Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@W.ver taky záleží, CO mu dáváš za UM. Po některých mají děti hlad, jiné je zasytí líp.
Dudlik ma…ten mu davam od malicka. Snazim se dodrzovat dvou hodinovou pauzu mezi poslednim a dalsim krmenim. Ale obcas je to pekelny
Ty tabulky na UM jsou zlo. Úplně jsem si vzpomněla jak sem byla na nervy a pořád počítala. Pokud ti dítě pláče hladem, dej mu. Pokud se z toho nepobleje jak amina tak je to v pohodě. Nestresuj se, záleží na dítěti a ne na tom co je na krabici.
At si strcej tabulky nekam. tvuj mterskej instinkt ti rika neco jinyho a to je hlavni. ja podle tabulky akorat odmeruju, ale jinak na nejaky 3 hodiny nehraju. dite a mama vi nejlip co a kdy je potreba.
Davala jsem mleko podle potreb deti, ne podle tabulek. Nekdy jedly casteji, nekdy vydrzely dele. I kojeni se drive doporucovalo striktne po trech hodinach a nakonec se odbornici dobrali ke stare zname pravde, ze kazde dite je jine a ma jine potreby.
A ten muzou mit i nekojene deti? Vsude pisou o spurtu jen u kojenych
@W.ver píše:
to nesouvisí s kojením, prostě dítě neroste naprosto rovnoměrně. A jsou období kdy roste více a je potřeba mu dát více výživy.
@W.ver píše:
Ahojky jsem tady asi jediná co dává nutrilon byl mi doporučen lékařkou první dva týdny s toho mala moc nespala bolelo ji bříško dneska už je to mnohem lepší a také ji dávám větší dávky než jsou v navodě a vydrží déle až 4 hodiny mezi jídlem. Dávám 5 odměrek na 125 ml a malá je moc spokojena opravdu každé dítě je jedinečné a má jiné potřeby ![]()