Alergie, ekzém?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
88
2.9.10 12:31

Alegrige?ekzém?

Ahoj mám dotaz, syn 9,5 měsíce, v podkolení červený flek různě velký, od narození různě mažeme, ted kortikoidy a po ukončení a promašťování Excipialem se zase navrátil. Je to atopický ekzém?dále opuchliny kolem očí, pediatr léčí Fenistil kapkami, kt. pomůžou ale po ukončení léčby návrat. Oči skleněné, opuchlé, zánět to není, neteče hnis. Snad alergie?na co? jí stále stejné věci, nic jsme nezměnili, od narození přístup ke psům, kočkám, andulce, jsem v začarovaném kruhu, nevím jak pomoci, neškrábe se, ale není to on vyšetří ho na alergologii?vím moc otázek ale nevím zda to nesouvisí s tím flekem pod kolení?díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
2.9.10 12:47

Ahoj!

Ty fleky pod koleny můžou být atopický ekzém. Často právě v těch místech bývají.

Klidně může být alergik a může mu cokoliv vadit. Třeba i zvířata. Máte je přímo doma?

Atopici přehnaně reagují na nějaký dráždivý podnět, takže to velmi úzce souvisí. Klidně si nech napsat doporučení na alergologii.

Jinak, Fenistil kapičky se naprosto běžně užívají nepřetržitě. Toho bych se nebála. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
2.9.10 13:47

ahoj, dělám léky na alergie. Myslím že ty fleky budou ekzém. Jestli se škrábe, tak určitě. Nemusí to být atopický, pouze dětský, který vymizí. Pořád mazat! Je lepší zaléčit kortikoidem než to rozškrabat! To je od přední české dermatoložky!

Jinak alergie může vzniknout až po určité době. Klidně v 80 letech, takže to že je na zvřecí srst zvyklý nic neznamená. Jsou tu také roztoči, plísně, prach atd...... Jdi na alergologii. Udělají kožní testy a budete vědět! Na trhu jsou kvalitní léky, takže se nemusíš bát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.9.10 14:33

Asi bych ti taky doporučila zajít na alergologii, jen poměrně běžně nechtějí dělat testy takhle malým dětem, s tím, že jsou málo průkazné.

Zkus případně promazávat i něčím jiným. Mě alergoložka říkala, že některé děti mohou citlivěji reagovat i na močovinu, která je v Excipialu a doporučila mi Linolu. Hodně si holky pochvalují i obyčejnou Indulonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21519
2.9.10 16:54

no, podle popisu to opravdu vypadá na alergii. klárce se takhle rozjela až letos na jaře… po všech možných vyšetřeních máme potvrzenou alergii na pyly a k tomu navázanou potravinovou alergii - kořenová zelenina, ořechy, některé ovoce. alergie se klárce projevuje právě atopickým ekzemem a rýmou. určitě bych si vyžádala vyšetření na alergologii.
jo jinak pozor na excipial, neměl by se používat dlouhodobě, ale střídat ho s dalšími. My máme vyzkoušenou i Lipobázi (je jen na předpis, volně v prodeji je pouze malé balení, které je neskutečně drahé) a A-dermu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
31.10.10 19:53

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat na radu, můj syn (10měs) má teď cca 14 dní na zádech (v místech jak končí plenka) červený flek, začalo to pupínky a teď se to slilo v jeden červený hrbolatý flek velikosti asi dvoukoruny. Může to být ekzem? Nesvědí to, neloupe se to, nepraská to, nemokvá to…ať mažu čím mažu nic to nedělá…mám raději letět k dr? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56772
31.10.10 20:14

Ahoj, kluk měl na předloktí kruh, nejdříve pupínky, ale později to měl jako suché hrbolky. Na kožním mi doktorka dala Locoid, zmizelo mu to, ale pak se to vrátilo, řekla mi, že mám zkusit promazávat modrou indulonou, když je to suché, tak jsem mazala, zabíralo to, ale za pár týdnů znovu, drobné pupínky a pak zaschlé hrbolky, moje pediatrička mi na to předepsala silnější kortikoid, mazala jsem 5 dní a úplně to zmizelo a už se neobjevilo (zatím). :dance: Tak zkus zaskočil k doktorce, ať ti něco předepíše :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
31.10.10 20:16

díky, já zkusím teda tu Dr a třeba i tu indulonu, tím mu neuškodím… :think:

• Citovat
  • Upravit
56772
31.10.10 20:24

Tou určitě ne, držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
31.10.10 20:25

a je možný aby ekzém nebyl svědivej?

• Citovat
  • Upravit
56772
31.10.10 20:26

Samozřejmě jsem to myslela, že tou nic určitě nezkazíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
31.10.10 20:29

já to pochopila :-D jen že jsem všude četla že ekzém svědí a našeho malýho to určitě nesvědí tak jestli neplaším zbytečně…

• Citovat
  • Upravit
56772
31.10.10 20:37

Malého to také nesvědělo. Vůbec to neregistroval, to já jsem z toho byla nervózní, že má drsnou pokožku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
1.11.10 09:24
Ne vždy ekzém svědí, může svědit třeba jen v noci nebo jen chvilkami, teprve když se ty projevy zhorší, tak to může začít svědit.
merett píše:
já to pochopila :-D jen že jsem všude četla že ekzém svědí a našeho malýho to určitě nesvědí tak jestli neplaším zbytečně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.11.10 17:58

Dobrý den,mám malou holčičku (2r.) a také jí trápili flíčky ekzém po určitem jídle se hned osypala :( byla sem z toho hodně zoufala až sem narazila na českou firmu,která nabízí na trh exklusivní bylinné výrobky jsou zcela bez chemie a můžou je používat už malý miminka moji dceři sem začla podavat omegu jak vnitřně pár kapiček tak potírala tělíčko zprvu se to zhoršilo ale po pár dnech rapidní zlepšení a po ani ne měsíci to zcela zmizelo a tak tomu je dodnes :-) Vřele doporučuju nám to hodně pomohlo a pomáhá i na jiné věci jako pálení žáhy,zažívání,na chřipku a jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek