Odkdy dětský čaj

215
28.3.06 17:29

Odkdy dětský čaj

Ahoj holky,
chci se Vám zeptat zda nevíte nebo odkdy dáváte dětský čajík. Už bobka dokrmuji, ale i tak ho stále kojím, ale mamka říká, že by už mohl. Budu vděčná za každý názor. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
225
28.3.06 17:34

Ahoj mne lekarka povedala,ze do pol roka ak je dieta plne kojene netreba podavat nic ine.Pripadne ked je v lete velke teplo vodicku.Dcerka vsak bola cajova uz od tyzdna a syn nechcel caj do 8mesiacov.Teraz ma 10mesiacov je kojeny a uz sem tam pije Hipp cajik ale moc tomu neda.MM je proste jeho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.3.06 17:53

Ahoj, děkuju za odpověď, mamka právě říkala, že když dávám i ovocné přesnídávky, že mu mám dát i čajík, ať nemá sladko v puse. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
28.3.06 17:59

Čaj už můžete,když nechceš kupovaný,zkus povařit hrušku nebo jabko a rozmixovat a rozředit.Pak jsme dávali ty granulované čaje,ale jsou dost sladké.Taky Kubíka,toho jsme ředili jak šťávu-na dno a dolít kojovodou.Jestli hledáš inspiraci,co vařit,je výborná knížka Polévky a kašičky pro naše nejmenší.Tam jsou recepty na dětské „šlichty“ i na různé pití.Některé mamky dávají čistou vodu,tu nám naše drštička odmítala,tak jsem rezignovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
28.3.06 18:00

Uz mozez v pohode davat cajik,vodicku alebo riedene stavicky.Skus mu nieco dat a uvidis ci mu to bude chutnat a ci bude pit.Mimco vie samo najlepsie co chce a ci je smädne.Neboj ked nebude hned ti da najavo,ze sa mu podany napoj nepozdava :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.3.06 19:00

zatím jsem s ničím neměla problém, myslím ohledně papaní, ale co mu nejede je přesnídávky s piškotky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
28.3.06 19:51

Ahoj Katko,
tady je docela zajímavá diskuze týkající se pití našich drobečků:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
28.3.06 22:44

Já dala poprvé malé čaj okolo 4. měsíce. Teď jsem ji ho dávala celý týden, ale jen 50ml s hedelixem proti kašli. Máme doma čaj pro celkovou pohodu a chutná ji.
 Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.06 09:39

Ahojky.Matýáškovi je 9 měsíců(pořád kojím) a čaje jsme začali dávat po půl roce.Nejdřív jsme vyskoušeli fenyklový a postupně i jiné druhy.Nejvíc mu,ale šmakuje ovocný čaj.V lékárně mají i pro půlroční,jinak firma Leros až od 9.měs.Docela mu chutná i voda.Ale ze začátku toho moc nevypijí,to víš mlíčko je mlíčko.Tak hodně zdaru. :lol:

• Citovat
  • Upravit
420
31.3.06 14:04

Ahoj, nevím, jestli je nutné dávat zrovna čajíky… My jsme takové dilema ani neměli, protože dcera mi sice v pěti měsících začala pít vodu (poprvé z vaničky při koupání :lol: ), ale čaje ani šťávičky nikdy nechtěla, nechutnají ji. Takže na tvém místě bych asi začala vodou a možná bys mohla zkusit i nějaký ten čajík, ale u bylinek pozor na alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
3.3.15 11:41

Ahojky holky :mavam:
Potřebovala bych poradit s dětskými čaji. Mám doma první miminko, jsou mu dva měsíce a pár dní. Paní doktorka nám doporučila dávat už čajíky, protože není kojený a je už pouze na umělé výživě.
Dnes jsem v lékárně koupila od Aphotheke Dětský bylinný čaj - fenyklový a druhý heřmánkový.
A teď pár otázek:
1. Kolikrát denně mám čají mimču nabízet? Krmím každé tři hodiny, takže vždy mezi krmení, tj. za hodinku a půl po krmení?
2. Dáváte dětem také ovocné dětské čajíky? Ten mi v lékárně vůbec nenabídli, tak nevím :nevim:
3. Kolik toho tak asi vypije?
4. Můžu si čajík uvařit na celý den dopředu a pak mu ho dávat v průběhu dne a přihřívat ho?
5. Jaké dětské čajíky jsou nejlepší?
6. Nebo mám místo čaje dávat jen vodu? Nepoužívám kojeneckou, ale doma převařenou i na umělou výživu.
7. Nemusím kupovat nové savičky na lahvičky, že ne? Aspoň doktorka říkala, že můžu používat, ty co mám teď :think:
No snad jsem se zeptala na vše.
Děkuji za všechny odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
3.3.15 11:47

Ahoj, asi neodpovim na vsechny otazky. Ale malemu diteti (2 mesice) se caj dava pokud je venku velmi horko. Ted v chladnu ho ani nemusi chtit. Ovocne caje bych v zadnem pripade nepodavala. Prihrivat pouze v ohrivaci (nebo na sporaku), ne v mikrovlnce. Do 6 mesicu by se mela pouzivat kojencka voda, pripadne si zjisti, zda-li je vase voda vhodna.
Uzivame caje od Apotheke. Pripadne mi uz holky piji caj Bancha, ten je vhodny i pro male deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
3.3.15 11:53

@Ivca80 Děkuju za odpověď :hug: Ani mě nenapadlo, že bych čaj ohřívala v mikrovlnce. O té kojenecké vodě jsem už mluvila se setrama v porodnici a říkali, že pokud máme dobrou vodu, tak jí stačí převařovat. Sami říkali, že svým dětem jí dávali taky :palec: Navíc nám postavili novou čističku a máme na vodě ještě filtr, takže by měla být v pořádku :)
A od kdy se dávají ovocné čajíky? Až od 6.měsíce?
No a taky jsem byla překvapená, že mám čajíky už dávat. Ale říkala to, tak to vyzkoušíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
3.3.15 11:54

…

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
3.3.15 12:04

@Niiika88 ovocne caje nejsou vubec nutne, nicim diteti neprospivaji. Stejne jako dzusiky a napr. sladkosti. Muj nazor je ten, ze ne vse, co rika doktor, tak je pravda a musim to zkusit.
Pokud dite nebude chtit vodu (asi nejlepsi volba), tak mu ji nedavej a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí