Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pomine to. Buď ráda za večer. Užívej si uspávání přes den. Když nechce usnout sama v postýlce, tak ji dopřej svoji blízkost. Je malinká.
Ahoj, já ti moc neporadím, jen tě utěším, že já to mám ještě horší, malou uspávám houpáním do teď, přes den i večer a čím je starší tím je vyčůranější a víc to vyžaduje, také nevím jak přestat, protože nemam na to nechat ji vybrečet, což je asi jediná možnost, tak jen doufám, že ji to časem přejde a nebudu jí muset houpat ještě v 18ti:-)
No holky tak já taky moc neporadim,jen se přidávám do klubu uspávajících
.Přes den většinou uspávám v kočáru,je to snadnější ![]()
mám dvě, takže na klíně bych je jaksi nezvládla…
nám docela pomáhá bílej šum…pustím šum, přikreju, pohladím, dám dudlu a mají tam takový ty mazlíky - děčky s hlavama zvířátek, s tím se ňuchňají po obličeji a za chvíli spí ![]()
taky uspávám v náručí, většinou u toho musím ještě chodit… teď, jak je větší, tak jí stačí už chvilka a spí, když je unavená… večer můžu většinou jen chvilku houpat a dat do postylky polospící a už usne sama ale přes den ani omylem ![]()
tak já jsem neuspávala, ale od té doby co se otáčí na břicho a zpět, by si přes den v postýlce jen tak nelehnul a neusnul, takže ano, já uspávám v sedě a šumím u toho
. Ale on tak do dvou minut usne, takže zatím v pohodě a užívám si to. Nicméně už ve mě taky hlodá červ, jak dlouho to vydržím a jak ho to pak odnaučím.
![]()
mojí Aničce je skoro 7měsíců. a přesně. před sedmou večer jde po mlíčku do postýlky a usne ihned. v noci spí krásně. na bříšku. na bříšku spí už od pátého měsíce.
ale přes den horor. usíná s brekem, dávám jí plyšového pejska a odcházím. většinou ještě zabrečí, chvíli počkám a pak naběhnu s dudlem a je to dobrý. ale ona mi spí přes den jen 30minut maximálně, i v kočárku. takže většinou během dne stihneme půlhodinové spaní tak třikrát.
To máme stejné, od doby, co se přetáčí, tak vždy vypadá hrozně unaveně, dám ho do postýlky a tam ožije. V kočárku usne hned. ![]()
mě v kočárku usíná taky dobře, ale i tak tam spí jen 30minut… ach jo
Mně v kočárku spí 30 min až hodinu, když se stane zázrak a usne v postýlce, tak i 2 hodiny. ![]()
barah, u mě většinou delší spaní jak půl hodiny věstí spíš nějakou nemoc…
Neustále totiž poslouchám, že jsem si to blbě naučila..
Do tří měsícu jsme trpěli kolikami a pomohlo jedině houpání a někdy ani to ne. Takže se skoro celý den malá kroutila a brečela. Tak jsme chovali a teď nevím jak z toho ven. Vybrečet nepomáhá. Po 14 dnech jsem to vzdala. Zkoušela jsem si s ní i lehnout do postele, ale zbytečné ![]()
Anonymní píše:
Neustále totiž poslouchám, že jsem si to blbě naučila..
Do tří měsícu jsme trpěli kolikami a pomohlo jedině houpání a někdy ani to ne. Takže se skoro celý den malá kroutila a brečela. Tak jsme chovali a teď nevím jak z toho ven. Vybrečet nepomáhá. Po 14 dnech jsem to vzdala. Zkoušela jsem si s ní i lehnout do postele, ale zbytečné
taky jsme ze začátku hodně nosili, kvůli bolení bříška a tak, prostě byla dost brečící miminko a teď musíme před usnutím taky nosit
ale říkám si, je ještě malá, do puberty ju nosit nebudu… zas su ráda, že je zvyklá na mou náruč, kdybych měla nemazlící miminko, tak by mě to vadilo víc ![]()
jen si holky nošení a houpání v náručí užívejte…taky bych nosila a houpala, ale dvě najednou to prostě nejde…často pomáhalo houpání v autosedačkách a teď už jen ten šum. jo a v posteli se mnou taky nic…to závidím, že někdo si vezme dítko do postele a ono si spokojeně usne…ty moje potvůrky řvou! ![]()
Ahoj.
. Zkoušela jsem jí z postýlky nevyndávat a jen utěšit- marně, ani nepomáhá si s ní lehnout. Vydrží brečet třeba dvě hodiny a přitom je utahaná. Pak si ji dám na klín a za chvíli usne. Jak to odnaučit???
Malé bude 6 měsíců a přes den neusne jinak než houpáním na klíně. Měla jste to taky některá? Večer ji položím do postýlky a usne bez breku. Zkoušela jsem ji tam dát i přes den- ale zbytečné