jsem to tak před měsícem a do teď se jí nic novýho neudělalo.
Konopnou mast používám já na ekzém a je super, takže myslím že i na tohle bude fakt dobrá.
Za nás taky Excipial, používáme mast s mandlovým olejem, líbí se mi, že je to takové univerzální mazání na hlavičku, obličej, tělíčko ![]()
Katrinka píše:
Jen se zeptám, mažeš do suchých vlásků a necháš působit, nevyčesáváš?
Katka
Nevyčesávám, protože ty stroupky jsou nepatrné
Mufina píše:
U nás taky zabral Excipial U Lipolotio
Ten Excipial U Lipolotio je krém nebo šampon?
U prvního syna jsme s tím hodně bojovali, snad měsíc. Úplně se mu na hlavě udělaly krusty, bylo to fuj
Doktorka už začala být nepříjemná, že mu to nemažu, jak ona říká - doporučila pouze olej z lékárny. A jednou, jen tak mezi řečí na kontrole procedila přes zuby, že mu na to mám namazat bepanthen. To jsem udělala a do několika dnů to bylo fuč! Taky mi to mohla poradit rovnou, nemusela jsem se s tím skoro měsíc trápit …
Takže za mně radím také bepanthen ![]()
Hoj holky, sice je diskuze stará, ale taky se přidám… mám 6ti týdení mimi a už dýl jak týden máme rudé tečky a přešlo to v takové rudé, hrubé plochy na tvářičkách a čelíčku a sem tam pupínek pod krčkem… po namazání to vždy zrudlo zase… pak to světlá vždy když to nechám být, ale je to drsné a pekelně suché… tak mi mudra napsala ten Excipal U Lipolotion (nebo tak nějak) a dnes jsem před chvilkou prvně namazala a doufám, že se nám obličejík začne lepšit!!! Dám echo jak jsem dopadli…
PS: myslím, že malého takhle brutálně rozdráždila některá kosmetika (používali jsme Niveu do chladu, Hipp mandl. olej, Indulonu a Johnson na koupání - mno - asi jsem debil, že jsem ho tak plácala no…
)…
Jankaxx píše:
Hoj holky, sice je diskuze stará, ale taky se přidám… mám 6ti týdení mimi a už dýl jak týden máme rudé tečky a přešlo to v takové rudé, hrubé plochy na tvářičkách a čelíčku a sem tam pupínek pod krčkem… po namazání to vždy zrudlo zase… pak to světlá vždy když to nechám být, ale je to drsné a pekelně suché… tak mi mudra napsala ten Excipal U Lipolotion (nebo tak nějak) a dnes jsem před chvilkou prvně namazala a doufám, že se nám obličejík začne lepšit!!! Dám echo jak jsem dopadli…PS: myslím, že malého takhle brutálně rozdráždila některá kosmetika (používali jsme Niveu do chladu, Hipp mandl. olej, Indulonu a Johnson na koupání - mno - asi jsem debil, že jsem ho tak plácala no…)…
Tak to bych se dosti divila, kdyby Exc. U Lip. pomohl, ono asi 50% dětí na něj má reakci (vadí urea, někomu, někomu naopak velmi vyhovuje), hlavně - pokud jde o formu kožního projevu červenou, čili je tam zánět, tak Exc. je moc mastný, lepší jsou nemastné emolienty typu Bioderma Atoderm PP,, A.Derma Exomega, Linola lotion apod. Ale samozřejmě by to chtělo vidět…
Jinak řešíte to s dětskou? Já bych takový kožní projev řešila určitě s kožní, reps. si tam došla pro případnou diagnózu, i když v tomto věku to někdy nejde dost dobře určit. Máte v rodině nějaké alergie, astma, ekzémy?
Luthienko byla jsem u ní včera a právě nám napsala toto
říkala, že je to normální… ono se to tváří přes den klidně, ale po koupání či jiném podráždění to červená na nějakou dobu a je to fakt drsné a suché…
Já sama jsem měla reakci na nějakou kosmetiku, ale nevím na jakou… zaháněla jsem to kortikoidy… astma i alergie jsou u babiček, ale u nás jako u rodičů zatím nic…
Uvidíš, pokud to není červené přes den pořád, tak by urea mohla pomoct, pokud na ni nebude mít reakci, moc dobré jsou také míchané masti s kys. mléčnou na tu hrubou, drsnou kůži, ale to bohužel jen na recept.
Ono je dobré, spíš nutné, každou novou kosmetiku zkoušet nejdřív na malém kousku kůže 3×3 cm (zdravé kůže) po dobu aspoň dvou, líp tří dnů a až když není reakce, tak namazat na kůži postiženou, je to toleranční test…
Jsi strašně hodná!!! Děkuji a radx si beru k srdíčku
ani ty pupínky nejsou skoro vidět když je to v klidu - to je pak „jen“ jako struhadlo na omak…