Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tady Naďa s Adinkou.
Ve věku 5 týdnů sd nám vyhodila taková vyrážka na tváři - nov. akné. a suché pupínky na čelíčku mezi očima. Máte někdo s tímto zkušenosti?? Kdy mizí novorozenecké akné. co jste na to používaly?? díky, Naďa
Ahoj Nado,
u nas se osvedcila obycejna voda. Vecer po koupeli jsem male neutrela oblicej, ale nechala ho vlhky a nov. akne po par dnech zmizelo. Voda tu plet trosku vysusila.
Nadi, mrkni na tuhle diskusi - http://emimino.cz/modules.php?…, naši malou to trápí taky a zrovna dneska jsme to tam řešily. Držím palce, ať se toho brzy zbavíte:-)
Ahoj Naďo,
nám se taky v pěti týdnech udělalo na obličeji akné. Během několika dnů se rozšířilo na hrudník. Naše doktorka nás poslala na kožní, tam jsme na to dostali speciální vodičku (antibiotika), myslím, že se jmenovala Eryfluid, nebo tak nějak. Krásně vysoušela a akné celkem rychle zmizelo.
Dalískovi to mizelo po mateřském mléku - postříkala jsem ho, rozmazala po čeníšku a nechala zaschnout. Eva
Ahoj Naďo,
my se s novorozeneckým akné taky potýkaly:
obličej jsme umývali pouze převařenou vodou a pupínky potírali (spíš) močili líhem a to několikrát za den
tělíčko, tam se nám to dostalo taky a to jsme ob den koupali ve slabém (asi 3 kamínky) hypermanganu
Zlepšení bylo vidět hned. Doteď když se ji na pusince udělá pupínek, hned mažu líhem
Gabka
taky jsme to měli, nám doktorka poradila uvařit pravý černý čaj, nechat vylouhovat a vychladlým roztokem potírat obličejík. no dělala jsem to asi 3 dny, potom toho nechala a každopádně to akné samo zmizelo, tuším tak do měsíce, max. měsíce a půl.
Nadinko zvu tě k nám do deníčku únorňátka a březňátka 2006, aktuální díl najdeš na hlavní stránce emimina. Stačí když vložíš komentář a můžeš si s námi povídat a radit se, je nás tam hodně a víc hlav víc ví, když máme stejně staré dětičky. Berun
Tak u nás zabral krém na opruzeniny od Seba
medu a to do 3 dnů vše bylo pryč a je od toho klid, takže jak na prcku, tak na pusinu, ted už jen na prcku ![]()
Obnovuji diskuzi s trošku povrchním, ale přesto pro mě podstatným problémem
![]()
Malému se udělalo novo akné, nemá ho teda nějak šíleně moc, ale i tak. Máme jít v pátek na focení. Myslíte že to je v pohodě, že to půjde vyretušovat? Přece jen bych nerada dala prašule za fotky, kde bude malej jako poďobanec
![]()
@lyrica píše:
Obnovuji diskuzi s trošku povrchním, ale přesto pro mě podstatným problémem![]()
![]()
Malému se udělalo novo akné, nemá ho teda nějak šíleně moc, ale i tak. Máme jít v pátek na focení. Myslíte že to je v pohodě, že to půjde vyretušovat? Přece jen bych nerada dala prašule za fotky, kde bude malej jako poďobanec![]()
![]()
To půjde.
Kamarádce fotografka retušovala atopák u prcka… ![]()
Pokud je to normální atopák, tak to vyretušovat půjde, jakmile to jsou pupínky, tak aby to vypadalo přirozeně, bude to hrozně práce. takže buď to bude vyairbrushovaný a nepřirozeně kolotočový, anebo to bude dost drahý.
zkuste koupat v černým čaji, u nás to hodně pomohlo.
Tak my jsme byli s prvním synem před skoro třemi lety na focení, vypadal jak v těžký pubertě, fakt hodně pupínků a fleků a fotky byli krásný a cena zůstala stejná. Minulý týden jsme byli s druhým mimi a už mu to taky začalo vylézat tak už jsem to ani neřešila. Tenkrát jsme zkoušeli všechny masti a krémy na trhu a nakonec zabralo moje mlíčko, patlala jsem každou chvilku a asi za tři dny byl klid.
@krakatice píše:
Pokud je to normální atopák, tak to vyretušovat půjde, jakmile to jsou pupínky, tak aby to vypadalo přirozeně, bude to hrozně práce. takže buď to bude vyairbrushovaný a nepřirozeně kolotočový, anebo to bude dost drahý.
zkuste koupat v černým čaji, u nás to hodně pomohlo.
Ale on ten atopák má fakt hustej…chudák ![]()
My Filípka taky fotili jako poďobance, výsledek můžeš zkouknout ve fotoalbu. Neplatili jsme nic navíc. Nevím, jak to ta slečna udělala, protože se mu ještě loupaly ručičky a nožičky a to po prozkoumání na fotkách vidět jde ![]()