Vhodné rukavice pro atopický ekzém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
30.8.10 12:41

Atopický ekzém

Ahoj zkušené atopičky, po porodu se mi rozjel nějaké ekzém byla jsem s ním na kožním, kde mi řekli, že je to atop. Po několika měsících se mi to daří konečně jakš takš udržet v normě. Problém je v tom, že se blíží zima a bude třeba nosit rukavice, koupil mi manžel loni kožené, ale po nich se mi ještě více ekzém zhoršíl, potřebuji tedy něco jiného, ale kvalitního, s malou chci chodit ven co nejvíc, takže potřebuju něco tepléto a šetrného. Můžete mi prosím poradit? Třeba z jakého materiálu by to mělo bý apod.? Napadla mě ovečka jen nevím jestli to nedělá ještě hůř. Prosím o každou zkušenost. Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
30.8.10 12:44

Ahoj! Každému bude na ekzém asi vyhovovat něco jiného, takže bych to být tebou zkoušela… Mně například pro syna doporučili rukavice s příměsí aloe vera a osypal se a byl červený jak rak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
30.8.10 13:12

Ahoj!

No, většinou vlnu atopikům nedoporučují, že spíše dráždí. Ale to chce nejspíš vyzkoušet.

Mě jen napadá, že by to asi chtělo nějaké čistě bavlněné rukavice a přes ně nějaké teplejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
30.8.10 13:17

Ahojky, jsem alergička celý život, dcera to zdědila po mně a čekám co malý :-). Materiál, který je nevhodnější je 100% bavlna. Nevím jestli tedy vyrábějí rukavice s podšívkou z bavlny, ale je to nejšetrnější materiál, to mám odzkoušeno. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
30.8.10 13:22

ahoj, nevím, jak teplé rukavice potřebuješ. Mě totiž úplně nevíc vyhovují obyčejné pletené natahovací, co prodávají všude. Ale o něco teplejší jsou pletené a uvnitř mají vrstvu např. z Tactelu (což jě něco jako flís). Ekzém mám od narození, ale fakt je, že se mi na rukách zhoršil jen v gumových rukavicích, když se mi ruce zapařily. S kůží jako materiálem problém vůbec nemám. Ale mít dvoje - bavlněné + cokoliv dalšího na ně mi přijde dobrý nápad.
Nebo pořiď štucel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.9.16 05:43

Ahoj, snažím se najít rukavice pro tříletého kluka, s podšívkou z bavlny nebo bavlněné nebo cokoliv hladkého, co mu nebude dráždit ruce. Nemáte někdo tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
27.9.16 08:27

A na jaké využití? Ono mu ty ručky bude bohužel drazdit stejne vše. Jinak estli myslíš zimní tak hodne vyrobcu dela vyteplene s podsívkou…zkuste promazavat krémem od Laroche a estli chceš mam dobrou kozni, ale v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.9.16 15:50

@mumisek79 rukavice na podzim, zimu. V 99% je podšívka rukavic flísová = chlupatá. 1% rukavic se určitě vyrábí i s bavlněnou podšívkou, ale to 1% jsem zatím nikde na netu neobjevila.
Krémy mám vychytané, teď mažu Reha special, ten mu vyhovuje velice dobře. A kožní i alergo máme za sebou taky.
Asi budu muset vyrazit do obchodů a osahat si to a vybrat co nejhladší materiál.
To je velká díra na trhu, pro tak malé děti se bavlněné rukavice nešijou, škoda. Nepočítám ty kojenecké bezprstové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek