Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradí mi někdo? Nevím co dělat. Jsem po císařském řezu a dnes končím šestinedělí. Asi před týdnem se přítel ráno sebral a poté mi po telefonu sdělil že je toho na něho moc a že potřebuje čas. Během dopoledne mi ještě volal a sdělil mi výši alimentů a požadavek střídavé péče dcery. nevím co mám dělat, teď chce zpátky. Ale já na něho už koukám úplně jinak než před tím. Podotýkám, že je mu 42 let, je svobodný a téměř závislý na matce.
Poradí někdo?
Jejda,to je trouba,být tebou,tak si s ním pořádně promluvím,a pokusím se,aby si ujasnil,co chce,a co ho k tomu rozhodnutí vedlo.A pak se uvidí.
V tomle Ti bohužel neporadím. Máš krásné mimčo, tak se soustřeď na něho. Určitě máš fajn maminu a kamárdky která Tě v tom nenechají. Vím, že je těžké se nestresovat, ale je to potřeba, aby jsi měla dostatek mléka. Držím Ti palce. Od té doby se Ti neozval. A má zájem se na mimčo alespoň přijít podívat. Nechápu ho. Začátky nejsou pokáždé procházka růžovou zahradou.
to je strašně těžký poradit. Jen ty víš jestli to bylo momentální selhání a nebo je šance že to udělá znovu. POkud už k němu necítíš to co před odchodem a nebo víš že zase uteče asi bych ho zpět nebrala. Ale zase chápu že i ti chlapi to mají po porodu těžké, vše se změní, ženská se jim změni k nepoznání během pár dní a oni jsou vystrčeni ven ze hry, Někteří to neustojí a útěk vidí jako jediný východisko, ale zase si to třeba srovnal v hlavě a už ví co chce - tebe a vaše miminko
Já nechápu, čeho že na něj bylo moc? nejde mi to dohoromady s tím, že chce takto malé dítě do střídavé péče. ![]()
A kdy odešel a kdy řekl, že se chce vrátit? A šel k mamince?
Já bych vztah ještě úplně nezahazovala. Ale domů bych ho taky jen tak nepustila.
Držím palce.
Marky ti chlapi jsou blázni, taky jsem jednoho takového měla jenže on čekal že budu partnerkou, matkou jeho dítětě a zároven mu budu suplovat rodiče, neudělala jsem to tak se ve čtvrtém měsíci sebral a utekl k jiné, o 10 let starší s dvěmi většími dětmi a ta mu dala to co já ne… na vlastní mimi o které rok prosil se ze dne na den vykašlal a udělal mi z těhotenství peklo, odnesla jsem to na zdraví já, ale málý daleko víc a jemu je to úplně jedno a o malého se vůbec nezajímá… V tvém případě bych mu asi ještě šanci dala ale ne za darmo. V mém případě i kdyby jednou přilezl tak ani omylem…
Opravdu těžko radit, ale je to docela drsný, příjde mi, že tě asi moc rád nemá, když tě nechá samotnou po císaři s miminkem, je to od něj dost zbabělý teda!!! Já bych snad takovýho chlapa ani nechtěla, ale nejspíš jsi už předtím trochu musela tušit jaký asi bude, když je to maminčin mazánek.
Tohle podle mého není člověk pro rodinu, opravdu mi to příjde jako velká zrada od něj, já osobně pokud bych to sama utáhla, tak bych ho zpátky už nechtěla, ale to je jen čistě můj názor. Rozhodnutí bude jen a jen na tobě, snad se rozhodneš tak jak bude správný
![]()
Dobrý den. Omlouvám se za anonym. Potrebovala bych poradit. Mám 2 týdny po porodu a přítel včera přišel z hospody pod vlivem alkoholu. To by me az tak nevadilo, jako to, ze se chtěl s miminkem chovat. Měla jsem hrozný nervy mu ho půjčit, když ma popito. Nakonec malou tak probral, ze nespala a plakala ještě ve 4 ráno.. a sám usnul v posteli a hrozně chrapal. Bylo mi z těch vyparu zle, tak jsem mu chtěla říct, at si lehne vedle na gauč.. Nakonec jsme se k tomu tak pohádali, ze mi řekl at držím tla*mu a ráno ze si mám políbit pr**l. Je mi z toho hrozně smutno. Myslím, ze s mimcem zůstanu sama. ;-(
@Anonymní píše:
Dobrý den. Omlouvám se za anonym. Potrebovala bych poradit. Mám 2 týdny po porodu a přítel včera přišel z hospody pod vlivem alkoholu. To by me az tak nevadilo, jako to, ze se chtěl s miminkem chovat. Měla jsem hrozný nervy mu ho půjčit, když ma popito. Nakonec malou tak probral, ze nespala a plakala ještě ve 4 ráno.. a sám usnul v posteli a hrozně chrapal. Bylo mi z těch vyparu zle, tak jsem mu chtěla říct, at si lehne vedle na gauč.. Nakonec jsme se k tomu tak pohádali, ze mi řekl at držím tla*mu a ráno ze si mám políbit pr**l. Je mi z toho hrozně smutno. Myslím, ze s mimcem zůstanu sama. ;-(
A to se k Tobě takto choval poprvé??
@Anonymní píše:
Jak často se opíjí?
@Anonymní píše:
Choval se takhle poprvé, nebo se něco podobného stalo i dřív? Pije hodně?
Ja si osobne myslim ze je to neomluvitelne kdyz to nezvladne nema pit i kdyby to bylo poprve je to spatne
@Anonymní píše:
tak proč celé toto? Prostě jednoduše - má upito, nebude brát dítě, tečka.. zbytek je naprosto zbytečné hrocení - nikdy se nehádej s ožralým. Prober to s nim, když je střízlivý ![]()
@Suzuveverka píše:
Choval se takhle poprvé, nebo se něco podobného stalo i dřív? Pije hodně?
Máme mimco 14 dní a je to poprvé, co se ke mne takhle choval a poprvé, co došlo k této situaci, i když jsem tušila, ze k tomu dojde, protože přítel příležitostně na pivo jde a bývá dost veselý, když dojde domů. Mám strach mu malou půjčit, když ma popito.. Napije se občas.. někdy častěji a někdy míň. Průměrně tak 1× - 2× do týdne.
@Anonymní píše:
Máme mimco 14 dní a je to poprvé, co se ke mne takhle choval a poprvé, co došlo k této situaci, i když jsem tušila, ze k tomu dojde, protože přítel příležitostně na pivo jde a bývá dost veselý, když dojde domů. Mám strach mu malou půjčit, když ma popito.. Napije se občas.. někdy častěji a někdy míň. Průměrně tak 1× - 2× do týdne.
Za střízliva se domluvte, že pokud má upito, dítě do ruky brát nebude a tečka. Pak na tom trvej. Dvakrát týdně řešit něco takového je dost často.
Táta taky pil a nakonec to dopadlo tak, že když byl někde na tahu, schovávala se máma i se mnou a bráchou v našem pokojíku. Naštěstí měl dost slušnosti, že akorát nadával za dveřma a nešel za náma do místnosti. Takže já osobně bych toto chlapovi neodpustila a radši od něj odešla, ale to už zas záleží na tobě, neznám celou situaci.
Jinak porod pěkně zamává i s chlapem, nám se to s mužem po porodu prvního dítěte taky pokazilo, už jsme jenom spolubydlící.