Jak na mravence?

551
28.6.06 14:07

Jak na mravence?

Ahoj holky, dneska jsem přišla na to, že máme v pokoji mravence, v pokoji kde spíme s malým, nejvíc jich je u postýlky a přebalováku, nevím teda kde se tam mohli vzít ale je jich tam docela dost.
Nevíte někdo jak se jich zabavit nějakou šetrnější metodou (šetrnou pro nás :twisted: ) ? Jelikož tam spíme a jsme přes celej den, tak se mi nechce hned používat nějaký chemický sračky, protože jiný místo na vyspání nemáme. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
28.6.06 15:13

u nas pomohlo savo nebo ocet tam, kde chodi… sice si najdou casem cesticku jinudy, ale trva jim to a nekdy to i vzdaji…
oboji smrdi jen chvili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
28.6.06 15:19

Popilio - v zahrádce mi na ně zabírá sůl… tak to taky můžeš zkusit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.6.06 15:26

To mi kdysi poradila jedna postarší kolegyně v práci, vysyp tam balíček koření - hřebíček a nějaký badyán ( celý) - něvěřila jsem tomu ani trochu, vzhledem k tomu, že mravenci se rozhodli nás poctít svojí silnicí jak dříve v Brně tak u ž letos v Praze, chemikálie vůbec nepomohli, pak jsem si vzpomenula na tuto radu a pokaždé to na ně zabralo do 2 dnů.....a toto koření i příjemně voní :-) Pak to jednoduše vyluxuješ a je to. Mravenci už nezavítají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
28.6.06 16:02

Před časem jsem dostala radu, která zaručeně funguje.
Moji mravenci :lol: chodili na Klářino pitíčko - čajík. Tak mi jeden pán poradil, dát jim do cesty misku s tím čajem a jak uvidím, že se na to naučili chodit, dát ji ven na okno a potom pod okno. Že si za tou svojí lahůdkou najdou cestu ven a z domu se odstěhují. Vyzkoušela jsem a funguje to!!! :lol:
Mravencům v bytech zmar!!!
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.6.06 16:17

My je máme v rohu pokoje úplně na druhé straně než jsou dveře, pod oknem, když jim tam něco dám tak odejdou jako dveřmi přes celej pokoj, to se mi tam zabydlí ještě 10krát :lol: Nevíte něco co je zabije? Ježiš já su zlá :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1544
28.6.06 16:24

Popilo, nám fungule kypřící prášek do pečiva. nasypeš ho tam, oni se ho nažerou a nabobtná to v nic a roztrhá je to-pak chcípnou. Zkus to-uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
28.6.06 17:07

Ahojík, tahle rada je taková dost babkovská, ale mě zabrala… do hlubší misky dej silnej odvar z heřmánku oslazenej, k němu dřívka jako malý mostíky a uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.6.06 17:40

Tak to my taky máme s mravencema bohatý zkušenosti, mám je tu každé jaro a to vždycky tak tři různé kolonie. Mrchy ošklivý k nám lezou skrz díry ve zdivu zvenčí. Jelikož kromě dítěte tu mám ještě 4 kočky, tak už vůbec nemůžu nic nikde stříkat. Nejvíc nanic jsou takový ty domečky od raidu, ty je vůbec nezajímaj. Takže první co udělám, tak vystříkám vlezový díry do bytu (následně po úhynu hmyzáků vše dosažitelné vydrbu do čista) a raidem vystříkám celý byt dokola zvenčí. No a pak lezem po čtyřech po koberci po dálnicích a zamačkáváme a zamačkáváme… hrůza!!
To rozsypaný koření asi vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.6.06 17:41

Tak to my taky máme s mravencema bohatý zkušenosti, mám je tu každé jaro a to vždycky tak tři různé kolonie. Mrchy ošklivý k nám lezou skrz díry ve zdivu zvenčí. Jelikož kromě dítěte tu mám ještě 4 kočky, tak už vůbec nemůžu nic nikde stříkat. Nejvíc nanic jsou takový ty domečky od raidu, ty je vůbec nezajímaj. Takže první co udělám, tak vystříkám vlezový díry do bytu (následně po úhynu hmyzáků vše dosažitelné vydrbu do čista) a raidem vystříkám celý byt dokola zvenčí. No a pak lezem po čtyřech po koberci po dálnicích a zamačkáváme a zamačkáváme… hrůza!!
To rozsypaný koření asi vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
22.4.11 16:17
jofinka píše:
Popilo, nám fungule kypřící prášek do pečiva. nasypeš ho tam, oni se ho nažerou a nabobtná to v nic a roztrhá je to-pak chcípnou. Zkus to-uvidíš.

Teda to je pořádně brutální smrt!! Mně na ně pomáhá ta chemie, ale jsou tu i další zajímavé nápady, které stojí za to zkusit, to je fakt.

• Citovat
  • Upravit
Jaroslav0001
1.5.13 11:56

Hubení mravenců

Nazdárek. Taky mám problém s mravenci. Venku jsem si s nimi poradil jednoduše, nasypat kypřící prášek na jejich mraveniště a je to. Kypřící prášek produkuje oxyd uhličitý, který sice není jedovatý, ale nedýchatelný, podobně jako dusík, takže se mravenečkové jednoduše udusí. V bytě, když nevím, kde je jejich mraveniště se s nimi takto nedá bojovat. Tak to dělám tak, že je luxuji a je to. A mám od nich pokoj. Po pár dnech luxování se zřejmě jejich limity vyčerpaly. Nejlepší je tedy najít jejich hnízdo, respektive, každé jejich mraveniště nebo hnízdo či rojení venku nebo kdekoli jinde, v blízkosti domu, posypat kypřícím práčkem, nešetřit a je to vyřešené. Přeji zdar v boji proti mravenečkům. :cert:

• Citovat
  • Upravit
olikovka
28.4.14 14:22

Zdravím všechny, tak nám mravenci nejdou nějak vyhubit, ani kořením, ani pastičkami, ani octem - prostě ničím, máme je skoro všude :-(, vůbec nevím, co s tím :-(, měli jsme je už loni, ale pak najednou zmizeli a ted znovu :-((

• Citovat
  • Upravit
197
29.4.14 11:03

Ahoj, už jsem to v jedné diskuzi psala : Koupit v drogerii Lafarex a mravenci určitě vymizí. Není to ale hned. Pořád se jakoby nic neděje a pak vymizí. Funguje to tak, že se jim přestanou vyvíjet larvy a oni prostě vymizí. Kam to netuším :lol:. Mam to odzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olikovka
29.4.14 12:10

Díky moc @Vivana zkusíme to určitě, jsme zoufalí..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný