Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máte některá zkušenost s krémem Atoderm P.O. zinc nebo Atoderm PP od Biodermy na atopický exém? Na internetu jsem s nimi moc zkušeností nenašla. Předem díky za zkušenosti.
Ahoj,nám zjistili AE před týdnem,celých 5 měsíců jsem používala jen kosmetiku Bioderma a konkrétně Atoderm a Atoderm PP,ten první na tělíčko a ten druhej ven na obličej,když byla zima.
Ekzém měl stejně a nepomohlo to.
Kožařka nám napsala Leniens na promazávání a Ichtiolovou mast na ložiska-vysušuje.
Někdo tady zmínil mast ADERMA EXOMEGA,stojí kolem 300 kč,ale nemám s ní zkušenost,tak ti neporadím.
My ho zaplať pánbůh máme „jen“ na obličeji a doufám,že nesleze dolů ![]()
mysaku,
ja mam zkusenosti s ADERMA exomega kremem, a moc dobry......malej mel vysusenou kuzi na celem telicku, nekdy se delaji mistecka na tvarickach, nebo kolinku a mazeme kazdy den vecer.. zabira to, taky davam excipial lipolotio
To co popisujes neznam,........tohle nam doporucila doktorka, jeste je dobry lipicare od Laroche possay, ale je podstatne drazsi
KAtka
Čauky, my Exomegou mažeme týden a zatím teda nic moc, ještě vydržím a uvidím. Za jak dlouho vám zabrala?
No trvalo to dyl......asi tak 2-3 tydny.......dokonce jsem nekde cetla, ze zpocatku se to muze zhorsit a pak je to lepsi......
Jeste taky koupeme v Linole, tu tinapise detska doktorka, nebo je dobry vyvar z ovesnych otrub do koupele
Katka
Asi tak.
Vyzkousela jsem vse mozne, co kde kdo doporucil a muzu rict jedine to, ze to na ekzem stejne nepomuze, pokud je ve fazi jako mame my, tudiz cele telo, vcetne pod plinama. Pouze ta kuze tak moc nevysycha, ale stejnou sluzbu jako Exomega nam dela i Indulona, akorat stoji 10× min.
Takze na tyhle zazraky uz neverim, u nas bohuzel jen kortikoidy, ta se mi to jak chce nelibi.
Ahoj,
tak my take pouzivame Aderma - Exomegu. Kdyz male uz nic nepomahalo a ekzem se stale rozsiroval tak jsem ji zacla s ni mazat. Nejdriv se to jako by zhorsilo - loziska zcervenala, ale cca po 3 tydnech se stav zacal zlepsovat a rychle se ekzem zacal hojit. (a opravdu stacilo mazat jen 2× denne)
Jinak nam pomaha i Infadolan. Takze Exomegu mame ted hlavne na oblicej.
Promazavame loziska Ambidermanem nebo Indulonou a az kdyz tohle nepomuze tak pouzivame Infadolan no kdyz ani to tak prejdeme na Exomegu.
Pouzivame od Aderma-Exomega i cistici olej na koupani - ten je fajn muzu malou koupat kazdy den a kuze se ji nevysusuje vic.
Katka
Čauky, jako první promazávací jsme zvolili Exomegu a zatím mažeme a mažeme asi tejden a půl a čekáme, budu doufat, že to za nějaký 3 týdny bude vidět, zatím nic moc, spíš se nám to rozlejzá po celým tělíčku. Ještě chci zkusit Sanatorium Achillea v Praze Čimicích, nemáte náhodou někdo zkušenosti s léčbou tam?