Je to atopický ekzém? Prosím poraďte

2892
8.11.10 10:00

je to atopicky ekzem?? prosim poradte

Ahoj holky..vim,ze podobnych temat je tu dost,ale bohuzel nemam cashledat a procitat obsahle diskuze. Synovy, 4 mesice, se ted na brisku udelaly takove cervene fleky a v nich i mimo pupinky..pupinky ted vymizeli,ale fleky zustavaji. Obcas jsou bledsi obcas vice videt. Mistama byly i sussi mista. Maleho nesvedi,je klidny. Chtela jsem se proto zeptat,muze to byt atopak? Jak se u vas projevoval? Dekuji vsem za cas a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7602
8.11.10 10:07

Atopák to být může a nemusí, nejlepší se poradit s dětskou doktorkou, nebo zajít na kožní - ale tam pozor, jediný co kožaři umí, je dát šílenou spoustu zákazů všeho a napsat malému kortikoidy, což pro takhle malinkatý miminko je šílenost. Radím několikrát denně promazávat, pokud to nesvědí, je to ok. Hlavně atopák se objevuje spíš v ohybech - tzn. po kolínkama, v lokti, za krčkem a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.10 10:11

Koukám do kříštálové koule,vidim,že nic nevidim. Navíc nejsem lékař…Takže asi nic… Prtko ač mám dítě atopika,raději bych to nechala na doktorovi,myslím,že ten čas si najdeš,když jej máš na psaní tady…

• Citovat
  • Upravit
2892
8.11.10 10:14

No detska Dr mi prijde nic moc…rekne-hmm to muze byt,to je zmena pocasi. A to je vazne rada. Mam strach,ze to bude atopak :-( na koznim jsem byla. Doporucili mi pripravky od La Roche a promazavat atd..a lehle kortikoidy mi taky napsala,ale jen abych je mela doma,kdyby se to hodne rozjelo a to bych pry mela mazat jen 2-3dny. Uvidime…jsem z toho dost nestastna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.11.10 10:24

No a píšeš, že si byla na kožním a ta kožařka ti řekla co, kromě toho, že ti doporučila kosmetiku a dala kortikoidy?

Příspěvek upraven 08.11.10 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.10 10:24

tak změn kožaře,nám píšou jen masti dělaný z lékárny bez korikoidů,je to sice běh trošku na delší tratˇ,ale bez sajrajtů a s výsledky. Tady to žádná z nás nevidíme, nejsme doktoři,takže ti napíše každá tu „svou“ radu,ale co je pro tvého malého opravdu optimální,se nedozvíš.
Každopádně-na bříšku-tzn. v oblasti plenek? Asi nedávej papírovky,ale bavlnu a hodně větrej. A promazávej něčím mastným. Nemusí ti to ruinovat peněženku. Stačí modrá indulona.

• Citovat
  • Upravit
merett
8.11.10 10:25

ahoj, my měli teď něco podobného za zádech jak končí plínka, červené pupínky které se sjednotili v takový sušší flek. Mazala jsem čím se dalo a nic nepomohlo a když se to začalo zvětšovat tak jsem letěla k Dr. Bála jsem se ekzému ale nesvědilo to tak jsem doufala že to nebude. Dr mi řekla že to ekzém není a že je to nějaká plínková plísňová dermatitida, ze se může objevit kdekoliv na těle a že ani nemisí být pod plínkou. 6e stačí aby byla kůže nějak oslabená a už se to vytvoří. Dala nám na to mazání Imazol Plus krém (3× denně) a Infadolan na promazávání.Máme mazat 14dní intenzivně ale už teď po 3 dnech je vidět zlepšní. Můžeš zkusit mazat také a uvidíš jestli to pomůže

• Citovat
  • Upravit
17162
8.11.10 10:31

Ahojky,

syn měl atopický exém a osvědčila se mi koupel Linola fet oil bad a taky na promazávání krém Lipobase a Excipial U Lipolotio. Kortikoidy jsme používali až tehdy, kdy se to rychle zhoršilo.

Exém se mu vyhodil vždy vpodpaží, na kolenou ale taky na ručkách, tedy nejen v ohybech. Jo a kolem pusiny se mu to ještě sem tam vyhodí v zimě… a dnes je mu 13 let.

Na plicním (jsme astmatici k tomu) nám dělali alergo testy a výsledek - exém po rajčatech a výrobcích z nich, čokoláda, mléko a ořechy. ¨

Pokud kojíš, zkus vysledovat, co jíš a kdy se mu to zhorší.
A pokud nejsi spokojená s dětskkou dr., klidně změň, my taky měnili a ted máme prima paní dr. dětskou i kožní.

Držím palce, atopický exém je běh na dlouho trať!!!
:palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
8.11.10 10:50

ahoj moje dcerka mnela asi v 1roce škarede fleky červene suche na ručičkach z vnitřni strany a na nožkach z ničeho nic.mazala jsem olejem 3krat denne ale nevim jak se jmenoval musim se podivat odpoledne ve meste ,ale ten nepomoh.naše doktorka sama nevědela co to je a z čeho,ale napsala mi vazelinu presny nazev to nema -je to zluta vazelina v lekarne mi ji dali do nadobky.pomohla na druhy den vše mizlo postupne.mužete to zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.11.10 12:25

No kozni rekla,ze by ho jeste nezarazovala do skupiny ekzematiku,ale pry uvidime co bude casem. A v oblasti plenek to nema..spis na prsou..budu promazavat a uvidime..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.10 16:33

Doktorka ti to řekla dobře. Ve 4 měsících je ještě brzo něco jistě definovat. Zatím jej oblíkej hlavně do bavlny a maž. Někdy se pozná AE ,když přejdete z kojení na příkrmy-kolikrát miminka začnou reagovat. Tedˇto ještě opravdu nemusí nic znamenat.

• Citovat
  • Upravit
618
11.11.10 21:54

ahoj…mam ted taky problem…malymu je 10tydnu a minuly tyden mel na tvarickach suchsi kuzi, tak jsem ho namazala detskym kremem od weledy…nezlepsilo se to, spise se za par dni udelali cervene fleky…mam bio bambutske maslo (mne to po jednom namazani pomuze od extremne suche kuze), pisou ze to muzou deti a ze je to dobry i pro atopiky a lidi s lupenkou…tak jsem to zkusila…fleky zmizeli…sucha kuze zustala…mazu dale(nekolikrat za den), ale ted se to zase zhorsilo…zase cervene fleky a vetsi plocha…zitra volam dr. fakt jsem se vydesila…maly je na UM…hypoalergennim a davam mu obcas caj…fenyklovy…ale zmenila jsem znacku…muze to byt z toho? muze to byt atopicky ekzem ???? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
4.10.14 20:48

Ahoj holky prosim o radu zda tohle je AE.. maly 15m ma AE od malinka ale…
AE poznam, vzdy mel suche loziska flicky zarudle, po osetreni svetle.. nyni ot utery horecky, ve ctvrtek nasazene atb herpangina.po horeckach lehky AE, vzdy na hrudi, zadech a lehce na rukach. Po atb v patek se mi osypal neuveritelne hrozne :( tecky, fleky po celem tele do toho prujem. Dnes jsme byli i na pohotovosti, bala jsem se ze je to reakce na atb. Ale, pani dr ze to po atb urcite neni. Ale sama nevedela, volala i kolegovi a radila se po telefonu. Rekla ze mam nasadit fenistil a v atb pokracovat. Pry to nejspis ae je jen v jine reakci s virozou.
Prikladam foto. Moc dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
4.10.14 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
4.10.14 20:49

Tecky jsou takove vystouplejsi, suche..