Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nemáte náhodou tip-před týdnem mě bodla vosa ,mazala jsem octem po třech dnech to vypadalo nadějně ,že vše mizí.Ted(po týdnu) mám kolem vpichu tak 3cm nafialovělej flek a kolem fleku ještě 3cm prstenec červenej ,napuchlej svědící ,co stále neustupuje.Tak nevím co ted ,jít s tím k doktorovi nebo ještě týden počkat? ![]()
A zkoušelas mazat fenistilem? Mám s ním dobrou zkušenost.
L.
ahojky já slyšela že některé vosy mají agresivnější jed..já bych asi raději šla k dr…jinak fenistil gel je dobrý většinou po namazání to přestává svědit…
A nemuze tohle byt borelioza? Sice jsem jeste neslysela, ze by to nekdo dostal od vosy, ale treba od komara a ruznych musek jo ![]()
jéé no nestraš.Já mám po štípnutí hmyzem vždy „podivné“reakce ,ale takhle dlouho my to nikdy netrvalo.Taky jsem moc neslyšela o tom ,že by vosy něco přenášely.
O borreliose se jeden cas rikalo, ze ji prenasi 26 druhu hmyzu a pak se to zase dementovalo
borrelka resp. I stadium, erytema migrans vypada tak, ze cervene neopuchle nesvedici kolo se stale zvetsuje a od prostredka vybledava, az je videt jen okraj, co se posunuje.
Osobne bych hlasovala za antihistaminika treba v tabletach, jsou volne prodejna, treba Zodac. Nenapada me, co by na tom lekar vysetril, ale jsem tak nejak oborove omezena… treba jo.
Nedávno mě bodla divoká včela v lese, měla jsem to samé co ty, zmizelo to asi až za 10 dní, v místě vpichu se mi udělal stroupek a když odpadl, měla jsem tam díru jak do p....., ale už je to dobré ![]()
no tak asi ještě vyčkám ,k doktorovi se mi nechce .Po pravdě ,kdyby do mě drahouš neryl ,že vypadám jako bych měla lepru ,tak to snad ani neřeším.Jinak jsem ani nevěděla ,že antihistaminika jsou volně prodejná ,zajdu pro ně ,když to neopadne.Díky ![]()