Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Haha, nektere rady jsem nikdy neslysela, ani by mne nenapadly a nektere znam mooooc dobre… ![]()
Od moji mati jsou 2, ktere jsem dodnes nerozdychala…v 6.m. tehotenstvi-kdyz si das to kafe (2.capuccino v ten den a bez kafe si den neumim predstavit) tak potratis.
a v 8.m.-kdyz pujdes na ten vecirek (manzeluv firemni) a pak se ti narodi postizene dite, tak co udelas…
A pak klasicke - oblec ji, dej ji cepici, ty na ni nemluvis, to dite nema rezim (rezim ma, ale jinej, nez by si babicky predstavovaly).
V posledni dobe me dostala situace-dite 1,5r-vecereli jsme, hned po veceri jsem ji chtela vykoupat. U vecere se dite polilo vodou, asi tak do 5minut by jsme dovecereli a sli do vany. Moje mati na mne zdesene koukla a rika, at ji okamzite porevliknu, jinak dostane zapal plic-v byte 24°C, zadny pruvan, zadne otevrene okno… ![]()
Rada moji tchyne: od 6 m na nocnik, protoze muj manzel to zvladl a byl od te doby bez plen.
Zazracne dite, uz ani manzel to nemuze poslouchat. Holt jsem spatna na vychovu na nocnik, protoze dcera ma uz o rok vic. ![]()
@Kalla1412 píše:
I já mám v tomto stejnou matku…nehlídá, prostě ne, jestli ho měla za 17m života 4× tak to hodně a to max dvě hodinky. Ted se budem stěhovat a potřebovali byschom hlídat, no nehrozí, neexistuje…prý bude s náma u toho ale že by si ho vzala na víkend, na noc, na odpoledne…a jak se na něj těšila, jak šišlala na fotky ultrazvuju jak se těší jak bude vozit…vozila 2× a jen když jsem byla hodně nemocná
Tak přesně toto je moje tchyně. Taky pořád vykládala, jak si to bude užívat. Synovi budou tři a jednou ho hlídala u nás doma večer a asi třikrát byl u ní na jeden den. Když jsem byla úplně hotová ještě s mladším tehdy 3měs., po příšerné střevní chřipce se mi udělala retence v prsu s horečkama, nebyla jsem schopná vstát z postele a ani tehdy nemohla pohlídat staršího
Ale na druhou stranu se fakt do výchovy ani ničeho neplete, když byl mladší a byli jsme tam na návštěvě, vždycky se zeptala, jestli může to a to na jídlo.
@AliTad píše:
Tak přesně toto je moje tchyně. Taky pořád vykládala, jak si to bude užívat. Synovi budou tři a jednou ho hlídala u nás doma večer a asi třikrát byl u ní na jeden den. Když jsem byla úplně hotová ještě s mladším tehdy 3měs., po příšerné střevní chřipce se mi udělala retence v prsu s horečkama, nebyla jsem schopná vstát z postele a ani tehdy nemohla pohlídat staršíhoAle na druhou stranu se fakt do výchovy ani ničeho neplete, když byl mladší a byli jsme tam na návštěvě, vždycky se zeptala, jestli může to a to na jídlo.
tak musím říct, že jak jsem si postěžovala, tak budou nejspíš naši od zítra do neděle přes noc hlídat synka
čučím..ale musíme makat na baráku a s ním seto tam nedá, nudí se, je moc malý, motá se…tak uvidíme, snad „neonemocní“ ![]()
@Máca9312 píše:
Po porodu jsem měla horší období- poporodní splín…tchyně-,,Cože? No to teda neznám…to za mě nebylo…to je akorát to, že jsi rozmazlená a vadí ti, že máš teď hodně práce…pche, splín…no to jsem v životě neslyšela! "dcera má od narození kupu vlasů a z otáčení hlavičky se jí udělal jakoby dred…tchýně-,,Proboha to jí musíš hned ustřihnout!! Má měkkou hlavičku a ten ztvrdlej dred jí může poškodit mozek"
asi dvacetkrát jsem jí řekla aby mě nepozorovala při kojení, pořád to dělala, zavřela jsem se teda s malou do ložnice…přišla tam, začla malou hladit po tváři a mě pomalu po koze
tchynin komentář na moje ranní nevolnosti:,,to já jsem měla čtyři děti a v těhotenství jsem žádný problémy neměla…to maj jenom ženy, který jsou rozmazelný„,,já každý večer před spaním brečím…já prostě lituju tu vaši malou, jak se o ní špatně staráš“
asi 156× denně-,,Máš mlíko? Já si myslím, že nemáš!"
Když nebudeš jíst máslo, tak umřeš… nebo nevím, proč jim čistíš zuby, to je zbytečné, mléčné vypadají a druhé jsou odolné, až budou v pubertě a budou se chtít líbat, pak si začnou čistit zuby samotné, aby jim nesmrdělo z pusy, do té doby je to zbytečné.
@terinka4444 píše:
Když nebudeš jíst máslo, tak umřeš… nebo nevím, proč jim čistíš zuby, to je zbytečné, mléčné vypadají a druhé jsou odolné, až budou v pubertě a budou se chtít líbat, pak si začnou čistit zuby samotné, aby jim nesmrdělo z pusy, do té doby je to zbytečné.
A proto má celá naše generace v háji zuby..
@pikola píše:
A proto má celá naše generace v háji zuby..
Jo, za zubaře za manžela jsme už utratili majlant, tak prý dokud ho měla doma ona, tak měl zoubky jak perličky ( jen nečištěné
) prý až co jsem ho dostala já a začala mu vařit špatnou stravu, tak se mu začaly kazit, takže je to moje vina ![]()
Máma a tchýně byly v pohodě, zase tolik se toho nezměnilo. Maximálně se pobavíme o tom, co bývalo jinak. Babička, to je hrůza - v těhotenství nikam nelítat, necestovat, skrývat břicho (dřív se za to člověk asi styděl), zuby nečistit (je jedno, že její generace měla už v padesáti zuby vypadaný), a kojení max. tři měsíce. Samozřejmě dítě nechat vyřvat, to je normální. Kdykoliv mi muž pomohl s dítětem, tak ho nahlas litovala (i mě, protože jí bylo jasný, že tohle žádný chlap nevydrží a rozvede se
)
@terinka4444 Ale víš co je zajímavé s těmi zuby? Že většina zubařů naříká, že to nikdy nebylo, aby měly děti tak zkažené a vyhnilé už první zuby. Tak nevím, jak je to možné. Že by lhali?,