Řídká stolice u 20měsíčího batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.2.13 23:48

řídká stolice u 20 měs batolete

Ahojte maminy - malý má 20 měs a pořád ještě řídkou stolici s nestrávenými kousky potravy - je tohle normální??? přijde mi to už dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
19.2.13 23:55

Ahojky, my máme už 3 týdny diagnostikovanou celiakii. Projevem je jak průjem tak i objemné stolice. Jde o to, že lepkem se zničí klky v tenkém střevě a to pak není schopno strávit potravu. Zkus zajít za Dr. ať malému udělá testy na protilátky. Ale pozor, celiakie se plně projeví až po 3 roku. Na 1 diagnostikovaného celiaka je 5-9 nediagnostikovaných, co o své nemoci neví. Nechci strašit, ale i v Sama doma říkali, že je celiakový boom, je toho teď plno. Aspoň pro klid duše budeš vědět, že je malý zdráv a něco mu jen prostě nesedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.2.13 07:39

Holka má dva a čtvrt a kravinec má pořád:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.13 22:41

Jsme objednaní na alergologii až v březnu (a to možná). Malý má určo alergii na bílkovinu kravského mléka. Lepek jsme poslední měsíc hodně omezili: pšenice vůbec, špalda vůbec, ječmen občas, ale často oves, který má mít lepek nejsnáze stravitelný. Mléko už nedáváme. Přesto bobek ještě neudělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.2.13 23:05

@kopretina21 Zajdi k dětské i ona může nabrat lepek a výsledek je do 14dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.13 23:52

No tak ta naše se k tomu vůbec nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
23.2.13 12:38

@kopretina21 Mojí kamarádce dětská taky říkala, že ji neudělá určité testy, na příznaky nereagovala. Syn 2r. se potom dostal do nemo vždy za 5min.12 jak u diabetes tak později u celiakie, u obojího na pokraji krachu. Ta naše je zase pečlivá, už potřetí poneseme moč, měla v ní krev, pak bílkovinu…
Jinak oves se pro celiakii taky nedoporučuje, je tam obdoba lepku a ne každý jej snese a tak je odepřen.
Zkus se na to raději zeptat ještě jednou a řekni že máte celiakii v rodině, je dědičná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.13 23:50

Hm já myslím, že malý bude dobrý - když mu dám oves, nic se nezmění - naopak oves mu dělá dobře. ale na testy určitě zajdem. naše doktorka není moc dobrá, tak se k ní nehrnu. tady není žádný dobrý doktor pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cublos
23.4.13 13:18

Ahoj teď to tu čtu, můj prcek má teď 21 měsíců a pořád má tmavě zelnou řídkou stoličku taky nevím co s tím. Navíc je to i atopik a mléko už teda máme povolené hypoalergenní. Nejdřív jsem si myslela že je to z toho Nutrilon AC mléka teď máme HA Sunar a změna žádná. Navíc ještě přítel má celiakii takže nám dělali krevní testy na lepek i mléko a stěry a výsledek - nic. Na mléko prý nemá alergii a na lepek taky nic a ve stěrech nic nebylo. Je teda fakt že jí hlavně přesnídávky, jogurty a obědy mi jí taky pouze mixované ale baští mi i rohlíky věčně tu pojídá tyčinky, oplatky…Já už taky nevím… :roll:

• Citovat
  • Upravit
23.4.13 14:56

Tak upravte stravu - tyčinky, oplatky nic moc zdravého pro malé dítě. Nebo zkus probiotika. Koukni na knížku Radost ze zdravých dětí od MUDr Strnadelové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí