Špatně jí při atop.ekzému?

361
11.11.10 12:46

Špatně jí při atop.ekzému?

Ahoj maminky.Mám 4 měsíčního chlapečka s AE.Posledních pár dnů špatně pije při kojení.Pořád se pouští od prsů.Myslela jsem,že to je růstový spurt,ale ten jsme měli minulý měsíc.Myslíte,že by to mohlo souviset s AE?Třeba,že ho to tak svědí,že nechce jíst?Ale v noci pije pěkně…Nemáte s tím některá zkušenost?Předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
11.11.10 13:55

Ahojky..mám stejně starého kluka jako ty a nám sice AE ještě nediagnostikovali, ale máme na bříšku už asi 14 dní takové červené fleky, dle kožní uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ale už asi dva dny mi taky hůř pije..spíš dopoledne. Saje tak 3 minuty a pak se taky pouští. Ale přibívá, takže to nějak neřeším. A moje sestra má teď to samé a to nemají AE ani nic podobného. a jinak je malý klidný? Jak víš, že ho to svědí? To už se škrábe nebo? Jak se u vás začal AE projevovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.11.10 17:43

Malý dostal v 7 týdnech šestou nemoc-to je teplota s vyrážkou a říkali mi,že ta vyrážka se ztratí.Jenže se neztratila,ale začala se zhoršovat.Malý se začal asi před týdnem v noci budit a přes den máme právě problém s pitím.Navíc je malý pořád nevrlý.Že to svědí mi řekla kožní.Jsem z toho nešťastná protože v rodině máme atopika a vím,že to je strašná nemoc.Držím ti palce,ať to tvůj malý nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
11.11.10 17:53

No my prave zadny atopicky ekzem v rodine nemame..a ty fleky nema nijak hruby ci suchy,tak nevim zda to muze byt AE…po koupani poslu foto. A pribiva ti maly? Nemuzou mu treba rust zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.11.10 20:22

u nas podobne, mel ekzem od 2,5 mnesice, spatne jedl, jak piuses, odtrhaval se a rval i po kojeni, pak se pridsala i krev ve stolici - alergicka kolitida. prevedli jsme ho na neocate(4,5m) a mliko porad nechtel, pil maximalne polovicni davky z doporucenych na krabici ale presto ZACAL NAJEDNOU NABIRAT 250G TYDNE (PREDTIM 70). S prikrmy se rozezral jako das, je velikej, tlustej, ale mliko furt nerad. podle me primarne nerad mliko, sekundarne nerad se kojil - netrpelivej, nechtel tahat, kdyz neteklo.
a az tercialne bych rekla, ze ho bolelo brisko - ale mas pravdu, ze i tedka mam dojem, ze min ji, kdyz ma ekzem horsi,podle me rozhozene traveni z toho, co mu ten ekzem udelalo.

zkus vysadit kravske mleko ve sve strave vcetne vsech mlecnych vyrobku - to je takovy zaklad, co by se melo pri ekzemu u kojence zkusit. efekt ale cekej az tak do 3 tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek