Dobře míněné (šílené) rady babiček

1524
6.11.13 20:02

Dobře míněné (šílené) rady babiček ;+)

Hojte holky :mavam:

Zakládám relaxační téma. Neb se potřebuju průběžně uklidnit :-)) Čas od času (neboli týden co týden) se stanu šťastným adresátem dobře míněné rady z řad prarodičovstva (pra… pra-pra… bábi, tchýně, mámi, děde…).

Mám je fakt všecky moc ráda, ovšem občas mi trvá, než tyto dobře míněné perly vydýchám. Občas mám taky trochu problém vybrat turbulence, které způsobí vlna emocí vyvolaná těmito perlami. To mám pak dost práce zachovat dekórum a všeobecný mír mezigenerační.

Hele, doufám, že nejsem sama… Pochubte se, vyměníme si perly! Doufám, že se mi uleví, když se tu svěřím.

„…a máš dost mlíka?“ všeobecně oblíbená, obzvláště v prvních třech týdnech, obzlvášť, pokud takto začíná každý KAŽDÝ rozhovor :mrgreen:

„… a neměla bys mu začít dávat nějaké umělé mlíko, vždyť má hlad, podívej, jak špulí pusinku“ (poté, co syn slastně usnul u prsa a z klidného spánku předvedl rychlé dumlací pohyby.

„… a měla bys už začít se šťávičkami, třeba mu vymačkat jablko, nebo tak…“ (když byly synovi dva měsíce)

Syn - plně kojený - uprostřed růstového spurtu, pije jak divý a kaká jednou za týden, jinak naprosto spokojený, žádné prdíky, žádné bolení břicha „… no on už tři dny nekakal, to je strašné, měla bys mu dát rektální rourku, a čípek, a fenyklový čaj, a masírovat bříško, a kopat nožičkama… já jsem našim klukům vždycky strkala prst do zadečku…“

Růstový spurt ve třetím měsíci: „No, a už přikrmuješ, ve třetím měsíci se obvykle ztrácí mlíko, neměla bys už dávat nějaké kašičky“ :zed: (Opakovaný vtip přestává býti vtipem) :lol:

„A co fenyklový čaj… s medem… na to kakání?“ :jazyk: Jo, med, ve třech měsících… mě už jebne… :andel:

"A on se ještě nepřetáčí?!? Neměla bys s tím něco dělat!?! " :roll: Co asi… :jazyk:

„Proč mu nedáš dudlík?“ Protože ho nepotřebuje, asi… :roll:

" Ale necháš ho křičet, aby si trénoval plíčka, žejo, aspoň deset minut než k němu půjdeš." (plíčka = plíce… to jako že ho mám nechat deset minut řvát, než se půjdu podívat, co mu je. Řve zásadně jen když má hlad, a kňourá když je unavený, jinak neřve a nekňourá skoro nikdy… pokud mu není zima, nebo horko).

" A neměla bys mu už dávat normální plínky, aby se pak naučil chodit na hrnec… když bude mít pořád pampersky…" (ano, syn už je velký kluk, má dva měsíce a tři týdny :jazyk: Asi bych ho měla začít posazovat na hrnec :palec:

" A proč kupuješ ty drahé pampersky, tyto jsou taky dobrý" Pokus o vnucení levnějších plen. Do té doby nebyl NIKDY opruzený a zadek jsem mazala 1× za den Bepantenem, spíš pro jistotu, toť vše, nic víc. No neviděly jste ten červený zadek.

" Prosimtě, buď ráda, že je zdravej, co by za to jiní dali!!!" Poté, co prasklo, že mám LEHCE ROZMRZELOU náladu v šestidělí. Slovo poporodní splín asi nikdo nezná. Jsou věci, které fakt nevysvětlíte… :roll:

„No jo, každý má doma bordel, když má malé dítě, z toho si nic nedělej…“ (poté, co s tříměsíčním miminem zvládám udržovat v provozu domácnost a zahrádku a nosím každý den teplý oběd na 12:00 přesně svému muži do práce… pravda, nevynesla jsem koš :nevim: a měla jsem dva sušáky prádla, na jeden se mi to prádlo nevešlo :nevim: ).

„A nedovol, aby si strkal věci do pusy, zůstane mu to“ (Syn má tři měsíce a dorostl do vývojového stádila, kdy objevuje svět pomocí hmatových buněk v puse…)

„Nech ho řvát…“ Poté, co jsem v uspala dítě, které chodí spát v 18:45 každý den a poté spí minimálně do jedné do rána, kdy se probudí na kojení. Teď ho něco probudilo a potřeboval chvíli pochovat, aby usnul a spal dál. Kdybych ho nechala se rozeřvat, řval by do půlnoci. Je fakt výhodnější ho pět minut chovat a pak mít celý večer klid, věřte mi… „A není ona nějaká hysterická matka? Takhle za ním letět jen co kníkne“

„My už jsme dávali kašičky, každý den jednu lžičku“ (Ano, já VÍM, že už má tři měsíce a dva týdny)

Hm…

A dnes mě totálně vytočil můj chlap. Poté, co jsem vycídila koupelnu, ustlala a vyvětrala, uklidila dětský pokojíček (hračky, oblečky, plínky), zametla celý byt, uklidila kuchyň dočista a srovnala si psací stůl a s dítětem odešla na rehabilitační cviko, vrátil se můj drahý domů a shledal tyto nedostatky: „jak to, že je máslo od MARMELÁDY a jak to, že je v troubě KOLÁČ“. No měla jsem chuť na koláč, no, tak jsem si ho udělala. Sorry, vím, že drží dietu :andel:

Nejeblo by vás? :lol: Já je miluju :pankac: Jen někdy to trošku přehání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
6.11.13 20:06

„Michalko, tak mu udelej kakao, kdyz nemuze ten sunar“ (prujem)

Na nic dalsiho si nevzpomenu, tahle je cerstva… :-D

Neboj, ono to casem prestanes vnimat :-D

• Citovat
  • Upravit
5842
6.11.13 20:08

@Zabka-kvak :lol: :lol:
S tím úklidem to máme podobné, ale už jsem si zvykla, nereaguju na to :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
6.11.13 20:10

Moje tchyne, kdyz bylo malemu par tydnu - „za chvili mu muzes zacit do mlika (UM) pridavat jahody, deti to maji rady“. :lol: :lol:
No dosahla jen toho, ze ji maleho samotneho jeste dlouho nesverim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
6.11.13 20:12

@chatwenna : Jaký zhruba časový úsek znamená „časem“? :andel: :think: Dííííky :hug:

Tyjo, v základním vzdělání by se měla vyučovat diplomacie… Největší problém mám, co jim na to mám říct, aby se necítili dotřeni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
6.11.13 20:15

„Nemáš slabý mlíko?“… asi nemám, když mi spí celou noc

„Měla bys mu udělat ten čaj, určitě má žízeň, když takhle pláče.“… dva měsíce, plně kojen a brečel proto, že už byl přetažený

„Nedávej mu ty pampersky škaredé, dávej mu látkové.“ Proč? Kluk má 3 měsíce, opruzený nikdy nebyl a to ho ničím nemažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.11.13 20:15

„Už by měl dávno chodit na nočník, náš Honzík byl už v roce bez plín“ kámoščin chlap
„Sladký potřebuje, pak by ostatním děckám záviděl, byl by lakomej a bral by jim jejich sladkosti“ můj vlastní chlap
„Očkuj na všechno a hned, jak ti to doktorka nabídne, co když chytne tu nemoc“ kamarádka
„Pleskni ho, jinak budeme jeho otroci“ opět chlap, nejsem zastánce bití za každou kravinu
„Neplácej ho přes zadek, je ještě malej“ mamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
6.11.13 20:17

@fenny Hm, máme stejnou tchyni, přesně :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.11.13 20:22

Bude hůř… :mrgreen: Počkej na krmení čokoládou…cca v 1 roce…možná dřív…" Musíš jí zvykat…stejně se tomu nevyhne…pak to bude chtít pořád, když jí nezvykneš" (můj táta) A nebo jejich zásobárna (tajné skrýše se sladkostmi u dědy) moje máma je normální…nenormální je můj táta…
V jejích cca 4 letech jsem to vzdala…co se děje o víkendech u dědy mě nezajímá…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
6.11.13 20:24
@chatwenna píše:
„Michalko, tak mu udelej kakao, kdyz nemuze ten sunar“ (prujem)

Na nic dalsiho si nevzpomenu, tahle je cerstva… :-D

Neboj, ono to casem prestanes vnimat :-D

A nezapomeň mu tam rozmočit piškoty… 8o :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
6.11.13 20:27

Já a moje okolí jsme asi výjimky, ale moje máma, stejně jako téměř 90letá babička, mají naprosto jiné zvyklosti co se týče péče o dítě, než se běžně píše (pro příklad jiné než píše autorka). Nicméně moje 28letá kamarádka, matka osmileté dcery, přinesla k prvním narozeninám mého syna čokoládu, ať si pochutná, stejně jako jiná, 25letá kamarádka, čerstvá matka, má názory, že vždycky lituju jejího syna. :-)
Takže tak.
Jo, čokoládu jsem synovi rozbalila, aby se kamarádka neurazila, a vrazila mu ji do ruky. Ten ji rozpatlal po stole a po podlaze a byli jsme spokojení všichni tři.

• Citovat
  • Upravit
6942
6.11.13 20:28

Holky, tchyně bydlí 500m od nás a až začnem s příkrmy tak asi bude teprve ta správná válka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.11.13 20:31

U nás se naštěstí do výchovy nikdo moc nes..e, jen mám teď čerstvě na paměti toto hodnocení staršího (pravda, poněkud netabulkového) syna pratchyní (byli jsme na návštěvě po asi dvou měsících): „Ale už je docela dobrej, možná trochu opožděnej, ale jinak dobrej…“ (sice mimo téma, ale já na tuto perlu dlouho nezapomenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
6.11.13 20:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
6.11.13 20:32

Jj tyhle hlášky znám :-D nejvíc mě ale v 6N ranilo to s tím mlíkem. Dneska by se mi to nikdo neodvážil říct, ptž malá má 8,8kg ve 4m

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML