Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, užívaly jste některá tuto mast- contractubex- při kojení?může se to?
Ahoooj
!
Určitě se to může, protože mi doporučili mazat si Contratubexem jizvu po císaři - a to už v nemocnici a kojila jsem a kojím pořád. No, na to, jak jí všichni vychvalovali, tak u mě teda žádnej zázrak…jizva se mi nehojí dobře
. Až mi tohle balení dojde (a to mažu opravdu poctivě, 3× denně s masáží), tak si to budu mazat radši domácím vyškvařeným sádlem. Ale jinak kamarádky s tou mastí měly dobrou zkušenost…já se asi celkově hůř hojím. Tak hodně štěstí(jo - a doporučovala mi jí již před porodem i má laktační poradkyně, takže při kojení je určitě bezpečná).Hezký den, Helča ![]()
Ja si s tim mazala jizvy po laparoskopicke operaci kyly a musim rict, ze mi to pomohlo, mela jsem je docela hnusne tlusty a vylezly a ted skoro nejsou videt, hlavne ta nejvetsi ![]()
Ale jestli se muze pri kojeni.. asi jo, taky mi o tom rikala gyndarka, kdyz jsem tam ted byla po tom cisari… ale na tu jizvu po cisari jsem ji teda uz nezkousela..
Ahoj,já myslím,že může,já si tím mažu jizvu po císaři-s mírnými výpadky
-od porodu.Kojila jsem do 13,5m dokonce sám gynekolog mi jí doporučil.
Já si ho koupila na nástřih, pak si přečetla příbalový leták a tam to nějak moc nedoporučovali, plus sliznice taky ne…
Nakonec mi byl doporučený hemagel, že se nikam nevstřebává, může se aplikovat i na sliznice na jizvy, které jsou mladší jak rok, je prý zázračný. Já si nakonec vystačila s bepanthenem ![]()
Gladys píše:
Já si ho koupila na nástřih, pak si přečetla příbalový leták a tam to nějak moc nedoporučovali, plus sliznice taky ne…
Nakonec mi byl doporučený hemagel, že se nikam nevstřebává, může se aplikovat i na sliznice na jizvy, které jsou mladší jak rok, je prý zázračný. Já si nakonec vystačila s bepanthenem
Hemagel jsem si taky koupila,ale žádnej zázrak
teď už vidím na té jizvě,jak na kraji už je bílá,resp. se hojí do ztracena.Ale asi to taky chce čas,že…