Dvouletá kaká jednou za tří /čtyři dny

677
3.7.18 06:32

Dvouletá kaká jednou za tří /čtyři dny

Dřív malá kakala tak jednou za dva dny nebo i každý den, teď už asi dva měsíce, asi od te doby co chodí na nočník kaká takhle málo.. Babička mě vystrasila ze je to špatně a může se jiz toho něco stát.. Taky málo ji, ale je tlustoucka :kytka: přemýšlím že bych šla k doktorce ale ta jediný co mi na všechny problémy radí, je koupit probiotika a neřeší nic 8o přitom motivaci má velkou, vždy za to dostane čokoládku a tu miluje (za čůrání jen pochvalu) mám se bát a začít to řešit?? Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
3.7.18 06:40

No po pravdě, čokoláda právě zatvrzuje stolici, takže ta odměna paradoxně může odsunout další kakání. Také to, že málo papá, znamená, že všechno spíše uloží (jak píšeš o tom, že je malá tlusťoučká) a už moc odpadu, který by odešel není. nepíšeš kolik spořádá zeleniny a ovoce. pokud tak nějak rozumně, tak bych se nebála. moje dcera v tomto věku kakala jednou za 10-14 dní a to se fakt řešilo, protože to bylo pokaždé s hrozným pláčem a prasknutím konečníku. Řešilo se to pak nasazením Lactulosa sirupu a posléze Forlax (ovšem ten je na předpis právě u těchto těžkých případů).

Pokud malá kaká normálně, nepláče u toho, nemá popraskaný konečník, tak je to její biologický rozestup. Vůbec bych to neřešila. Pokud by u kakání měla problémy a plakala třebas, tak bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
3.7.18 06:42

Koupila bych probiotika, hodne pit, zkusit vlocky, svestky, svestkovou stavu. Vic ovoce a zeleniny a zrusit tu cokoladu. Ta totiz muze stavet. Navic, proc davat cokoladu za kakani?

• Citovat
  • Upravit
677
3.7.18 06:49

Právě že žádné problémy u toho nemá :nevim: snažím se ji dávat ovoce ale je vybíravá :( takže ji jen hrozny, občas banán, jablko výjimečně, ale snažím se ji davat aspoň ovocné kapsičky :? Mám s ní strašnej problém s tím jídlem a čokoládu dostává jen jen malinkej kousíček a právě abych ji navnadila :nevim: vždy ji uvařím něco zdravého, Polívky atd a nemám šanci to do ni dostat, nakonec má nejradši bramborovou kaší, řízek a guláš :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.7.18 06:51

@nestarejtese a dokud kakala do plany tak ok ju? Ono jestli nemá i menší blok z nočníku a proto to zadržuje,mám malého 3 a půl když má plenu vykaká se parádně každý den ,pokud musím na nočník což hodně trénujeme protože s tím má problém a tu plenu nemá nonstop třeba 3 dny taky nekaká. Každopádně bych zkusila probiotika, hodně tekutin,ovoce zelenina,žádná čokoláda ta zatvrzuje , dobře jak holky píši švěstky,banán,ovesné vločky a taky se dají koupit volně prodejné léky na úpravu stolice přírodní doplněk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.7.18 06:55

@nestarejtese jj to znám mamelj je aky s jídlem hrůza,ráno max jednu značku jogurtu,na oběd neraději hranolky a rybu to sní celý talíř klidně každý den, když dám něco jiného tak pofifrá nebo si dá suchý knedlík,suché těstoviny :zed: jo ještě kaši a řízek to taky může :D ,ale zase baští dost zeleniny jekékliv místo čokošky láduje papriku,brokolici,květák,mrkev vločky do sebe háže po lžících jen tak suché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
3.7.18 07:08
@brumi píše:
@nestarejtese jj to znám mamelj je aky s jídlem hrůza,ráno max jednu značku jogurtu,na oběd neraději hranolky a rybu to sní celý talíř klidně každý den, když dám něco jiného tak pofifrá nebo si dá suchý knedlík,suché těstoviny :zed: jo ještě kaši a řízek to taky může :D ,ale zase baští dost zeleniny jekékliv místo čokošky láduje papriku,brokolici,květák,mrkev vločky do sebe háže po lžících jen tak suché

Tak to závidím :) když má dobrou náladu, tak si dá kousek mrkve nebo nektarinku, ted miluje meloun to s tátou snědí třeba půlku spolu :mrgreen: jinak miluje kaiserky ty tmavé a cornbagety, tak si říkám že v TOM by měla být taky nějaká vláknina, vždy když jdu nakoupit tak chce kaiserku a to je skoro každý den :lol:
Babička mě vystrasila, tak se ptám tady, říkala že by se ji mohly zauzlovat střeva nebo že to v ní bude hnít 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85443
3.7.18 07:42

@nestarejtese celozrnne pecivo se u deti ale minimalne do 3 let nedoporucuje, drazdi opravdu streva, lepsi bile pecivo.

A chce to zapracovat na te strave, pecivo idealne omezit a tu cokoladu nedavat. Hodne pit.

A probiotika doporucuji s Bifidobakterii BB-12, ty prave pomahaji zlepsit stolici.

Proc valis oci, ze vam Dr doporuci jen probiotika? Jsou hokt nejdukezitejsi okus strava a piti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.7.18 07:49

@nestarejtese ja je mam vsechny tri jak kraliky :mrgreen: zeleninu nestiham kupovat a co vyroste na zahrade ani nestihnu sklidit protoze to driv sni :lol: ale to tmave zkus davat pozdeji . Zauzlovani bych se nebala pokud nema boleni briska prdiky ma normalne tak jen upravit stravu piti a pribiotika. Jinak kamoska chodi od miminka max co tri dny a to ji je uz 28 a je zcela zdrava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
3.7.18 07:53

Může to být i psychicky blok, zažili jsme u syna, v době, kdy se učil na nočník, tak třeba nebyl i 6! dní ( ale bříško měkké, Dr doporučila laktulosu, ale nejlepší jsou čípky, ale ty jsem nechtěla dávat pořád, ještě se mi osvědčila švestková stává z DM ). No, ještě i teď , když třeba 2-3 dny nejde, stačí říct, že dostane čípek a do chvilky je Bobek v záchodě :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
3.7.18 08:04
@blumen píše:
@nestarejtese celozrnne pecivo se u deti ale minimalne do 3 let nedoporucuje, drazdi opravdu streva, lepsi bile pecivo.

A chce to zapracovat na te strave, pecivo idealne omezit a tu cokoladu nedavat. Hodne pit.

A probiotika doporucuji s Bifidobakterii BB-12, ty prave pomahaji zlepsit stolici.

Proc valis oci, ze vam Dr doporuci jen probiotika? Jsou hokt nejdukezitejsi okus strava a piti.

Protože už od malička ji pořád doporučuje jen probiotika, asi jsou důležitý taky je brala když byla malá, ale třeba měla bolesti bříška, průjmy nebo cokoliv a dr.ji ani nechtěla vyšetřit a přes telefon mi jen doporucuje probiotika..
Zkusím ji je znovu koupit.

Jinak děkuji za rady a zkusím tu svestkovou šťávu, myslím si že blok by to být neměl, je vždycky šťastná když to udělá do nočníku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.7.18 08:14

@nestarejtese starší měl jeden čas nějaký ovocný blok a nic nechtěl. Tak jsem mu každy den odstavnila jablka, meloun, pomeranč - co zrovna bylo doma - a on to během dne vypil. Teď uz ji všechno normálně, ale tohle dost pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85443
3.7.18 09:52

@nestarejtese u nas ty s bufudobakterii bb-12 opravdu na pravidelnou stolici zabraly, u nas kakala takove blato nepravidelne a po par dnech uz bez problemu. Muzete zkusit :) hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
5.7.18 23:20

@nestarejtese měla jsem podobný problém, zkoušeli jsme laktuozu…nic. Když nešel 2-3dny dali jsme mu čípek… jenže tohle nám po čase přestalo fungovat. Upravila jsem jídelníček, dávala mu olej do jídla…nic :zed: … Až pomohlo na noc převařit ovesné vločky (aspoň tak 10-15min) scedit a do toho odvaru pár lžiček sunaru… Po tomhle mi začal chodit na záchod pravidelně :) syn má 2,5 roku a stolici zadržoval schválně, měl zácpu a asi ho to bolelo. .. teď vážně, klepu, problémy nejsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.7.18 11:06

@Lucius08 jejda děkuji vám moc za radu! :hug: :hug: určitě to zkusím Abs pochopila jsem správně ze 10-15minit povarit ty vločky a na noc dát? A ještě v čem povařit v mléku nebo ve vodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí