Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
bohunka: ..jo no to jsem snad dostala v kufriku v porodnici ten sudocream..takovej sedivej minikyblik,ale prislo mi to nejaky podezrely tak jsem to nikdy nepouzila.. ..bych dala teplacky…a menila po pocurani…nebo obyc ctvercovku a spichnutou snappkou a navleky na nohy teply…nevim neco by se vymyslelo…
MaeScaterova píše:
Tam by mohl být příčinou ten průjem… nezačal jíst něco nového, co mu nesedí?
Dávám mu pořád dokola to samé, akorát mu to střídám (brambory, rýže, těstoviny, mrkev, maso). Nic nového jsem nepřidala, akorát od 8. měsíce jsme zavedli těstoviny, ale začal to mít až o měsíc později, tak bych řekla že to asi tím nebude… ale opravdu nevím.
tee trea krém s manukou od justu nám zabral skvěle při zoubkách n ic jiného nezabralo a měl to už opravdu ošklivý
tak mi u malé se taky dělaly opruzeniny v době růstu zoubků a párkrát se stalo že nezabíralo nic,zkoušeli jsme všechno možné,bepathen,rybilku,od weledy,sudocrem ,imazol,ze zoufalství už pak i hemagel a framykoin a pak už k dr.měla to hodně škaredé(hodně zarudlé,už byla narušená kůže,mokvalo to ,muselo ji to štípat,zabral jako jediný starý osvědčený pythiol
držím palce ať je to brzy OK a nerozjede se to moc.my v tu dobu dali i jiné plenky,žádná změna,větrali,potírali černým čajem na radu sestřičky z dětského…no hrůza,se těším až bude bez plenek
Ahoj, tak já se přidávám k větrání, to je fakt nejúčinnější, prostě kyslík a vyschnutí. Ale chápu, že to moc nejde, když už to není to mimi co vydrží jen ležet a koukat. Jako druhá volba se taky přidávám k sudocremu, krásně vysušuje. Imazol taky a je myslím i na kvasinky, pokud už se vám do toho dostaly. Držíme palce, ať se brzo zahojí! ![]()
ahojky,
tak nám vždycky pomohl Sudokrem ![]()
Ať je to brzy dobrý,
pa
Kdyžý to čtu a přemýšlím, taky bych i možná řekla, že to má souvislost se zoubky. Slintá víc, než kdy před tím a už párkrát jsme horké dásně mazala Calgelem. Ale vidět nic ještě není ![]()
ahojky
nám nakonec zabaral krém kterej nám udělali přímo v lékárně.. dr napsala recept a už to bylo…zkus říct dr.. ![]()
My jsme tohle meli u zoubku, ale byly to teda prvni a zabralo mazani Sudokremem na stridacku s Weledou a vetrani.
Markit.Hl píše:
Kdyžý to čtu a přemýšlím, taky bych i možná řekla, že to má souvislost se zoubky. Slintá víc, než kdy před tím a už párkrát jsme horké dásně mazala Calgelem. Ale vidět nic ještě není
Slintá hodně, máme vše poslintaný, ale to slintá už dost dlouho, vlastně od těch prvních zoubků, ty se mu vyklubaly rychle, ale ty ostatní nějak váznou.
No ono to větrání, teď už je docela zima
(to bylo ale léto
) a rychle prochladne a zvlášť když na tom zadku skoro pořád sedí.
Pettulle-já ti doporučím Pityol,mastička v lékárně.Stojí 40kč.Je to zaručený lék na opruzeniny.Sice tam píšou od více let,ale dávali jsme to i v kojeňáku miminkám.Několikrát nám pomohl ![]()
Taky doporučuji pytyol.Moje malá měla nedávno to samé večer jsem ji mázla a ráno opruzenina o 100 procent lepší.