Dobře míněné (šílené) rady babiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.1.18 17:13

Tchyne o nasem 1,5letym milackem: „Jezis, ty mas tluste nohy!“..nas maly absolutne nepatri mezi ty oplacane..

Tchyne o nasem 6mesicnim miminecku, kdyz ho hlidala na chvilku mezi kojenim: „Jsem ho dala do fusaku do kocarku a postavila na chodbu pred byt (panelak), aby si i sousedi uzili..a v hlave jsem si rikala: "Jenom rvi, jenom rvi..at z toho taky neco maji!“…"…tohle mi opakovane a pysne vykladala :,(

„Co mu to davas za kasi plnou cukru“(specialni prvni kasicky z detske stravy)..a dala mi nejakou jeji ze zdrave vyzivy..„A uz ho nekoj!“..mel 7mesicu.. :roll:

Maly mi plakal na rukach a ona mi ho vytrhavala se slovy: „Jen pojd ty mamanku, to si musis zvykat!“ (7mesicu)

A ty vety typu..nech ho rvat, nezvedej ho, nechod za nim…nebo se maly sekne a nechce jit na ulici a ona rekne : „Ahoj“..otoci se a odejde..pred porodem mi furt vykladala, jak tam nekdo porodil mrtve dite..a doma mi uklizi a lozi do vseho, leze do vareni a dvakrat mi vlezla do sprchy..protoze je (podrzte se-nase babi to o sobe fakt tvrdi) ADHD :potlesk: :potlesk: :palec:

Jo a nejhorsi rada od ni: „Kdysi kdyz deti nemohly spat, davalo se trochu piva.“ :think:

Holky, ja se priznam, ze ji nenavidim a mojeho drobecka ji nechci uz nikdy sverit! Muj muz to obcas navrhuje, ale ja mam z te predstavy uplne trauma. :(

• Citovat
  • Upravit
7209
4.1.18 17:13

Nejhorší je podle mě právě to učení na nočník. Stojí to spoustu nervů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116566
4.1.18 17:14
@inkakřivák píše:
@terinka4444 Ale víš co je zajímavé s těmi zuby? Že většina zubařů naříká, že to nikdy nebylo, aby měly děti tak zkažené a vyhnilé už první zuby. Tak nevím, jak je to možné. Že by lhali?,

prý za zkažené mléčné zuby může málo soli v dětské stravě. Dřív se to tak nehlídalo. Ale co je na tom pravdy nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.1.18 17:15
@GabinkaCh píše:
Sakra jak tehdy dokázaly, že jim děcka chodily tak brzo na nočník a v roce byly bez plen? :zed: Zrovna učim 21 měsíční a vůbec nechce :zed:

Moje máti vzpomíná, že se dítě posazovalo už v půl roce a ruku v ruce s tím šlo i posazování na nočník. Pokud dítě samo nesedělo - bylo ještě nestabilní - tak se využilo postýlky a dítě se přivázalo ke šprušlím postýlky.
Ano nebyly papírové pleny, ale ty dnes jsou a maminy se k tomu vrací. Možná to bylo tím, že nebyla třeba pračka a pralo se v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
4.1.18 17:17

@Slečna Ferka U dvou nejstarších to byly 3 pleny tuším do 3 měsíců, pak po kyčlích 2. To byla velká motivace učit na nočník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80238
4.1.18 17:18

@aiwwa No to ne, sůl se hlídala a jak! Aspon za mne jo! TO bylo doporučení hodně, fakt to nebylo jak za krále klacka. Co se smí a nesmí, odkdy, jak začít štávy, jaké příkrmy, vážně jo. Já nevím, kde se berou ty řeči, že nám říkali posazovat, dávat všechno od půl roka a tak. K nám domu normálně chodila i dětská sestra okouknout, jestli nepřetápíme, jestli není děcko moc/málo oblečené - a to ke všem matkám. Protože se hlásalo otužování, kojení, a vůbec zdraví kopec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.1.18 17:19
@aiwwa píše:
prý za zkažené mléčné zuby může málo soli v dětské stravě. Dřív se to tak nehlídalo. Ale co je na tom pravdy nevím.

mi říkala zubařka asi v roce dítka, že když začnu solit, tak kupovat sůl s jodem i florem a holky mají zuby v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.18 17:19
@aiwwa píše:
prý za zkažené mléčné zuby může málo soli v dětské stravě. Dřív se to tak nehlídalo. Ale co je na tom pravdy nevím.

Tuhle teorii nepodpořím. Sůl u dětí nijak neomezuju, nesolím teda hodně ani pro nás, prostě akorát, a starší má zuby špatný. Ale stravou, si myslím, že je to určitě. Nemám teda moc ráda věty začínající „Dřív..“ :mrgreen: Ale DŘÍV to s jídlem opravdu bylo jiný. Nebylo ho tolik, kvalita byla jiná, především víc „přírodní“..

• Citovat
  • Upravit
59409
4.1.18 17:20
@GabinkaCh píše:
Sakra jak tehdy dokázaly, že jim děcka chodily tak brzo na nočník a v roce byly bez plen? :zed: Zrovna učim 21 měsíční a vůbec nechce :zed:

protože neustále posazovali na nočník a nehody stejně byly :lol:. Mě taky říkala jak její syn byl v roce bez plen a pak jsme našli ejdnu na hrávku na magnetofon a pustili jsm ejí to, tam má manže cca roky a napřed tam mluví že chce mlíko, pak salátovou okurku a po chvilce ty ses zase počůral :mrgreen: Malá se naučila ve 2,5 a fakt ze dne na den. 1 den jedna nehoda a druhý den bez nehody a už tady chodila v kalhotkách :palec: Nebylo to že by to pochopili ale neustále je posazovali, hlídali a manžel říkal že trpěl na zácpu že nechtěl kadit a jak ho honili kolem stolu v kuchyni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.18 17:21
@bublinek píše:
Moje máti vzpomíná, že se dítě posazovalo už v půl roce a ruku v ruce s tím šlo i posazování na nočník.Pokud dítě samo nesedělo - bylo ještě nestabilní - tak se využilo postýlky a dítě se přivázalo ke šprušlím postýlky.
Ano nebyly papírové pleny, ale ty dnes jsou a maminy se k tomu vrací. Možná to bylo tím, že nebyla třeba pračka a pralo se v ruce.

To dělají některý lidi i teď :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
116566
4.1.18 17:24
@Tunrida píše:
Tuhle teorii nepodpořím. Sůl u dětí nijak neomezuju, nesolím teda hodně ani pro nás, prostě akorát, a starší má zuby špatný. Ale stravou, si myslím, že je to určitě. Nemám teda moc ráda věty začínající „Dřív..“ :mrgreen: Ale DŘÍV to s jídlem opravdu bylo jiný. Nebylo ho tolik, kvalita byla jiná, především víc „přírodní“..

nevím právě jak to je, ale říkala mi to kamarádka - zubní hygienistka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.1.18 17:26
@GabinkaCh píše:

Můžu vlastní zkušenost cca 30zpet…
Nebyly telefony, počítače, internet… máma se věnovala fakt jen tomu dítěti… pořád vysazovala, pokud pořádně neseděli tak do rohu a podepřít polštářem…opruz…
Jako byli bez plen v cca roce ale nedělala si pomalu nic jinýho…
Neřeš a nech to na jaro…kecy pouštěj uchem ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.1.18 17:29
@Tunrida píše:
To dělají některý lidi i teď :roll: :nevim:

Jako fakt? Mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida