Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už nevím co mám dělat a nevím z čeho to může být. Malý nikdy netrpěl na opruzeniny. Plenky máme od narození pořád stejné značky. Přebaluju hned jak zjistím, že se pokadil. Teď jsem ho ale nechala asi o trochu dýl, protože jsem to nevěděla a navíc nijak nesmrděl, vždy smrdí jak tchoř, ale teď poslední dobou má opruzelý zadeček, už jsem vyzkoušela všechny mastičky co doma mám a nic nezabralo (Bepanten, Batole, Astrid, Imazol), teď si ale na prďolu nenechal pomalu ani sáhnout a strašně brečel a měl ji strašně červenou. Zítra asi půjdeme k dr. Může to být třeba z jídla, že je v něm něco agresivního? Je mi ho opravdu líto, ale nevím jak bych mu už víc pomohla.
Jak je starý? Z jídla to být taky může. Marušce na opruzeniny pomáhá krém od Welledy. Když je měla až do krve, tak jsem kombinovala krém s olejíčkem (obojí od Welledy). Pokud nechceš investovat moc (jsou celkem drahé), tak se dá koupit malinké cestovní balení za cca 40Kč, kdybys chtěla vyzkoušet. Prodávají ho třeba v DM drogerii nebo u nás i v Biodomově.
Marečkovi se tohle stává, když mu roste zub… zrovna před dvěma týdny jsme řešili zadeček opruzený až do krve. Jak se proklubal zub, stolice přestala být agresivní a do tří dnů byl zadeček čistý. Nemůže to být podobné…?
Jinak u nás kromě Imazolu nejvíc zabírá Sudocrem - v pořádné vrstvě, opravdu třeba na půl centimetru vysoké.
ahojky -mě docela pomohl krém od Nivey na opruzeniny…je dost mastný a hojivý…
…zatnout zuby, nehledet na pocuranej koberec nebo podlahu a nechat ho uplne naostro bez plinyco nejvic to bude mozny…aby prdka poradne dejchala a vetrala…to bych teda udelala ja…
Ja myslim, ze jakmile je jednou pokozka narusena, muze se do ni dostat infekce, kvasinky…
Pak uz jen vetrani nestaci a je potreba odhalit, co komplikuje hojeni. Preju at rychle zmizne.
Ja jsem osklivou opruzeninu mazala lanolinem, ve vetsich lekarnach je na vahu, ma antibakterialni vlastnosti, zaroven promazava.
Ahojky, Kačenka se mi taky teď oprudila, když měla omylem levnější plínku na noc. A dneska, když ji asi manžel špatně umyl na „kačence“ nebo jak se asi u nás bude říkat „pampelišce“ ![]()
V lékárně a po telefonu i doktorka mi doporučili IMAZOL a stačilo namazat 3× a bylo po všem ![]()
Tuco píše: …zatnout zuby, nehledet na pocuranej koberec nebo podlahu a nechat ho uplne naostro bez plinyco nejvic to bude mozny…aby prdka poradne dejchala a vetrala…to bych teda udelala ja…
To bych neudělala, protože většinu času je v kuchyni na studené dlažbě a dává mi dost zabrat ho odtamtad dostat, vždycky si tam sedne a hraje si - krámuje mi v šuplících.
Markit.Hl píše:
Ahojky, Kačenka se mi taky teď oprudila, když měla omylem levnější plínku na noc. A dneska, když ji asi manžel špatně umyl na „kačence“ nebo jak se asi u nás bude říkat „pampelišce“
V lékárně a po telefonu i doktorka mi doporučili IMAZOL a stačilo namazat 3× a bylo po všem
Nám Imazol pomáhal na malé opruzeniny, ale tohle je už velká plocha a má ji celou zarudlou ![]()
Netuším jestli je to zoubkama, ale je fakt že má průjem, ale zoubky nikde nevidím, krom těch dvou co mu vyrostly v 6ti měsících, od té doby nic a při těch dvou žádné problémy neměl, akorát trochu poplakával.
cicinka: tak to je jasny ze odhalit pricinu … ale do te doby podle me vetrani lepsi nez placani tuny kremu nebo masti,ktery nepomahaj a zase zavirani do plenek..zadnou zkusenost s opruzeninama nemam,ale kdyby se to dostalo do stadia uplneho zarudnuti a prcka by to bolelo tak bych to proste nechala co nejvic vetrat…protoze mi prijde ze krem se stejne vcucne do pliny a jakmile se dite pocura tak se to tam mele v tom vzduchoprazdnu s tou moci a i kdyz se prebaluje hodne casto tak i tech par minut nez k prebaleni dojde je na skodu…to je ma teorie - treba je to blabol ![]()
Tuco píše:
protoze mi prijde ze krem se stejne vcucne do pliny
Vrstva Sudocremu se rozhodně nikam nevcucne…
Můžu říct, že když je malý hodně opruzený a namažu opravdu třeba tou půlcentimetrovou vrstvou, pak při dalším přebalování ta vrstva na zadečku stále je… a chrání ho.
Jinak máš ale pravdu, že větrání je nejlepší… jen to u těch nejmenších není tak jednoduché
Třeba ten náš lenošek by si při tom svém plazení po koberci ubrousil pytlík
![]()
Tam by mohl být příčinou ten průjem… nezačal jíst něco nového, co mu nesedí?
bohunka: ..jo no to jsem snad dostala v kufriku v porodnici ten sudocream..takovej sedivej minikyblik,ale prislo mi to nejaky podezrely tak jsem to nikdy nepouzila.. ..bych dala teplacky…a menila po pocurani…nebo obyc ctvercovku a spichnutou snappkou a navleky na nohy teply…nevim neco by se vymyslelo…