Jak na kašel u kojence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
24.1.14 23:44
@Lenka512 píše:
Synovi jsou 4 měsíce a má kašel.
Na suchý kašel jsem dávala Tussin, ale teď má kašel, kdy už vykašlává a samozřejmě ho to budí…čím mu mohu pomoci??
Děkuji.

myslím, že tento http://www.eulekarna.cz/…-700MG-Sirup?… sirup by mohl pomoci - je bez cukru, přírodní břečťanový sirup. Pro děti od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.1.14 23:56

Zkoušelas homeopatika? Nám dr na noční kašel do půlnoci (pozdějc už malej věšinou nekašle) doporučila: ráno a odpoledne 3 kuličky sambucus nigra 9 a spongia tosta 9 a večer to samý plus 3 kuličky drosera 9. Dávám to malýmu rozpuštěný v trošce vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.1.14 01:42

@Lenka512 Sinecod bych rozhodně takhle malému děcku nedala, tlumí kašlací reflex, nic jiného nedělá a hleny se pak hromadí v dýchacích cestách!!! Navíc -citace z příbalové informace „Děti do 2 let mohou Sinecod kapky užívat pouze po poradě s lékařem.“ Já jsem zdravotník, ale Sinecod dětem teda nedávám, je to zbytečně silné, to nechávám jako případnou volbu lékaře na horší časy.
Takže přes den na vlhký kašel dávám Mucosolvan sirup, podpoříš tak odhleňování a usnadníš vykašlávání a aby se ti nebudil v noci a líp jste se oba vyspali, mám dobrou zkušenost se Stoptusinem sirupem. Je takový lehce universální, hlavně kašel tlumí, ale zároveň trošku ředí hleny. Děti (i manžel) mi po Stoptusinu v noci nekašlou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.1.14 01:46

A k další odborné radě.. Prospan je super, odhleňuje možná líp než Mucosolvan, dávám ho při velké zahlenění neb pokud Mucosolvan nezabírá nebo jsme nemocní krátce po sobě s vlhkým kašlem, abych to vystřídala.. Ale noční kašlání a buzení řešit nebude. Sirupy na odkašlání se dávají přes den, max. do 17. hod, aby pak nedráždily k nočnímu odkašlávání. Tak ať je brzo líp přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
25.1.14 07:27
@lekarnicka28 píše:
@Lenka512 Sinecod bych rozhodně takhle malému děcku nedala, tlumí kašlací reflex, nic jiného nedělá a hleny se pak hromadí v dýchacích cestách!!! Navíc -citace z příbalové informace „Děti do 2 let mohou Sinecod kapky užívat pouze po poradě s lékařem.“ Já jsem zdravotník, ale Sinecod dětem teda nedávám, je to zbytečně silné, to nechávám jako případnou volbu lékaře na horší časy.
Takže přes den na vlhký kašel dávám Mucosolvan sirup, podpoříš tak odhleňování a usnadníš vykašlávání a aby se ti nebudil v noci a líp jste se oba vyspali, mám dobrou zkušenost se Stoptusinem sirupem. Je takový lehce universální, hlavně kašel tlumí, ale zároveň trošku ředí hleny. Děti (i manžel) mi po Stoptusinu v noci nekašlou :mavam:

stoptussin a sinecod maji stejnou ucinnou latku, rozdil je v tom, ze stoptussin obsahuje navic jeste guajacuran, coz taky redi hlen (cili ma vice hlenu a nevykasle je), navic je to centralni myorelaxans, uspava… ja myslim, ze pro kojence je lepsi volba ten Sinecod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.1.14 11:19
@lekarnicka28 píše:
Takže přes den na vlhký kašel dávám Mucosolvan sirup, podpoříš tak odhleňování a usnadníš vykašlávání a aby se ti nebudil v noci a líp jste se oba vyspali, mám dobrou zkušenost se Stoptusinem sirupem. Je takový lehce universální, hlavně kašel tlumí, ale zároveň trošku ředí hleny. Děti (i manžel) mi po Stoptusinu v noci nekašlou :mavam:

Pravda, prehledla jsem věk, beru zpět, já to daam mnohem staršímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.1.14 11:21

Hlavně bych řekla, ze každému zabírá něco jineho. nám přes den mucosolvan a na noc jen sinecod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.1.14 19:26

@Pudloslava jenže Sinecod je silnější a dávkuje se dle věku a doporučená denní i jednotlivá dávka obsahuje butamirátu výrazně více než slabší Stoptussin navíc dávkovaný dle váhy. Takže si stojím za tím, že Sinecod nechávám na horší časy a doporučení lékaře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
25.1.14 20:44

@lekarnicka28 to mas pravdu, to jsem si nikdy nesrovnala - ale kdyz to vis, tak mas problem si nadavkovat sinecod slabeji, kdyz ho chces mit slabejsi? Podle SPC se zda, ze problem je u deti s tim guajacuranem, ne tim butamiratem - ja bych si radej dala slabsi davku sinecodu, kdyz bych toho chtela dat mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.1.14 21:02

@Pudloslava kolik maminek to umí, aby si přepočítaly obsah v mg na ml na počet kapek a hlavně se tím tak zabývaly a troufly si a hlavně měly vedle sebe info o Stoptussinu když jdou dávkovat Sinecod.. Nechci se dohadovat, jen jsem se snažila poradit té mamince své osvědčené. Nad věcmi přemýšlím a většinou mám pro každé své rozhodnutí nějaké důvody proč tak a ne onak. Ale samozřejmě nejsem neomylná.. A ani nechci své někomu vnucovat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.9.14 09:36

Mate zkušenost se Stoptussinem u 5m?
Starší ma laryngitidu a mrně rýmu a kašel, mužů mu ho dat?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
20.9.14 11:21

@lyrica kapky jsem davala v necelych peti mesicich, sirup muzou az starsi. Je to teda hnus a musi se zapit, takze pred krmenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.9.14 13:40

@lyrica v tomto věku jsme dávali osm kapek třikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.9.14 13:41

@lyrica a mrně kašle vlhce neb suše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413