Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit ohledně techniky míčkování u miminek. Mám 5,5 měsíčního syna, který má podruhé bronchitidu. Poprvé ji měl ve skoro 4 měsících, byli jsme týden v nemocnici. Po měsíci a půl má opět nález na průduškách, na jedné straně už skoro zápal plic. Zatím nás paní doktorka nechala doma, předepsala nám sirup Spiropent na roztažení průdušek a sirup Ambrobene na vykašlávání hlenů, večer berem ještě kapky Fenistil. Snažím se doma vlhčit vzduch, do aromalampy dávám eucalyptový a tea tree olej a odsávám z nosánku hleny. Do nosu mu ještě dávám Sterimar, vincentku ve spreji a ráno a večer Nasivin pro děti. Ale potřebuji aby se zbavil těch hlenů, někde jsem četla, že je na to dobrá technika míčkování. Ale bohužel nevím zda ji můžu provádět u tak malého dítěte nebo je až pro starší. Pokud ano, mohli byste mi prosím někdo popsat jakým způsobem se tato technika provádí? Vím, že na to existuje knížka od paní Zdeny Jebavé, nemohu ji ale nikde sehnat. Děkuji moc za příspěvky, ocením také zkušenosti s tím zda vám tato technika při častých onemocněních horních cest dýchacích pomohla nebo ne.
Monco-míčkování je moc prima věc. Se staršími kluky, jsem ji praktikovala, ob měsíc a naučily nás to v lázních kam jsem s nimi pro tyto problémy jezdila. S dvojčaty už jsem ji taky využila a za sebe musím říci, že pomáhá.
Mrkni na tuto stránku
http://www.rehamax.cz/…ni-publikace
Míčkování je i na netu: http://www.mickovani.wz.cz/
Celkem nám to pomáhalo, zpočátku se to malé nelíbilo, ale pak si zvykla-byl jí asi rok.
My míčkovali pouze v období klidu, když zrovna nebyla nemocná. Při zahlenění je technika trochu jiná-masáž hrudníčku zepředu i zezadu + vyklepávání. miminko pak snadněji odkašle. Ale těžko to tady popsat, nechala jsem si napsat žádanku od pediatra na dechovou rehabilitaci, tam mě to naučili ![]()
Maminky děkuji, zakoupím si tu publikaci, kterou mi doporučila Jaroslava1 a zkusím to
Až půjdu s malým na kontrolu tak se svoji mudry zeptám zda by mi nenapsala nějakou rehabilitaci aby mi to tam předvedli a nebo tu masáž s vyklepáváním. Snad to pomůže.
@Monca G Nám dechová rehabilitace hodně pomohla..malá měla období, kdy na tom byla hodně špatně, záněty, kašle, pohotovost, spiropent, vdechovala spreye 8krát denně(bylo ji 5 měsíců a táhlo se to až do 8 měsíců). Pak nám na rehabilitaci ukázali, jak cvičit. Jde vlastně o 10minutovou masáž hrudníčku a pak následné vyklepávání od zdola nahoru. Takto jsme cvičili pravidelně třikrát denně a kašel se hodně zlepšil-změnil se na takový „trhací“ a pak pomalu odezněl…pak už jsem míčkovala
Dnes už po kašli ani stopy, akorát tedy stále vdechujeme léky(proti astmatu), je ji už 16 měsíců a doufám, že i tyto léky brzy vysadíme a budeme zdraví
Vám hodně štěstí
Jinak na té rehabilitaci jsem byla jen třikrát, jednou mi ukázali, jak se to dělá, podruhé zkontrolovali-řekli, že to dělám na jedničku a po třetí ukázali, jak míčkovat, až se ji uleví…