Jak na nekojené dítě

11
15.5.15 22:58

Jak na nekojene dite

Maminky prosim poradte. Mam doma 3tydenniho prcka, bohuzel jsem musela skoncit s kojenim. Malej je ale vecne hladovej. Pije vetsi davky, nez jsou v tabulce na krabici a vyzaduje mlicko kazdy dve az tri hodiny. Snazim se mu delat alespon dvou hodinovou pauzu mezi krmenim, aby ho nebolelo brisko. Ale obcas je to peklo. Nemate nejaky rady nebo odkazy na nejake clanky o tom, jak a kolik se muze davat UM. O kojeni jsem toho precetla hodne, ale o tom, jak to ma vypadat, kdyz se nekoji zatim moc ne. Nejak se mi nedari nic najit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
537
15.5.15 23:11
@W.ver píše:
Maminky prosim poradte. Mam doma 3tydenniho prcka, bohuzel jsem musela skoncit s kojenim. Malej je ale vecne hladovej. Pije vetsi davky, nez jsou v tabulce na krabici a vyzaduje mlicko kazdy dve az tri hodiny. Snazim se mu delat alespon dvou hodinovou pauzu mezi krmenim, aby ho nebolelo brisko. Ale obcas je to peklo. Nemate nejaky rady nebo odkazy na nejake clanky o tom, jak a kolik se muze davat UM. O kojeni jsem toho precetla hodne, ale o tom, jak to ma vypadat, kdyz se nekoji zatim moc ne. Nejak se mi nedari nic najit. :(

Denní dávka pro nekojené dítě má být okolo 150 ml na 1 kg jeho váhy.
Zdroj např. tady: http://www.maminkam.cz/…-pro-kojence
Rozděl si to podle svojí úvahy, ale i já vycházím z toho, že UM by se nemělo dávat častěji než co 2 hodiny. Nevím, co používáš za mléko, ale u našich dvojčat jsem jim rozhodně dělala častější a menší dávky, než uváděli na plechovce Beby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.15 00:33

Kolik vazi a kolik ti toho vypije za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
16.5.15 02:34

Ahoj, všechny děti mi vyrostly na UM už od porodnice. Kdybych měla dělat pauzu tři hodiny, co mi doporučovali v porodnici, děti by asi umřely hlady!! Dala jsem jim vždy, když prostě brečely hlady. Jednou vypily víc a pak zase míň, u kluků jsem se snažila pauzy trošku natahovat, protože trpěli víc na prdíky, ale holky v pohodě, neznám, že by jim to dělalo problémy.
Všechny děti pily víc než bylo uvedeno na krabičce, jednou se nařachly a pak dlouho krásně spaly a pak si zase vzaly míň - prostě se jim přizpůsob.
Sama si vypozoruješ, jestli mimčo nebolí bříško, není neklidné, nevrací se mu mlíčko… pokud bude v pohodě, tak mu prostě dej najíst kolik potřebuje a kdy chce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
16.5.15 02:42

Taky davam kdy si rekne, prece ju nenecham rvat hlady, ona nevi, ze musi dodrzovat cas a davku co je na krabici. :hug:

A nebo jsou i mlicka co ny mela vic zasytit, ale vim, ze u prvniho kluka to nefungovalo :think:

• Citovat
  • Upravit
2515
16.5.15 06:27

Davam tolik kolik chce a jak casto chce. Chivam se s umelym mlikem hako s prsem.tak orece taky nevis kolik vypije a davas jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.5.15 07:13

Dekuju za rady, dost me uklidnily. Davam mu bebivitu. Netrpi po ni na prdiky, tak nechci meni mlickot. Necely dva tydny jsem ho kojila a to bylo peklo na koliky (jako s prvnim prckem). Kamaradka prave rikala, ze maji vypit asi 150m/kg, ale u nas to vychazi posledni dva dny tak na 200ml/kg. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
16.5.15 07:30

Ahoj, jen se zeptam. Delas mleko dobre dle navodu? Zname dcera nepribirala a rvala hlady a pak se zjistilo, ze ji mliko dela redene - spatne pochopila navod. A to dela ve zdravotnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
16.5.15 07:30

Ahoj, jen se zeptam. Delas mleko dobre dle navodu? Zname dcera nepribirala a rvala hlady a pak se zjistilo, ze ji mliko dela redene - spatne pochopila navod. A to dela ve zdravotnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.5.15 07:36

Snad jo… Vodu a pocet odmerek davam podle tabulky. Jediny co tedy nedelam podle navodu je, ze si mam odmerit vodu, do trictvrte odmerene vody mam nasypat mlicko, protrepat a pak to dolit zbytkem vody. Sypu mlicko rovnou do cele odmerene vody, protrepu a podavam. Ale to by na to snad vliv mit nemelo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
16.5.15 07:45

@W.ver delas to spravne. Pokud ti place, tak bud zvys davku, nebo davej casteji, kdyz ho brisko neboli, super.
Ja to prave u prvniho taky dodrzovala, porad tabulky, a on mi rval hlady. Ted u male uz davam, jak si rekne a je klid. I doktor rikat, davat vzdy kdyz ma hlad, jal rikam, oni nevi, ze musi jet podle tabulek :hug:

• Citovat
  • Upravit
8959
16.5.15 07:50
@W.ver píše:
Maminky prosim poradte. Mam doma 3tydenniho prcka, bohuzel jsem musela skoncit s kojenim. Malej je ale vecne hladovej. Pije vetsi davky, nez jsou v tabulce na krabici a vyzaduje mlicko kazdy dve az tri hodiny. Snazim se mu delat alespon dvou hodinovou pauzu mezi krmenim, aby ho nebolelo brisko. Ale obcas je to peklo. Nemate nejaky rady nebo odkazy na nejake clanky o tom, jak a kolik se muze davat UM. O kojeni jsem toho precetla hodne, ale o tom, jak to ma vypadat, kdyz se nekoji zatim moc ne. Nejak se mi nedari nic najit. :(

Každé dítě má jiné potřeby množství jídla.. Syn taky jedl více, než je v tabulkách.. Prosím tě, ty tabulky jsou čistě orientační, plus mínus.. Není to tak, že dítě musí sníst striktně tu danou dávku a ani o píď víc nebo míň..
To že vyžaduje každé 2-3 hodiny je snad normální, ne?:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
16.5.15 07:50
@W.ver píše:
Snad jo… Vodu a pocet odmerek davam podle tabulky. Jediny co tedy nedelam podle navodu je, ze si mam odmerit vodu, do trictvrte odmerene vody mam nasypat mlicko, protrepat a pak to dolit zbytkem vody. Sypu mlicko rovnou do cele odmerene vody, protrepu a podavam. Ale to by na to snad vliv mit nemelo, ne?

Ne, to vliv nemá:) Dělám to tak taky, synovi budou už 2 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.5.15 07:53

U kojenych urcite, ale nekde jsem cetla, ze po umelym maji vydrzet dyl. To u nas ale neplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.5.15 08:09

Na velikost davky podle tabulky bych se vybodla a davala tolik, kolik chce. ale ty pauze bych se snazila drzet na tech 2,5hod. mam prvni dite na UM od sestinedeli a druhe od narozeni. a vazne me pred tim davanim driv varovali i v porodnici a pozdeji i pediatricka. prirovnani s kojenim tady nejde pouzit, UM se proste travi jinak a dite by nemelo mit v sobe zaroven polostravene a cerstve.

co dudlik? nemusi brecet jen hladem, ale piti je celkove uklidnuje, muze tim resit i jine potreby nez hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová