Jak na kudrnaté vlásky u dcery?

10425
7.7.18 14:09

Jak na kudrnaté vlásky u dcery

Zdravím. Prosím o radu nebo nápad. Dvouletá dcera má kudrnaté vlásky - takové ty prstýnky, pramínky jí jdou do loken.Je to krásné, ale hrozně, hrozně, hrozně se to cuchá, nejde to kloudně rozčesat a když už se po velkém boji povede, je z toho takový ošklivý chemlon a hrozně dlouho trvá, než se to zase zpramínkuje to těch měkkých lokýnek - maminky kudrnatých dětí asi tuší, o čem mluvím. Nemáte někdo radu, tip, čím to česat, ošetřovat, mýt? Klasický baby šampon s tím nic neudělá. Zkoušela jsem na něčí radu dát na hoďku masku z olivového oleje a smýt, ale že by to nějak extra pomohlo a hlavně pak byly vlasy takové zplihlé a moc neprstýnkovaly asi dva dny. Můj pěstící pečovací olej na vlasy to akorát celé zmastil a trvalo dlouho, než se vymyl, jinak efekt taky nula. Zkouším klasický hřeben, klasický karáč i magic brush, ale ničím to nejde moc rozčesat a když, tak je z toho takový suchý oškliv chemlonovitý koudel… no prostě jsem bezradná, jak se o taové vlasy starat (já měla vždy rovné jak hřebíky, takže je to pro mě novinka). Přikládám pro představu foto (tam jsou vlasy ještě nabarvené :D to neřešte, na stav vlasů to vliv nemělo, před, během i po tom spreji se chovaly úplně stejně).

Díky za rady!

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
7.7.18 14:15

No, správně by se takové lokny měly česat jen po umytí,ať je učešeš čímkoli,budou vypadat jako chemlon. Oddělíš od sebe ty jednotlivé vlasy a lokny nedrží tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.7.18 14:18

Toto by se správně nemelo cesat jen prohrabat prstybnebo měkkým dřevěným hrebenem se širokými zuby. Sampony na olejove bázi. Samotné me ale připadá dost nechutné necesat si vlasy. Kamaradka to dcerce procesavala kartacem teezer tangle originál(nevím,jestli jsem to napsala dobře) a upravila jako jiný typ vlasů,do copu. Ten kartac máme taky,je luxusni,ale musí byť original,ne levnější napodobenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.7.18 14:19

Jedině česat po mytí, jinak se lokny necesou a hřeben se zuby daleko od sebe. Taky mám kudrnate vlasy. Jako masku používám tu z býčích žláz wonder něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
7.7.18 14:22

Krásné vlasky :* co nějaký kvalitní dětský kondicionér? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
7.7.18 14:25

mám doma taky kudrnatou holku je to fakt peklo. Ráno ji ucesu a rovnou dělám culiky, jinak ma též chemlon. Ještě jsem nenašla nic co by vlásky necuchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
7.7.18 14:31

kartac tangle teezer, objednavala jsem z lekarny, u nás teda ale jedeme v menších loknách :D
a ještě jsem si vzpomněla, ze maminka hoooodne kudrnateho chlapečka mi říkala, ze používa kartac na psy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
7.7.18 14:42

@mayecka no ten bych si prave nechala rada poradit. :D

@Elishka1 kartac obednam a zkusim, dekuji.

Vsem dik, zkusim teda vykoumat ten spesl kartac a rozcisnout jen po umyti. Ja chapu, ze se tenhle typ vlasu asi moc cesat nema, jenze ji se tam jinak delaji uplne uzliky na tech vlasech a kdyz to nebudu rozcesavat, jednou se probudi s dredama. Je to boj. Sice ty vlasy vsichni obdivjou, ale ja hrozne tapu, co s nima. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.7.18 14:42

Tangled teezer, česat po umyti a existuji rozčesávací spreje pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
7.7.18 14:44

@sakota davam ji i sobe na vlasy toto: https://www.dm.cz/…5218193.html a parada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.7.18 14:46

1. česat jedině mokré. ZA sucha jen projíždět prsty. Mýt co nejméně.
2. používat silně hydratační péči a bezoplachové přípravky a nebojte se do vlhkých vlasů přidávat olejíček. Do vlhkých konečků a jen pár kapek…

Načtěte to tady http://dlouhevlasy.cz/…e-vlasy.html

a mrkněte na videa - curly kids hair routine a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.18 15:06

Jak uz tu bylo psano - vlny a kudrny se musi cesat jen kdyz jsou mokre. Za sucha necesat, oddelis tim praminky a bude to jak chemlon. Ja si rozcesu vlasy vecer pri koupani. Rano suche uz necesu, jen prohrabnu mokryma prstama. Vlny mam krasne, ale taky mi trvalo nez jsem na to prisla. V puberte jsem je rozcesavala kazde rano a vsude na fotkach mam skaredej chemlon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
7.7.18 15:12

@sakota Mám stejné vlasy. Rozčešu po koupání a ráno je nastříkám sprejem a češu navlhko (na dětské vlasy bude stačit sprej s vodou). Já mám sprej gliss kur (sérum se to myslím jmenuje) a krém na vlasy z dmka (oranžová tuba „für ultrasexy locken“), který rozetřu do mokrých rukou a vmačkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
7.7.18 15:13

@Kočičí duše Já se třeba nečesat ráno nemůžu, mám pak na hlavě hnízdo a lokny chlupatý a neupravený, prstama to nestačí. Tak to navlhčím a není problém.

@sakota Ještě během česání namáčím kartáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
7.7.18 15:54

@sakota Ja obcas striknu beozpachovy kondicioner od Bione Cosmetics - bez parabenu a silikonu…ale moje holcicka ma tedy po ranu dredy…nema kudrnate vlasky, jen vlnite, zato zine. Takze se ji to brutalne cucha. A pouzivat kartac, ne hrebinek. Tvoje ma prekrasne vlasky! To bude jednou princezna! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí