Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
trpim na ekzemy na rukou a po porodu se te nezlepsilo, rekla bych naopak
puvodne jsem to mela z pripravku nadoby, a to jsem si poridila mycku a nic… na koznim mi doporucil nejaky krem na ruce s karité maslem. Ale ten byl prilis navoneny a nebyl prijemny ani mne ani nasemu pulrocnimu Honzikovi
Neznate neco mene vonaveho s karite maslem ne moc drahe, tento stal kolem 500? predem dekuji za typ.
Hela
zkusila si bio karite konopnou mast??prodává se v lékarně ale cenu ti přesně neřeknu..:(
jee tak to mám taky bohaté zkušenosti, po porodu se mi taky ekzém vrátil a zhoršil hlavně na rukou. Po roce nic moc zlepšení a kožařka naprd, takže válčím tak nějak sama. Hodně věcí jsem se naučila dělat s gumovýma rukavicema - myslím takový ty po kterých mě ruce opravdu začnou „žrát“ hned (loupání brambor, nádobí apod) jinak mám taky myčku a taky to nepomohlo. U mě je to hodně tím jak si ruce častěji máchám a myju - přebalování, utírání (pusy, zadku, všeho) vaření, oplachování apod.
A teď k věci - mě hodně vadí jakékoliv parfemace a nejvíc mi teď vyhovuje excipial mast - je to fakt jen lanolin (či co) aje to hooodně mastné, levné a velká tuba a fakt mi napromazání pomáhá a nedráždí ruce ještě víc. Jinak jsem zkoušela i jiné celkem doporučované - modrou indulonu, excipial lipolotio apod. ![]()
ahoj, jsem atopik a ruce mazu snad 20× za den. hodne dobry na ruce je konopna mast na ekzem a nebo linola fett ale kazdymu dela dobre neco jineho. nejlepsi mazani je od meho lekare, necha mi michat zakladni mazivo se slunecnicovym olejem a platim jen poplatek za recept
Ahojky. Jestli shanis neco na denni pouziti - ne tolik mastnyho, aby ty ruce byly jeste pouzitelne, tak me se osvedcil krem na ruce od La Roche Posay - Lipikar Xerand. Dobre se vstrebava, nejsou po nem mastne ruce. A pak na noc Linola Fett - ale to je na promasteni, fakt hoooodne mastnej.
Ahoj,
co se tyka ekzemu, tak na to jsem expert
Taky se mi po porodu zhorsily ekzemy na rukou a loktech. Jenze v te dobe jsem zila v zahranici a tam si na nejake domaci masticky nepotrpi. V lekarne mi doporucili krém od CAUDALIE na ruce z pecek z hroznu a obsahuje karite maslo, ktere je skutecne k leceni ekzemu. Muzu vrele doporucit, neni prilis parfemovane, ruce po nem nepali. Ekzem sice uplne nezmizel, ale ruce uz nejsou tak zarudle a bile puchyrky zmizely. A ke vsemu se mi zlepsily nehty. koukala jsem, ze v cechach je k dostani na strankach www.mojebylinky.cz a cena me prijemne prekvapila, myslim, ze to sezenes do 400kc. Tak at je prijemny tobe i miminku!
Já mám ekzém nejvíc právě na rukou a mažu se modrou Indulonou, bez ní bych nemohla žít. A na noc se mažu krémem Lipobase Repair, super věc.
tak to doporucuju od eucerinu - modrys 5%urea, bez parfemace a fakt jako jediny zabira, nemasti ruce, ale jsou pritom hydratovany http://www.lekynainternetu.cz/…rem-na-ruce/ a na ekzem pouzivam celou tu modrou radu a jsem maximalne spokojena
dporučuji Robátko, konopnou mast, sice taky zrovna moc nevoní, ale jen chviličku, ja mam ted ruce téměř bez puchyrku, zarudlé jen kdyz se je dlouho macham, pri umyvani nadobi nebo po sprše, ale kdyt si je namazu tak je to za chvilku pryc
Trpím také atopickým ekzémem, pouze na jedné ruce, ale pomáhá mi stálé promazávání touto konopnou mastí http://www.prozdravi.cz/…konopka.html
Snad pomůže i Vám
Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz