Ekzém? Suché kolečko na nožičce.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
2.9.10 17:12

ekzém?

Ahoj holky, našemu malému klučíkovi, bude mít za pár týdnů rok, se asi před 2 měsíci udělalo takové kolo na nožičce na vnitřní straně stehna,plenka tam nezasahuje,nevím, co to je, je to ohraničené kolo se suchou pokožkou, neloupe se ani není zarudlé, byli jsme u doktorky, dala nám na to mast,ale ta vůbec nezabírá, zdá se mi, že je to ještě horší…někdy se mi zdá, že kolečko mizí, ale pak se zase objeví......nemáte některá z vás podobnou zkušenost? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21518
2.9.10 17:40

a čím to mažete? pokud se to nelepší, zaběhla bych ke kožařce. bohužel tyhle kožní problémy se léčí metodou pokus omyl - každému totiž zabere něco úplně jiného. Klárka na tyhle suché fleky taky trpěla, zabírala nám třeba modrá indulona. vitamínová vitela, čisté bambucké máslo. od jara má klárka atopický ekzém a na to dáváme excipial, lipobázi, A-dermu… ale pravda je, že na první zaléčení jsme musli použít kortikoidy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
2.9.10 18:13

Ahoj, já teda dítě nemám, ale mám atopák a suchý fleky se mi dělali po vykoupání nebo sprše, tak jsme koupili na baterii filtr a mám pokoj i se mi hodně zlepšil atopák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
2.9.10 18:46
adin píše:
Ahoj holky, našemu malému klučíkovi, bude mít za pár týdnů rok, se asi před 2 měsíci udělalo takové kolo na nožičce na vnitřní straně stehna,plenka tam nezasahuje,nevím, co to je, je to ohraničené kolo se suchou pokožkou, neloupe se ani není zarudlé, byli jsme u doktorky, dala nám na to mast,ale ta vůbec nezabírá, zdá se mi, že je to ještě horší…někdy se mi zdá, že kolečko mizí, ale pak se zase objeví......nemáte některá z vás podobnou zkušenost? díky.

Ahoj, přesně tohle se udělalo synovi, když měl něco přes rok. Měl ekzémovité kolečka na obou stehnech vždy jedno až dvě. Střídavě to mizlo a zase se objevovalo, bojovali jsme s tím asi do tří let pomoci homeopatik a od té doby se mu to už neudělalo. Měl v té době vynechat hnědou čokoládu a koupání bez pěny, což víceméně dodržujeme dodnes. A když se nám někdy suchý flíček objevil, pomohla mazací emulze- Excipial U Lipolotio.

• Citovat
  • Upravit
56772
2.9.10 20:57

Kluk měl tohle na ruce. Nejdříve nám kožařka dala mast s korkoidy, ale když se mu to vrátilo, tak mi řekla, že mám mazat modrou indulonou. Promazávala jsem poctivě 2× denně a za 14 dnů nebylo po fleku ani památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
7.9.10 21:08

Máme to samé. Jakmile se malé objeví ekzemové suché fleky začnu několikrát denně promazávat Dexerylem. Doporučila mi ho kožní a opravdu pomáhá. Lze koupit bez předpisu v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
16.9.10 09:24

ja taky jeste mimco nemam, ale atopický ekzém mám ja od narození, právě bojuji taky se suchymi flicky a protože jem těhotná a nechci brát kortikoida, což jsou hormony a nejsou moc dobre na jatra, rozhodla jsem se používat krém z marihuanou, pro děti je super Robátko, je to celá kosmetická řada, koupelová pěna+krém a možná mají i olejíček, teď si nevzpomenu na výrobní značku, ale myslim, že v lékarně budou vedět co je konopná mast Robátko, je určena pro malé děti. mě zabrala stejně rychle jako kortikoida.co další bych doporučila je homeopatie, která ekzém léčí, snaži se najít příčiny, někdy může být ekzém jen příznakem problému se střevy, kožní lékaři lékaří léči jen příznaky, takže vám dají kortikoida, které někdy docela rychle zaberou, ale problém se po vysazení dřív nebo později vrátí. další věc co pomáhá je kozí mléko, jak pít tak potírat postižená místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
berecoval
18.1.11 09:13

Mohla byste mi poslatnějaké bližší informace o jaký filtr přesně jde… můj syn má také největší problémy právě po koupání..děkuji moc Lucie Berecová

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek