Opruzeniny - prosím poraďte

11502
29.8.10 20:23

Opruzeniny - prosím poraďte

Už nevím co mám dělat a nevím z čeho to může být. Malý nikdy netrpěl na opruzeniny. Plenky máme od narození pořád stejné značky. Přebaluju hned jak zjistím, že se pokadil. Teď jsem ho ale nechala asi o trochu dýl, protože jsem to nevěděla a navíc nijak nesmrděl, vždy smrdí jak tchoř, ale teď poslední dobou má opruzelý zadeček, už jsem vyzkoušela všechny mastičky co doma mám a nic nezabralo (Bepanten, Batole, Astrid, Imazol), teď si ale na prďolu nenechal pomalu ani sáhnout a strašně brečel a měl ji strašně červenou. Zítra asi půjdeme k dr. Může to být třeba z jídla, že je v něm něco agresivního? Je mi ho opravdu líto, ale nevím jak bych mu už víc pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.8.10 20:27

Jak je starý? Z jídla to být taky může. Marušce na opruzeniny pomáhá krém od Welledy. Když je měla až do krve, tak jsem kombinovala krém s olejíčkem (obojí od Welledy). Pokud nechceš investovat moc (jsou celkem drahé), tak se dá koupit malinké cestovní balení za cca 40Kč, kdybys chtěla vyzkoušet. Prodávají ho třeba v DM drogerii nebo u nás i v Biodomově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
29.8.10 20:27

Marečkovi se tohle stává, když mu roste zub… zrovna před dvěma týdny jsme řešili zadeček opruzený až do krve. Jak se proklubal zub, stolice přestala být agresivní a do tří dnů byl zadeček čistý. Nemůže to být podobné…?
Jinak u nás kromě Imazolu nejvíc zabírá Sudocrem - v pořádné vrstvě, opravdu třeba na půl centimetru vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.8.10 20:29

ahojky -mě docela pomohl krém od Nivey na opruzeniny…je dost mastný a hojivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
29.8.10 20:31

…zatnout zuby, nehledet na pocuranej koberec nebo podlahu a nechat ho uplne naostro bez plinyco nejvic to bude mozny…aby prdka poradne dejchala a vetrala…to bych teda udelala ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
29.8.10 20:31

Tak nám pomohl Sudocrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.8.10 20:45

Ja myslim, ze jakmile je jednou pokozka narusena, muze se do ni dostat infekce, kvasinky…
Pak uz jen vetrani nestaci a je potreba odhalit, co komplikuje hojeni. Preju at rychle zmizne.

Ja jsem osklivou opruzeninu mazala lanolinem, ve vetsich lekarnach je na vahu, ma antibakterialni vlastnosti, zaroven promazava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.8.10 20:45

Ahojky, Kačenka se mi taky teď oprudila, když měla omylem levnější plínku na noc. A dneska, když ji asi manžel špatně umyl na „kačence“ nebo jak se asi u nás bude říkat „pampelišce“ :D
V lékárně a po telefonu i doktorka mi doporučili IMAZOL a stačilo namazat 3× a bylo po všem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.8.10 20:46

Je mu skoro 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.8.10 20:50
Tuco píše: …zatnout zuby, nehledet na pocuranej koberec nebo podlahu a nechat ho uplne naostro bez plinyco nejvic to bude mozny…aby prdka poradne dejchala a vetrala…to bych teda udelala ja…

To bych neudělala, protože většinu času je v kuchyni na studené dlažbě a dává mi dost zabrat ho odtamtad dostat, vždycky si tam sedne a hraje si - krámuje mi v šuplících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.8.10 20:54
Markit.Hl píše:
Ahojky, Kačenka se mi taky teď oprudila, když měla omylem levnější plínku na noc. A dneska, když ji asi manžel špatně umyl na „kačence“ nebo jak se asi u nás bude říkat „pampelišce“ :D
V lékárně a po telefonu i doktorka mi doporučili IMAZOL a stačilo namazat 3× a bylo po všem :palec:

Nám Imazol pomáhal na malé opruzeniny, ale tohle je už velká plocha a má ji celou zarudlou :-(

Netuším jestli je to zoubkama, ale je fakt že má průjem, ale zoubky nikde nevidím, krom těch dvou co mu vyrostly v 6ti měsících, od té doby nic a při těch dvou žádné problémy neměl, akorát trochu poplakával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
29.8.10 20:57

cicinka: tak to je jasny ze odhalit pricinu … ale do te doby podle me vetrani lepsi nez placani tuny kremu nebo masti,ktery nepomahaj a zase zavirani do plenek..zadnou zkusenost s opruzeninama nemam,ale kdyby se to dostalo do stadia uplneho zarudnuti a prcka by to bolelo tak bych to proste nechala co nejvic vetrat…protoze mi prijde ze krem se stejne vcucne do pliny a jakmile se dite pocura tak se to tam mele v tom vzduchoprazdnu s tou moci a i kdyz se prebaluje hodne casto tak i tech par minut nez k prebaleni dojde je na skodu…to je ma teorie - treba je to blabol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
29.8.10 21:00
Tuco píše:
protoze mi prijde ze krem se stejne vcucne do pliny

Vrstva Sudocremu se rozhodně nikam nevcucne… :wink: Můžu říct, že když je malý hodně opruzený a namažu opravdu třeba tou půlcentimetrovou vrstvou, pak při dalším přebalování ta vrstva na zadečku stále je… a chrání ho.
Jinak máš ale pravdu, že větrání je nejlepší… jen to u těch nejmenších není tak jednoduché :wink: Třeba ten náš lenošek by si při tom svém plazení po koberci ubrousil pytlík :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.8.10 21:02

Tam by mohl být příčinou ten průjem… nezačal jíst něco nového, co mu nesedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
29.8.10 21:07

bohunka: ..jo no to jsem snad dostala v kufriku v porodnici ten sudocream..takovej sedivej minikyblik,ale prislo mi to nejaky podezrely tak jsem to nikdy nepouzila.. ..bych dala teplacky…a menila po pocurani…nebo obyc ctvercovku a spichnutou snappkou a navleky na nohy teply…nevim neco by se vymyslelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek