Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, trápí mě hrozný ekzém na rukách, je mi jasný, že by se kortikoidy při kojení rozhodně neměly, ale mě nic nezabírá a potřebovala bych si alespoň jednou cca za 5 dní natřít malá ložiska na rukách. Jinak se to totiž zhoršuje a pak už můžu ty ruce vyhodit:)problém ale je, že kojím. Máte s tím někdo zkušenost?děkuji děkuji pěkně:) ![]()
Tak to nevim jak je to kdyz kojis.Ale jenom chci napsat aby sis koupila vapnik,horcik,zinek v tabletach a jedla pravidelne kazdy den.Mam taky otresne ekzemy na rukach a pokud jim tyhle vitaminy pravidelne tak je to o dost lepsi a kortikoidni masti uz skoro nemazu.Zkus to.
Ahooooj holky,
radši bych se zeptala kožaře, nebo možná stačí v lékárně…můžeš tam třeba i zavolat, ať tam nemusíš chodit, určitě ti ochotně poradí. Já jsem ve třetím trimestru těhu a taky jsem teď zase olezla ekzémem na obličeji…chjo, a můj oblíbenej Elocom mám taky strach mazat…(samozřejmě vím, že se ani normálně na obličej nemá mazat…ale určitě znáš ten zázrak
). Takže se fakt radši zeptej, snad by to nemuselo vadit
tak ať to brzy přejde ![]()
v příbalovém letáku o tom určitě bude něco napsané zkusim se podívat na net
já ho taky kdysy používala, a obávám že ho raději vynechej
tady je výtažek z příbalového letáku
Nejste-li si jisti, zda některým z uvedených onemocnění netrpíte, poraďte se s ošetřujícím lékařem. Je třeba zabránit tomu, aby se lék dostal do kontaktu s očima. O tom, zda je možno Elocom používat v době těhotenství nebo kojení, může rozhodnout pouze lékař. Rovněž děti mladší než 2 roky mohou být tímto lékem léčeny pouze na základě rozhodnutí lékaře.
Jania, taky mám ekzém na rukách a Elocom používám dodnes, kožařka mi ho napsala v těhotenství a mazala jsem se i při kojení. Jednou za pět dní je to myslím v poho, já se taky namazala vždy ve fází nejhorší, když jsem se drbala celou noc a ruce byly „na vyhození“
. Ale když zavoláš své kožařce a zeptáš se konkrétně na sebe tak tím nic nezkazíš a budeš klidnější
. Já bych se toho nebála, je to nejslabší mastička a tu úlevu známe jen my co ten ekzém máme tak ať si každý myslí o kortikoidech co chce…
jéé…moc Vám děkuju všem za odpovědi!!!!nedalo mě to a při cestě do města jsem se na kožní stavila a MUDr. mi to schválila, málo a jednou za pár dní:)moc děkuju za milé odpovědi ![]()