Dobře míněné (šílené) rady babiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2170
7.11.13 08:51

:mrgreen: Holky omlouvám se, já se strašně pobavila. Já totiž žádné rady nedostávám. :( Hodně jsem se tu dozvěděla. Malému budou tři měsíce, takže bych měla začít přikrmovat, dávat med, cukr na pevné kosti. Neměla bych ho moc nosit a nechat ho vyřvat ( aby měl zdravé plíce) Pomalu ho začít učit na nočník. Myslím že jsme strašně pozadu. Myslím že tak v šesti měsících ho začnu učit chodit. Málem bych zapomněla!!! Až se počurá tak mu v tom vymáchám pusu. :lol: Poděkujte babičkám a dědečkům za bezva rady. :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.11.13 09:04
@Šalvějka píše:
Kamarádčina dcera byla minulý týden poprvé na hexe a druhý den měla horečku, když se to dozvěděla její tchýně tak hned přilítla se sirupem na teplotu, že ať jí hlavně nedává čípek, že jí tím roztrhne zadek :mrgreen: :zed:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.11.13 09:25
@Bekyn píše:
@romulkaa :lol: :lol: :lol: no vidíš to jsem tenkrát zaváhala :cert: No já se sebrala a šla malou uklidnit na chodbu ;) ale byla jsem z toho mimo dost dlouho :poblion: zdravotní sestra a takhle řešit problém s pláčem… :zed:

Já mám v tomhle zlatou tchýni i ostatní příbuzenstvo, včetně mé matky. Takže žádné nevyžádané rady. Maximálně se pobavíme nad tím, jak se ty rady doktorů za těch cca 30 let kolikrát diametrálně změnily a neustále se mění. :D Takže když se mě máma ptala, jestli jde prckovi přetáhnout pindík, tak jsem ji řekla, že netuším, že pokyn z porodnice zněl nepřetahovat, tak mu na něj nešahám. Tak akorát KONSTATOVALA: „No vidíš, nám zase říkali přetahovat. Tak už je to teď zase jinak.“

Ale zatím mě párkrát přivedla do vývrtky sestra na dětském. Plně kojený syn (3 měsíce) měl průjem, tak dostal naordinovaný rýžový odvar. Rada zněla koupit si instantní v lékárně. Když jsem se zaptala, proč nemůže z normální rýže, odpověděla „Ale může, ale přeci se Vám s tím nechce dělat?“. Za dva dny jsem šla pro výsledek stěrů a sestra se ptá, co ten rýžový odvar. Přiznala jsem, že mu extra nejede a že doporučené množství jsem do něj teda nedostala ani omylem. Nicméně i ta trocha na průjem zabrala a už kaká celkem normálně. „Tak mu to trochu oslaďte.“ :pocitac:
Další rada, že je dobré mezi 4.-6. zavést lepek. Ok, jak to má u plně kojeného vypadat? „Nastrouhejte mu do mlíka piškot.“
Tak jsem zvědavá, co za perly přijde se zavedením příkrmů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.11.13 09:34

Tak ta o mlíku je snad jasná :mrgreen: Ono týden po porodu to je fakt přesně to, co potřebuje vyřízená, zdeptaná novomatka slyšet.

Jinak jako hlášky, který mě dostávají nejvíc, jsou od manželovy babičky. Ta mi div neřekne, že chudák můj syn nejspíš umře na to, že se o něj starám zrovna JÁ.
Už mi teda stačila říct, že bude mít odstátý uši, protože nemá na hlavě permanentně čepici, že bude křivej, protože není zabalenej v zavinovačce, že na něj promluvím, on se lekne a umře na PSOTNIK :mrgreen:, že určitě dostane zápal plic a bude mít astma nebo že ho pro změnu uvaří v kočáru.
Jo a minulý týden mu tchyně donesla piškoty :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
259
7.11.13 09:38

@Šalvějka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teď jsi mě fakt pobavila… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
7.11.13 10:20

@Osmanka Což o to, já bych si to večer i nachystala, ale on nechce v noci studený, jedině teplý. Klíďo se napije i čaje, když mu ho přihřeju, ale pak stejně ještě chce mlíčko. Takže je pro mě zatím kojení nejpohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
7.11.13 10:23

@Svistice My jsme taky v 5 měsících dle rady dr. zaváděli lepek. Ale nic jsem nestrouhala, malý si žužlal celý piškot, jen jsem mu ho přidržovala, aby si ho do pusy nenarval celý, pak už si ho držel sám. A móóc mu chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
7.11.13 10:26

@Genovesa ale jo, mě přišlo vtipný to čtverec. ona má někdy takový srandovní výrazy. třeba ventilačce říká sklopeček nebo štípeček. možná to někomu přijde normální :nevim:, ale my se tomu s mamkou smějeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
7.11.13 10:35
@wladka73 píše: :mrgreen: Holky omlouvám se, já se strašně pobavila. Já totiž žádné rady nedostávám. :( Hodně jsem se tu dozvěděla. Malému budou tři měsíce, takže bych měla začít přikrmovat, dávat med, cukr na pevné kosti. Neměla bych ho moc nosit a nechat ho vyřvat ( aby měl zdravé plíce) Pomalu ho začít učit na nočník. Myslím že jsme strašně pozadu. Myslím že tak v šesti měsících ho začnu učit chodit. Málem bych zapomněla!!! Až se počurá tak mu v tom vymáchám pusu. :lol: Poděkujte babičkám a dědečkům za bezva rady. :potlesk: :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: krásně shrnuto
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
7.11.13 12:08
@mabis píše:

budu hlídat až… bude chodit, mluvit, čůrat sám - vysvětluju jí, že v 15ti o to nebudou mít zájem ;)

• jo a to je vlastní matka

I já mám v tomto stejnou matku…nehlídá, prostě ne, jestli ho měla za 17m života 4× tak to hodně a to max dvě hodinky. Ted se budem stěhovat a potřebovali byschom hlídat, no nehrozí, neexistuje…prý bude s náma u toho ale že by si ho vzala na víkend, na noc, na odpoledne…a jak se na něj těšila, jak šišlala na fotky ultrazvuju jak se těší jak bude vozit…vozila 2× a jen když jsem byla hodně nemocná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
7.11.13 12:36
@Hanulínek píše:
Neboj, při dalších a dalších dětech se hrany mezi generacemi obrousí. :lol:
Nebo budeš tak zaměstnaná a utahaná, že to ani nebudeš vnímat. :mrgreen:Ale přidám i naše perličky:
1,čeho se sní trochu a s chutí, to ti nemůže ublížit!- reakce tchýně na mojí přísnou pankreatickou dietu a následně na zavádění příkrmů. Perlička je to v tom, že to má tendenci zkoušet pořád- prostřední dítko má silnou alergii na ořechy. :zed:
2,musíš uřezávat oba konce banánů-co kdyby tam byly jedovaté od hada?! :lol:
3,a neubližujou ti??- tohle mě vytáčí ještě teď do běla- otázka je mířená na mimina! 8o

Náhodou jsem narazila na toto http://www.novinky.cz/…pavouku.html a vzpoměla si na tvůj příspěvek. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
7.11.13 12:41

@petra133 No, taky jsem na to koukala. :think: A doufám, že totéž nečetla naše babi, to by byla voda na její mlýn. :lol:
Né, ona mi ty banány tenkrát osvětlila tak, že by si ten had mohl splést konec toho banánu s jiným hadem a kousnout do něj, vypustit jed a otrávit ho tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.11.13 12:44

Ohledně výživy byly (tchýně a moje matka) ještě v pohodě, jen můj otec měl občas kecy o buřtech a tlačenkách, ale on je jako vtipnej. Jo a tchýně furt chtěla uhoupávat hladový mimino :roll:.
Ale pořád bylo: ještě se neotáčí? Je jí rok a pořád nechodí? Ona tam nedojde? (Chodila sotva pár měsíců a byly závěje.) Tys jí ještě nenaučila dělat kotrmelec? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
7.11.13 12:44

Juuu holky tak k tomu tématu mám hned několik příspěvků. Manželova babička mi uštědřila hned několik " užitečných" rad. :mrgreen: Jako například že nemám jíst jogut společně s mlékem, jinak mi v břiše vznikne neco jako sýr, po broskvych se mi narodí chlupaté dítě a že po ovoci jako jsou například ostružiny mají pak dětičky na kůži barevn fleky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.11.13 12:52

Jo a vzpomněla jsem si ještě. V těhotenství se tchýně (krom toho, že mi sahá na břicho :cert: :cert: :cert: ) furt diví, že jím kořeněné jídlo a piju bublinky a kafe. U ní doma mi předkládá hrůzy, jako guláš bez papriky, aby tam náhodou nebylo koření :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí