Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MMarti a po jaké době se ti unaví?
teď jsem dala Anču spát po hodině a půl. zatím spí 40minut, tak snad ji budu muset dávat spát dřív. nevím.
Kachni, u nás je to tak, že do odpoledne, tak do tří hodin, nevydrží být vzhůru dýl jak 2 hodiny a pak to protáhne tak na 3 až 3,5 hodiny, ale to je pak už přetaženej. No a večer chodí spát v 8 a vstává tak kolem 6 hodiny. Mezi tím ho ve 23.00 vzbudíme na jídlo, ale to se nají a lehne a spí. Takže fakt spáč. On nám ale zase nespával jako mimino, to jsme si s ním užili. Jinak teda musím říct, že je strašně živej, takže leze, už se i staví, tak možná proto je tak vyšťavenej. ![]()
Kachni píše:
kdepak, 40minut a je vzhůru. čekám na pláč a jdu tam!
to je peklo, co
![]()
Kachni píše:
Mmarti, závidím, mě hajala hodně přes den tak do 4měsíců, pak už je to na prd.
nechápu třeba, že v noci spí 12hodin s jedním krmením, někdy dvě(jsme na UM) a pak ráno stejně po hodině a půl až dvou hodinách už by zase spala. a tak celý den, po dvou hodinách spát.
někdy spí déle jak půl hodiny, ale to je spíš náhoda. jsem zkoušela ji třeba nechat přetáhnout ty dvě hodiny, zda neusne na delší dobu a nic. nebo prostě dřív, aby nebyla přetažená a zase nic
Petratavali, jsem byla zvědavá, co mi písneš, jsem se bála, aby ses na mě nezlobila a koukám, že jsem ti naopak dala brouka do hlavy. no. mě normálně jako mimčo do tří měsíců vytuhla taky sama v obýváku, kde je i kuchyň, v korbičce. spala i dvě, tři hodiny (ono se to s věkem snižuje, většinou, pak spí třeba jen odpol) a já tam čuměla na bednu, vařila, myla nádobí a v pohodě, ale časem prostě nedokázala v tom usnout, tak jsme začala dávat do postýlky a to začal přes den řev. tak si říkám, že až bude další mimčo, tak jestli bych neměla hned začít s postýlkou. ale já jsem chtěla Anču mít u sebe, aby se nebála a abych k ní nemusela furt lítat, co když něco.
ale první dítko je takový pokusný králík, zní to děsně, ale je to tak.
npo tak mi nechávali přes den spinkat právě v tom košíku, takže jsme si ji naučili takhle…obávám se, že mi v ložnici ve své postýlce a v tichu neusne
, takže to naše chyba…tak já nevím. No, mám dvě možnosti - trápit s postýlkou (ale třeba budu překvapená
) a nebo nechávat usnout v ohrádce…budeme mít dřevěnou, polohovatelnou a matraci jak pod tak i jako mantinel okolo…no tak nevím, když si tam bude hrát a poleze na ní spánek, jestli ji akorát nesklidím hračky do strany a přikreju a nechám ji tam zchrupnout (stejně spí cca jen po 20 minutách). nebo odnést do pelechu…
tak uvidíme, nějak to vyplyne..
haha…proč bych se měla zlobit? I když chápu, tady na emiminu je výbušných roztrží hodně ![]()
petro, no právě, někdy jsou tu holky, co se hned urazí a naváží. člověk něco napíše a má to svůj tón, ví jak to myslí. ale nevyzní to tak, jako když mluvíš a šup, oheň na střeše.
uvidíš, třeba to fakt bude v pohodě. mě taky spala v obýváku přes den v korbičce a teď je v postýlce, ale příští dítě budu asi odnášet rovnou do postýlky, ale zase nevím, kdy to bude, protože Anča usínala během dne, prostě najednou…
MMartino, vy ho budíte na jídlo? a proč? jestli ti spí v noci a normálně přes den papká a přibírá, tak bych nebudila
jinak naše děvenka se plazí tak, že zvedne zadek, nožky a obličej do země. pak řve, že jí to nejde. stavění na nohy neexistuje. takže zatím nic. teď se baví tím, že jde na bříško, vyšponuje se na ručičkách a pak žuchne na záda a tak stokrát… ![]()
Kachni, budíme na jídlo, protože on hrozně mizerně jí, najíme tak 700 ml mlíka, víc ne. No a příkrmy, to dá tak 100 g masozelu v poledne a nějaké ovoce na svačinku. Čaje tak max 70 ml, vlastně ho budíme ani ne moc kvůli jídlu samotnému, ale kvůli tekutinám, abysme nasbírali. Jinak on by chrněl až do rána. Ale jedenáctvá v noci není zas taková krize, dá se. V pondělí jdeme na kontrolu, tak mám v plánu to probrat s Dr., jestli to jídlo vynechat nebo ne.
Ahoj, nečetla jsem diskuzi. Přes den usíná malá do cca 5minut, v postýlce v ložnici a učila jsem jí to cca takhle: po kojení na rameno, pohoupat, jak se uvolnila, hned položit do postýlky a hladit po tváři/čele a zpívat tiše krátkou písničku. Dozpívat, přestat hladit, sama jsem zavřela oči a dělala, že spim, mimi nerozliší, že sedíš, nebo jsem si odendala mantinel a lehla si k postýlce na svou postel. Když začala natahovat, hned jsem ji zvedla a znova nechala na rameni uklidnit a hned položila, obvykle si odkrkla nebo byl nějaký prdík. Párkrát jsem vydržela takhle uspávat i desítky minut, ale vyplatilo se, usíná mi skvěle a bez breku.
MMarti, nevím, jaký máte jídelníček nebo co, ale 700ml mléka při příkrmech? to je víc než dost.
mě malá vypije jednou v noci tak ve čtyři 130, ráno hodí k snídani taky 140ml, svačina jablíčko přesnídávka 150g, oběd masozelenina tak 190g, svačina kaše 130ml, večer mlíčko v sedm 160ml. přes den vypije tak 100ml vody.
takže když to sečtu, tak vypije tekutin i s mlíčkem (jsme na UM) 400ml, v kaši taky něco je, je řídká do flašky, jinak ji nechce… a v jídle jsou taky nějaké tekutiny. to by moje beruška musela být totálně dehydratovaná a na KO u dr mi k tomu dr nic neřekla
Kachni, to náš malej sní na oběd max 100 g masozelu a na svačinu max 1/2 malé skleničky ovoce s rozmoženým piškotem. Toť vše. Tak proto mlíko. A jinak co se týče tekutin, tak by měli mít 100-150 ml na kg váhy. Ale kdo to dá, že.
MMarti, tolik tekutin mi nedala nikdy, ale evidentně je spokojená ![]()
jdeme ven, pá pá
Však vím, to jsou ty lékařské tabulky. Malý, když mu rostly zuby, tak nejedl příkrmy vůbec, vypil 500 ml mlíka a taky byl OK. Čůrání v pohodě, slin až hrůza, slzy taky. Takže na pohodu. ![]()
MMarti, malá teď pila méně, byla nemocná, takže má bobky, ale už doslova vodu zase chlastá
tak snad to bude dobrý
jinak u nás není ani jeden zoubek, zatím ![]()
Kachni píše:
MMarti, malá teď pila méně, byla nemocná, takže má bobky, ale už doslova vodu zase chlastátak snad to bude dobrý
jinak u nás není ani jeden zoubek, zatím
no, nám se zuby klubaly nekecám, že od 5. měsíce. Nateklé dásně, nechutenství, samozřejmě protivný jak noc - prudérní muž. Pak se to uklidnilo a pak šup, jeden zoubek dole a za dva dny druhý vedle něj. Bez teplot, bez průjmu, jenom jedno ukňourané odpoledne. Takže to může být ráz na ráz
A ať jste už zdraví, jak je prtě nemocní, je to děs.
ahoj,potřebuji poradit s uspáváním syna před den, má 6 měsíců a už nějaký týden je to horor:
kočárek bojkotuje
postýlku taky
v náručí mu to nejde, jedině do vaku a tak usne,ale děsně se tam potí, jak ho položím do 30 minut je vzhuru.
Vstává cca v půl 6, něvím jak mu upravit režim aby mu vyhovoval ![]()
bílý šum funguje,ale jak ho vypnu do 30 minut je vzhuru a pláče.Což se mi taky nezdá normální… možná kdybych nerada bílý šum zapnutý spal by déle,ale bojím se že mu ublížím a že to není moc zdravé, spát při zvuku fénu nebo vysavače.
![]()