Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na opruzeniny jsme trpěli od narození, a to několik měsíců v kuse,syn měl na zadku obrovské mokvajicí puchýřky,no a mě už bylo do breku. Nepomáhálo vůbec nic, my jsme vyzkoušeli úplně všechno co se dalo, doma malej nenosil plenky vůbec, zadek jsem mu myla jen pod vodou a sušila fénem, pak jsem na to mazala různé předražené krémy, léky předepsané doktorkou, zkoušela jsem i pytiol, a výsledek žádný trochu se to zlepší a pak zase ten samý příběh… vtipný je že má sousedka, (stará paní) nám poradila krém z konopí stop opruzeninám, že prý na její vnouče to zabralo hned. No a hurá stál se zázrak!!!ted to kombinuji s nivea fast relief bottom repair, jak mile se ukáže náznak opruzenin – 1 denně mažu niveou, necham větrat a stále používám tu mastičku z konopí,vlhčené ubrousky vynechte, zadek utírám vat. tamponkem namočeném ve vodě a je to!u nás to zabralo hned
Nejnovější recenze z kategorie Dětské zásypy
Přečtěte si článek: Opruzeniny u miminka: Jak se jich zaručeně zbavit?
nám teda na ty mokvající puchýřky zabral Bepanthen, ale netrpíme na to, a teď když nepomáhal ani Bepanthen, jsem mazala Indulonou Baby, dřív to byl Aviril Baby a bylo to super a hned pryč, takže nemažu ničím jiným
![]()
Nám napsala doktorka Imazol,když už nic jinýho nepomáhalo.A zabralo to hned ![]()
Nám taky zabral nejvíc Imazol, teď zabírá Calcium pantothenicum..
ted zrovna resim jak na to, nic nepomaha. Ubrousky uz nepouzivam, omyvam ve vode nebo v hermanku. bepanten nepomaha. bydlime v Anglii, tady jsem nasla na opruzeniny Clotrimazol, tak snad zabere, kdyz ne , necham si poslat neco z CR - podle vasich rad
No, já používala aviril baby. Sice mi děckařka dala nějakou jinou mast na zadek,ale na aviril nic nemá. Jinak když už se stalo, že opruzenina došla do takovýchto rozměrů, tak jsem dávala obkládek z řepíku(třeba 4× za den tak na 15 min). Ten nám opravdu z toho nejhoršího pomohl.
My jsme nikdy ani žádnou opruzeninu neměli asi díky tomu Infadolanu, dá se koupit normálně v lékárně, takže já jsem ani nic jiného nezkoušela a jsem spokojená a malý díky němu taky ![]()
no ono je to asi hodně individuální,jak už jsem psala fakt jsme zkoušeli všechno, imazol a clotrimazol nám to jenom zhoršoval, bepanthen nezabírál vůbec,genciánka trochu pomohla, ale jen na chvíli, jo a prý je karcinogenní
-tu jsem tedy radči vynechala. malej je atopik, takže už jsem se i bála experimentovat dál, jelikož jako bonus dostal z těch všech krému šílené vyrážky… no ale ted nedám dopustit na konopí
taky jsem mu koupila ze stejné řady i krém na ekzémy, no co dodat, jsme moc spokojení, hlavně brouček je mnohem klidnější, přeci to musí hodně bolet..
Já malýmu utírám prdelku jen ubrouskem, namočeným v čisté vodě a nikdy opruzeninu neměl. Ani mazat ničím nemusím. Řekla bych, že čím míň, tím líp ![]()
to tedy čumím
já jsem za krémy utratila asi majland,kdyby jsme to taky tak měli.chjo ![]()
mě teda syn taky strašně špatně reagoval na jakoukoli kosmetiku, respektive ty parfémované ubrousky mu to strašně zhoršovaly. Nejlepší to bylo po čisté vodě. Zrovna včera jsem na tohle téma četla článek, který mi přijde docela užitečnej: http://www.forexample.cz/view.php?…
Ahoj mamiky, snad se mi podaří obnovit tuto diskuzi, abych nemusela zakládat novou.
Zajímá mě s čím tedkon máte konkrétně dobré zkušenosti proti opruzenánám? Čím mažete své miminko?