Jak na líné batole?

31672
6.11.13 20:43

Jak na líné batole?

Ahoj, potřebovala bych se o něčem poradit..není to přímo problém, ale docela mě to už štve. Jde o to, že můj mladší, 21m syn, je neskutečně líný. Celkově se vyvíjí pomaleji, stoupnul si ve 14m, chodit začal v 18m, ale to jsme nějak neřešila. Teď už tedy chodí samostatně víc jak 3m, ale absolutně to není takové to živé batole, které neposedí, a je pořád v pohybu, ale přesně naopak. Venku se takřka výhradně nosí, nebo vozí v kočárku. Po hřiští, tam většinou vydrží lítat přes hodinku, ale taky ne vždy. Doma většinou sedí a hraje si, a když s ním jdu ven, tak obvykle pár kroků, natažený ruce, a řev. že by došel po svých na hřiště, vzdálené cca 250m od baráku, to je nemyslitelné, stejně tak, že by se mnou za ruku šel do obchodu, který máme jen přes cestu, není to ani 100m. prostě ujde pár metrů, a řev. a když ho nevezmu, tak s sebou švihne vztekle na zem. a dneska už to byl vrchol, jeli jsme na výlet, a mladej odmítl dojít i k autu(5m k výtahu, a pak cca 30m od výtahu k autu :zed: kočárek jsme brali s sebou, a přítel ho rozložil, a dovezl ho k autu, prý aby byl klid. jinak by to bylo celou cestu s řevem na celý panelák. Starší byl a je taky klidné dítě, ten začal chodit v 15,5m, a v nějakých 18m neměl problém ujít přes kilomotr vedle kočárku. Taky to není takové to dítě co neposedí, ale když je potřeba, tak od 2,5 let ujde i 6-7 km, a v tom roce a půl chodil na kratší vzdálenosti za ruku běžně. kdežto mladší když už, tak jde opačným směrem než já, a stejně jen pár metrů, a pak se dožaduje nesení nebo vezení. Že by byl nějaký ortopedický problém, to si nemyslím, má pořád ještě takovou tu batolecí chůzi, ale docela rád se doma honí s bráchou(dupou tu klidně hodinu jak sloni :roll: :lol: ). i venku na hřišti, takže botama to taky nebude. Nemáte nějaký nápad, jak ho donutit trochu chodit?
přeci jenom bych se už pomalu chtěla zbavit kočárku, minimálně na takové ty menší pochůzky, kdy jedeme mhd přes celou Prahu, ale pěšky jdeme jen na zastávku vzdálenou 100m od baráku, nebo když jdu naproti do obchodu, nebo na hřiště. Popř uvítám informace, kdy se vám podařilo zbavit kočárku, kdy vám dítko šlo za ruku tam, kam jste šly vy :)

Příspěvek upraven 06.11.13 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
6.11.13 20:52

kdy vám dítko šlo za ruku tam, kam jste šli vy?

to bylo velice krátké období :D

Pokud to chceš zlomit, tak halt musíš být paličatější než dítě (a mít teda víc času). A nebrat s sebou do toho obchodu apod. kočár, aby to nesvádělo. Je teda blbý, že už je dost zima, to abys brala na to jeho válení po zemi nějakou deku :think:

Mladá je taky taková pohybově plachá, teď v 2,5 r i umanutá, jednu cestu z procházky jsem táhla odrážedlo, vedla psa a kopala ji před sebou (šťuch do zad - „Jdi!“ - 3 kroky - zastavení - řev, opakujte dokola půl kilometru). Cítím s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.11.13 20:57

@Knihomyš díky, mimo jiné i za to, že díky tvé citaci vidím tu hrubku, co jsem vyplodila :oops: no já se odhodlávám, prostě jít, a ať jde se mnou, klidně s řevem. akorát pokud bych ho nutila za ruku, tak má „gumový nohy“, takže bych musela jít před ním, to by snad šel, abych mu neutekla, ale s parádním řevem. akorát si furt říkám, jestli to není moc surový, ale na druhou stranu, přece po něm nechci ve skoro 22m tak moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
6.11.13 21:08

Nevím no, podle mne chces po něm celkem dost na rok a tři ctvrte :nevim: ja bych byla rada ze sedí v kočáru a nikam nezdrha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
6.11.13 21:12

Prý je to v tomhle věku normální, bylo mi řečeno staršími a zkušenějšími. Náš prcek taky nerad chodí, má 2,1 roku.

jo a ozvi se, dáme konečně tu procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.11.13 21:13

Vymenim! :mrgreen:

dcera byla podobna, kdyz mela 21 mesicu, tak ja byla asi v 6. 7. mesici tehotenstvi. Jezdila furt v kocare, odmitala jsem se s ni dohadovat a poponaset. Pak jsem mela dvojkocar i dal jsem ji dost vozila. ted uz normalne tape po svejch, jako vsichni ostatni, jen kdyz ma nejakou slabou chvilku, chce se vozit.

Jeslti chodi teprv 3 mesice a je celkove lenivejsi, tak po nem nemuzes cekat zazraky. :nevim:, ruzne zkousej, samo, ze male vzdalenosti by zvladnout mohl, to trenujte, ale nelamej to pres koleno. Proste jeste bude jezdit v kocarku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.11.13 21:13

@slavuska1 se surovostí neporadím, to budeš muset rozhodnout sama.
s tím, že by šel za tebou, těžko říct. asi záleží na provozu - na „výletě“ v Praze se mě dítě celkem drželo, u nás na vsi a v lese má přivolání mizerný, dokud mě vidí, tak je vše ok. pokud takhle odmítá chodit, tak zkraje počítej s tím, že místo na hřiště bude půl hodiny řvát u vchodu a pak půjdete zase domů… pokud tam chodí rád, tak třeba pro příště pochopí.
možná ti někdo napíše, že je na to moc mladej, nevím - mně se to období před půl rokem už nějak zamlžuje :)

Edit: no prosím, než jsem to dosmolila, už je to tu :) já hlavně nosila, nošení je pro skoro dvouleté dítě už poměrně nepohodlné, tak mladá krátké trasy chodila sama, neb třetí možnost neměla. na dlouhé jsem brala kočár, ale ten ji pak taky moc nebavil. Občasný odpor k chození (a odrážedlu) se u ní vyvinul až teď, žeby to bylo zimou?

Příspěvek upraven 06.11.13 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.11.13 21:14

Jo a vymenou nabizim mladsiho raracha, kterej chvilku neposedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.11.13 21:15

Já bych to nehrotila…malej babičkám ušel všechno pěšky bez kočárku snad od roka a půl(otázkou je, jak moc ho nosily a co si všecko vybájily), já na nervy, že na hřiště u baráku jdeme hodinu, na zastávku půl a to ho nesu…pak jsme jeli na víkend do Paříže, kde jsem v kočárkách viděla i starší děti a řekla si, že se na to můžu vykašlat, co si kdo myslí…začala jsem kočár brát zase s sebou a hle, najednou se vozit nechtěl, takže byl spíš na obtíž. Teď, od cca 29m. jsme kočár definitivně uklidili, on ví, že maminka nenosí, protože jsem těhotná a ujde cokoliv. Je fakt, že je to občas na palici, protože ho pořád musim motivovat-pojď, běžíme, nebo zpíváme do kroku, nebo běháme od lampy k lampě, ale dojde kam potřebuju a docela i na čas ;) Takže za mě, pokud Ti kočárek nepřekáží, tak bych ho klidně brala, však v něm do 6 let nebude ;) Já od jeho 9měsíců poslouchám, jestli už není na kočárek moc velkej? (vypadá starší), takže to bylo docela o nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
6.11.13 21:18

V Itálii jsem viděla deti v kočárku i dobre pětiletý:) leckteré i s dudlikem. Coz uz je vázne moc, ale u nás se všechno moc hroti. Nejlépe aby ve dvou letech již citovaly Vergilia v originále a počítaly integraly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SlaJa nepřihl
6.11.13 21:19

Prosím Vás nechte synovi jeho vlastní tempo. Jsem si jistá, že není líný. Pokud bude častěji označován za líného, mohl by ztratit radost z pohybu, to by myslím byla škoda. Uvidíte, že pokud na něj přestanete v tomto ohledu tlačit, sám se časem rozhodne, že už kočárek nepotřebuje. :)

• Citovat
  • Upravit
10905
6.11.13 21:21

@veria u mě je ledasco o lenosti - přece nebudu z kůlny složitě vytahovat kočár, žejo. a předčítat Vergilia a integrovat už vůbec ne! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.11.13 21:26

@tasa no jasně, tu procházku musíme dát :)

@Knihomyš píše:
@slavuska1 se surovostí neporadím, to budeš muset rozhodnout sama.
s tím, že by šel za tebou, těžko říct. asi záleží na provozu - na „výletě“ v Praze se mě dítě celkem drželo, u nás na vsi a v lese má přivolání mizerný, dokud mě vidí, tak je vše ok. pokud takhle odmítá chodit, tak zkraje počítej s tím, že místo na hřiště bude půl hodiny řvát u vchodu a pak půjdete zase domů… pokud tam chodí rád, tak třeba pro příště pochopí.
možná ti někdo napíše, že je na to moc mladej, nevím - mně se to období před půl rokem už nějak zamlžuje :)

Edit: no prosím, než jsem to dosmolila, už je to tu :) já hlavně nosila, nošení je pro skoro dvouleté dítě už poměrně nepohodlné, tak mladá krátké trasy chodila sama, neb třetí možnost neměla. na dlouhé jsem brala kočár, ale ten ji pak taky moc nebavil. Občasný odpor k chození (a odrážedlu) se u ní vyvinul až teď, žeby to bylo zimou?

Příspěvek upraven 06.11.13 v 21:18

no on tam chodí spíš rád starší, takže to by byl trest spíš pro něj, takže zatím vždycky vyměknu a nesu ho :? noa jinak já taky právě spíš nosím, a nosila jsem, takže proto mě ten kočárek štve, počítala jsem že půjde z šátku rovnou po svých, v kočáře do skoro roka a půl odmítal být, jen v šátku, tak sjem si kočáru odvykla, a teď mi hrozně překáží..a na nošení v šátku už se mi zdá být fakt velký :think: @janisska no já neřeším, co si myslí ostatní, ale prostě v Praze je to s kočárkem někdy složitý :? i když ej mi jasný, že s tím asi moc neudělám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.11.13 21:31

@slavuska1 no, mě mladá na zádech extra problém nedělala ani ve dvou letech (12 kg), ale jí už se to nelíbilo. v zásadě bych ji unesla i teď (250 m určitě). třeba by byla cesta vyřadit kočárek z nabídky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.11.13 21:33

@slavuska1 taky jsem z Prahy, vyloženě mě otravuje prosit o pomoc- a že teď s pupkem musim, protože kočár s 14 kilovým neutáhnu, ale fakt mě překvapilo, že jak měl možnost kočárku, tak ho přestal vyžadovat… :think: Nebo mě jěště napadlo, že když má nosící požadavky, tak ho beru na koně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí